Bana sorarsaniz arkadas tamamen haksiz durumda.
100 xrp girmis hesabina, kimse geri almadi diyor. Iki tarafa da email atip bilgilendirdin mi?
Xrpleri hesaba geri gonderdim ama cekmediler diyor. Adamlarin haberi yoksa cekmezler tabi.haber vermeyip, fiata donup adamlarin parasiyla day trading yapmis kisacasi.
BTCTurk de farkina varinca hesabini dondurup 100XRPsini geri istemis. Simdi BTCTurk blokeyi kaldirirsa adamin parasini cekip gitme riski var. XRPyi yolla parani al diyor kisacasi BTCTurk ve bu bence adil bir cozum.
XRP dusmus cikmis adamlarin umrunda degil. Hesaplaridan 100xrp cikmis, 100xrp geri istiyorlar.
100 XRP nereden çıkmış? Şöyle yapalım BtcTurk'ün toplam 500 XRP'si olsun. Adam 100 XRP gönderiyor başka borsaya BtcTurk'ün yazılımsal hatası yüzünden işlem 2 kere yapılıyor ve BtcTurk'den 200 XRP çıkıyor. BtcTurk'ün 300 XRP'si kaldı hata olmasa 400 olacaktı. 5 gün geçiyor adam diğer borsada 200 XRP görüyor ve merak ediyor bu nasıl oldu diğer borsa mı o mu bu mu şu mu derken anlayamıyor BtcTurk işlem geçmişine bakıyor tek çıkış gözüküyor yinede 100 XRP BtcTurk'e geri gönderiyor BtcTurk'te 400 XRP oluyor yine. Buradaki 100 XRP'yi satıyor ve fiat alıyor. Aslında o fazlalık olan 100 XRP çıkmış olmuyor (tabi ki arkadaşa havadan para gelmiş oluyor) yine BtcTurk'te işlem görüyor. Şimdi size soruyorum:
1) Arkadaş bunu kendine atmasaydı da tanımadığı bir insana atsaydı bu durumda BtcTurk ne yapacaktı ya da ne yapabilirdi? Kendi hatalarından dolayı oluşan bir problemi kullanıcıdan mı keseceklerdi burada kullanıcın günahı nedir? Evet olay böyle olmadı çünkü arkadaş bu paranın üstüne yatma şansı varken yapmadı insanlık etti.
2) Evet, arkadaş bunu mail olarak bildirmedi peki bildirseydi ne olacaktı? Hangimiz BtcTurk'e gönderdiğimiz maile cevap aldı? Şahsen ben hiç alamadım. Bu da aynı sıkıntının yaşandığı başka bir örnek "
https://twitter.com/trafficdrone_xx/status/1048956219610865666"
3) Peki olaylar çok şiddetli geçiyor BtcTurk baya hacim kaybetti müşterilerinin güveni sarsıldı ve bu sorunu güzelce çözmeleri gerekiyor bu durumda olsam ben ne yapardım? Ben olsam arkadaştan hiçbir şey kesmeyip bunun da reklamını güzelce yapar güven kazanırdım. Çok mu çömert geldim size? Ya bu XRP'ler başkasının eline geçseydi nolacaktı mağdur arkadaşı kurumsal bir firma olarak gasp mı edecektim? Sizin önerilerinizi de duymak isterim.
Edit:
>100 xrp girmis hesabina, kimse geri almadi diyor. Iki tarafa da email atip bilgilendirdin mi?
Buna da cevap vermek istedim. Ben müşteri olarak karşımdaki firmanın arızalarını çözmek zorunda değilim ne bunun için onlardan maaş alıyorum ne de onlar için çalışıyorum evet belki size etik gelmeyebilir bu durum ama beni ilgilendirmeyen bir durumdur. Aynısı benim başıma gelse paranın üstüne açıkca yatardım bunu da buradan duyuruyorum herkes iyi bir insan olmayabilir kötü insanlar da var bazısına etik gelen bazısına gelmeyebilir. Ne sistemlerini hackledim ne de üç kağıtcılık yaptım normal bir müşteri gibi sistemi kullandım firmanın hatasının bedeli beni ilgilendirmez onu firma düşünecekti.
My 2 satoshi.
BTCTurk bugune kadar tum emaillerimi cevaplandirdi, er ya da gec. Genelde cok hizli olsa da sadece en son hatali para yollama islemimde mailime son cevap verilmedi fakat forumdan gerekli bilgilendirme yapildi.
100xrp BTCTurk'e geldi ve fiata donuldu, bu yuzden bu 100xrp cikmadi diyorsunuz ya BTCTurkden. Bu sozunuzu tekrar dusunun. Arkadasin yaptigi BTCTurkun xrpsini atiyorum Osman denen bir adama kendi istedigi fiyattan satmak. 100 XRP artik Osmanin. Osman bu 100xrp ile ne yapti? BTCturk Osman in pesine dusse daha mi memnun olurduk?
Arkadas risk almis, elin coiniyle islem yapmis. El de simdi koinini geri istiyor.
Simdi diyelim ben market isletiyorum, sen bana 20TL veriyorsun ben para ustu 5TL yerine 50TL veriyorum farketmeden. Sen de dukkandan cikip gidip bu parayla USD alip satmaya basliyorsun. Ben 3 ay sonra fark edip pesine dusuyorum. Fakat 3 ay sonra USD degeri degismis. 50TL 10 USD ederken, artik 20USD eder olmus. Fakat ben 50TLmi geri istiyorum. Kamera kayitlari var.
Bence bundan dogal birsey yok.
Ha USD deger kazanmis olsaydi ne olurdu diyor bazilari. Ne olacagini kimse bilemez. Dikkatleri "ne olurdu" dan ziyade "ne oldu" ya odaklamak lazim. Suanki durum bu.
Ben paranin uzerine yatardim demissiniz acik acik. BTCturk paranin uzerine yatmamis, sadece kendini garantiye almak icin hesabi dondurmus ve hukuki yollara basvurmus. Cart diye hesaptan parayi cekip uzerine yatmalari lazimdi eger sizin gibi dusunselerdi.
Ne mutlu bizlere ki sizin gibi dusunenlerin sayisi az, bu yuzden piyasa halen islem yapilabilir durumda.