1 eth = 0.01 BTC diyelim, ETH/BTC de ping-pong dinamik %1.6 lık bir değerde al-sat yaptırıyorum.
1 eth karşılığında fee değeri önemsiz olarak 0.01 btc aldık sattık ping-pong tamamlandı ve "çilink" sesini duyduk.
tekrardan bakınca yine 1 eth = 0.01 btc alış satış yapıyor ama her defasında 0.0001231 gibi saçma ve satışı bile mümkün olmayan bir btc yi ekstra bırakıyor. BTC arttırmak istersek bu güzel. Fakat;
ETH/NEO al-sat yapıyoruz diyelim. Ben napayım 0.0001231 neo yu? cüzdanımda kalan 7 fun, 2 xml gibi bir ton değer var.
Bu bahsettiğiniz durum botla alakalı bir şey değil. Borsada alım satım yaparken, hatta coin transferi bile yaparken yaşanan bir durum ve terminolojik adı "dust". Konuyla ilgili detaylı bilgiyi "dust transaction" - "bitcoin dust" vs gibi terimleri google'da aratarak bulabilirsiniz ancak kısaca özetlemek gerekirse o anda elinizde olan diğer coin miktarının çevirmekte olduğunuz miktara tam sayı ile çevirilememesinden kaynaklanıyor. Çünkü işlem yaptığınız borsanın minimum trade izninin altında kalıyor, dolayısıyla bu kırıntılar oluşuyor. Eğer aynı parayla işlem yapmayı sürdürürseniz, bu dust yeterince çoğaldığı zaman ping pong işlemlerinizin içine katılarak eritiyor zaten Cat. Bununla ilgili ayarı "Dust Elements" başlığı altında bulabilirsiniz.
Acaba rica etsek bizler için şöyle şöyle yapıyorum tarzında değil de; şu şudur, şurası şu işe yarıyor tarzı bir video çekebilir misiniz? yada resimli anlatım vs.
Bunun önce İngilizcesini catcryptobot.com sitesi için hazırlayacağım ancak bir türlü fırsat bulamıyorum. Fakat yine de bu süreç içinde destek ihtiyacınız olduğunda bana attığınız maillerin hepsine cevap veriyorum biliyorsunuz Levent bey
2 ayrı lisansım var iki hesapta sürekli eksi yazıyor anlam veremiyorum.
Bunun cevabı basit aslında. Defalarca bu forum başlığı altında da, size attığım maillerde de belirtmiş olduğum gibi bu işin temelinde sizin seçimlerinizin önemi var. Cat bot sizin için coin seçmiyor, 24 saat ortalama ayarı seçmezseniz, sizin için fiyat bile belirlemiyor. Sadece sizin normalde borsada yapacağınız işlemleri otomatikleştiriyor ve siz orada yokken de yapılmasına olanak sağlıyor. Ancak diyelim ki siz 10 tane coin seçip bunlar için eşit miktarlarda işlem başlattınız; ve bunların 4'ü iyi seçimlerdi ve her gün bir sürü başarılı ping-pong işlemi gerçekleştirip size para kazandırıyor diyelim. Geri kalan 6 seçiminiz o süreçte borsada eriyor olursa toplam bakiyeniz elbette eriyor gözükecektir.
Benim izlediğim yol genellikle güvendiğim az coin ile daha yüksek miktarlar kullanarak işlem yapmak şeklinde. Herkesin stratejisi tabii ki farklı olur. Ancak alım satım yaptığınız coin sayısını arttırdıkça genel toplamda zarar etme riskinizi de arttırmış olursunuz. Hele ki böyle günlerde bitcoin borsası tepetaklak olurken. Başa çıkabileceğiniz sayıda coin ile alım satım yapmak bag ihtimalinizi azaltır, genel toplamınızı daha stabil bir şekilde korumanıza ya da arttırmanıza yardımcı olur. Ama tekrar söylüyorum, gerçekten güvendiğiniz 10 tane, 20 tane coin vardır... Sizi nereye götüreceğini bilirsiniz. Cat bu durumda gerekirse aynı anda 50 coin ile bile işlem yapmanızı sağlar elbette.