Merhaba,
BTCTurk olarak kullancılarımızın güvenliği en önem verdiğimiz konu. Dolayısı ile herkese, hesaplarındaki iki faktörlü doğrulama seçeneğini aktive etmelerini ve SMS veya Google Authanticator ile hesaplarını güvene almalarını tavsiye ediyoruz.
Buna rağmen kimlik doğrulama ve banka transferi kurallarımız gereği, hesabınız hacklenmiş bile olsa bahsettiğiniz senaryo mümkün değil. Hesabınızı açtıktan sonra kullanıcı bilgierinde adres dışında bir değişiklik yapmak mümkün değil. Sizin hesabınızı ele geçiren kişi hangi hesaba para isterse istesin, biz EFT emrine hesabı açan kullanıcı, yani sizin isminizi yazıyoruz ve gerçek hesap sahibi ile bu uyuşmazsa karşı banka parayı bize iade ediyor. Bu zaten EFT sisteminin genle bir kuralı.
Bahsettiğiniz risk sadece Bitcoin çekimlerinde var ve burda sizin de bahsettiğiniz email onayı gerekiyor. Her Bitcoin çekme emri verdiğinizde sizin adresinize bir email atıyoruz ve onayınızı istiyoruz.
Piyasa yapıcı kuralımız ise hala devam ediyor, fakat emri vermeden evvel formda hesaplanan yaklaşık tutuarda bunu göremiyorsunuz. Bunun sebebi her emrin tarih sırasına göre dizilmesi, ve siz bir emir girmek üzereyken o anda araya giriyormuşunuz gibi görünse de bir başka kullanıcının daha erken davranıp benzer bir emir girebilme ihtimali. Yani emir onaylanmadan komisyon alıp almayacağımız tam belli olmuyor. Ama hesap hareketlerinden takip edebileceiniz gibi şayet emri araya girdiyseniz komisyon oranı 0.
BTCTurk.com
Selamlar, benim bahsettiğim birinin hesbımı hack edip Btcturk'te ismimi değiştirmesi değildi. Kimlik bilgilerimi kopyalayıp benim ismimle bir bankada hesap açıp parayı o hesaba transfer etmesi idi. Belki çok zor gibi görünüyor ama imkansız değil bence.
Sıfır komisyon olayına gelince. Benim denediğim sırada emir giren başka kimse yoktu. Bahsettiğiniz işleyiş yanlış, şöyle ki : o an piyasa düzenleyici emir verdiğimi düşünürken bu oluşmuyorsa mantıklı olan sistemin beni uyarması. Cryptsy'deki en düşük satış fiyatından daha yüksek alım emri ve en yüksek alış fiyatından daha düşük satış emrinde çıkan uyarı gibi. Şu haliyle bu kampanyadan yararlanmak tamamen şans işi. Komisyonsuz alım/satım emri verdiğimizi düşünürken o anda girilen bir iki karşı emirle olaydan hiç haberdar olmadan komisyonlu bir şekilde işlemin gerçekleşmesi söz konusu.
Eğer iki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız bahsettiğiniz güvenlik önlemini zaten almış oluyorsunuz. İki aşamalı doğrulama sonrasnda yaptığınız her işlem iki aşamalı doğrulama kapsamına giriyor zaten.
TL çekme işlemler manuel olarak gerekleştiği için bizim onayımıza tabidir. Sizin onayınız zaten işlemi siz oluşturduğunuz için alınmış oluyor.
BTCTurk üzerinde de en iyi alıştan aşağıda bir satış girerseniz uyarı alıyorsunuz zaten.
Eğer sitede gördüğünüz alış ve satış rakamları arasında bir emir girerseniz işleminiz komisyon alınmadan gerçekleşecektir. Bu olduka basit. Şans ile ilgisi yoktur. Sadece emrinizi girerken iki rakam arasında bir fiyat girdiğinizden emin olmanız gerekmekte.