Dünya üzerindeki hemen her fon bir miktar risk barındırır, fon yönetimi riskli bir iştir özellikle bitcoin temelli fonlara girenlerin bu riski bilerek girmesi gerekir ancak görüyorum ki herkes ağlayıp sızlayarak fon sahiplerine saldırıyor. Özellikle bitcoin gibi bir saat sonra nereye gideceği belli olmayan bir emtia için bu kadar ağlak olmasını anlayamıyorum adam belki yükselecek diye bir altcoine yatırıp yaptı o da patladı ki bobun fon topladığı dönemler altcoinlerin sürekli yukarı yönde hareket ettiği zamanlardı sonra her şey tepe taklak oldu insanlar %80 zarar etti. Paranız cebinizde olsaydı siz de zarar edecektiniz başkası zarar edip ortadan kaybolunca ağlamak bana hiç de adil gelmiyor kusura bakmayın.
Ben burada fon açıp bir süre kazandırdıktan sonra rüzgar tersten esmeye başlayınca ortadan kaybolmasına kızmıyorum hiç bir zaman da kızmayacağım. Kazanırken ağam paşam diyerek pohpohlayıp kaybedince ana avrat sövmek ancak bizim toplumumuza ait bir kişilik tarzı.
Siz tersten mi yaklaşıyorsunuz olaya? Kayboldukları zaman fon yöneticilerinin yanında olup, kalıp ödedikleri zaman mı küfrediyorsunuz? Keza şu anda yaptığınız şey bu. Bob'un fon katılımcılarının kalkıp da Bob'a küfür ettiklerini, ağladıklarını görmedim ben ayrıca. Katılımcılar gösterilebilecek anlayışın tamamını gösterdiler ve gösteriyorlar.
Fonun özelliklerini incelerseniz fonda bir "ana para koruma garantisi" var. Bu da demek oluyor ki katılımcının aldığı en büyük risk herhangi bir kazancı olmadan vakit kaybediyor olmasıdır. Derseniz ki burada "katılımcı olarak yaptığınız hata ana para garantisini garantiye almamış olmak" evet, haklı olursunuz.
Ayrıca forumda kaybolmuş gibi görünüyor olabilir ama Bob bir yere kaçmadı. Nerdeyse her hafta mailleşiyoruz. Katılımcı arkadaşların bir çoğu Bob'la yazışıyor. Kendi aramızda bir grup oluşturduk ve durumu yakından takip ediyoruz. Bu grubu kurduğumuz gün arkasından konuşmuş gibi olmamak için Bob'u da davet ettik. Kendisi katılmamayı tercih etti biz de anlayışla karşıladık. Şu anda arkasından konuşuyoruz ve Bob da bunu biliyor. Dilediği zaman gruba katılır, hep birlikte konuşmaya devam ederiz.
Bu konuda merak ettiğim birkaç sey var. Madem bir grup var. bildiğinizi düşünüyorum.
bob fonunda suan icin kac btc ödeme bekliyorsunuz? (siz ve bekleyen herkesin toplamı)
Fon batalı 1 seneyi sanırım geçti. Hiç ödeme alan oldu mu?
bob anonim birisi olarak biliyoruz. sizin elinizde adı soyadı nedir nerede oturur gibi bilgileri var mı?
Ne kadar daha sabretmeyi düşünüyorsunuz? Bobun geri ödeyeceğine dair umidiniz varmı?
soruları cevaplayıp cevaplamamakta özgürsünüz. Gercekten merak ettiğimden soruyorum.