internet kafedeymiş şifresini açık unutmuş telefon klonlanmış öyle böyle olmuş bilmem, kullanıcı kendi haberi olmadan parası borsadan çıkıyorsa borsa suçludur. koyarsın çekim işlemlerine özel izin isteği kimse kişiden habersiz ne tl çeker ne kripto para. ayrıca kripto paralarda güveni veremeyen kimse iş yapamaz. devletlerin değil şirketlerin olduğu piyasadayız. piyasada 5 senedir varım güven sağlamış her şirket köşeyi takla atarak döndü. poloniex, bittrex, coinbase, blokchain.info copay, bitmex vs vs. gerektiğinde çalınan tüm bitcoinleri tıpış tıpış ilan etti borsalar sahiplerine cebinden ödeyerek.
Merhaba, BtcTurk hesaba giriş ve işlemlerde gerekli tüm güvenlik önlemlerini almaktadır. Kripto para çekim işlemlerinde e-posta onayı zorunludur. Kullanıcımız e-posta adresinin güvenliğinden kendi sorumludur. Türk Lirası çekimleri ise sadece kullanıcının TC Kimlik Numarası'na bağlı banka hesabına yapılmaktadır ve banka hesabının güvenliğinden de BtcTurk sorumlu değildir.
Kullanıcının e-posta adresini ve parolasını çaldırması/kaybetmesi, akıllı telefonu kaybetmesi/çaldırması, sim kartının kopyalanması/çalınması vb. kullanıcının sorumluluğunda olan e-posta adresi, telefon, sim kart ve banka hesabının güvenliğinden BtcTurk sorumlu değildir.
Eğer e-posta adresinizi, akıllı telefonunuzu kaybettiğinizden ya da çaldırdığınızdan veya banka hesabınızın ele geçirildiğinden şüpheniyorsanız lütfen en kısa sürede BtcTurk destek ekibiyle iletişim kurmaya özen gösteriniz.
BtcTurk için kullandığınız e-posta adresinizin parolasının kolay tahmin edilemeyecek, büyük küçük harf, rakam ve özel karakterlerden oluşan en az 8 karakterli bir parola seçmenizi ve bu parolanın başka herhangi bir yerde kullanılmamış olmasını, mümkünse BtcTurk e-posta adresinizin günlük kullandığınız e-posta adresinden farklı olmasını, 2 aşamalı doğrulama için SMS yerine zaman anlık kullanıma özel geçici kodlar üreten Authenticator uygulamalarını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Yani bu durumda diyelim ki, BTCTurk üyesi olarak BTCTurk'e bağlı iken internet kafe'de account'u açık unuttuk ve email'de açık kaldı, o zaman parayı ( kripto parayı ) çaldırabiliriz, ve bu olay tamamen bizim sorumluluğumuzda öyle mi ? Yani 3. ve 4. bir check kullanmıyor musunuz ? Ya da olay hadi internet kafede olmasın da , kullandığımız bilgisayara bizim dışımızda bir başka kullanıcının bizi hacklemesi ile olmuş olsun. Aynı durum ( ki aynı kapıya çıkar ) için, ne gibi tedbirleriniz var ?
Nakit para transferi müşterinin kendi hesabından başkasına yapılmaz demişsiniz, peki hacker bizim kriptoyu transfer etmek isterse ne olacak, transferi kendine ait olmayan bir başka hesaba yaparsa, oradan 4., 5. 6.....9.'cu hesaba da yaparsa, bu arada bir sürü trade yaparsa, Bir başka kriptoya çevirir parayı ve öyle bir bambaşka borsaya gönderirse ve sonra nakite çevirirse, bu gibi olası durumlar için güvenlik tedbirleriniz nedir ?
Teşekkürler,
su sacma salak sorularınızı binance e bittrexe sorabiliyor musunuz?adamlar burada bizi muhattap alıyor diye sacmalıyorsunuz adamları bıktırıp buraya ugramalarını bıraktıracaksınız.
Ben BTCturk'e soru sordum da, sen neden bu kadar üzerine alındın ?
hiçbir borsayı bu sebebten sorumlu tutamazsınız
Hasstir oradan, sana mı soracağım ne soracağımı ? Senin kafan pek basmıyor, tabi yegani görevi propagandistlik olanlar, yazılanı okur ve beyninden önce parmaklarını çalıştırır. Evet, üye eğer bir internet kafede hesabını açık unutsa ve bir başka sekmede email account'unu da açık unutsa da hacklenmemeli. Bu gibi konular çok basit güvenlik önlemleridir. Başka borsalarla uğraşmak yerine azıcık oturup pozitif şeyler yapmaya çalışın, akıllı güvenlik yöntemlerine mesela. Burada hiç bir şeyden haberi olmayan üçüncü şahıslar gibi, yok hepsi kötü BTCturk en büyüğü demeyi de bırakın. Kimseyi salak yerine koymayın. Ne mal olduğunuz belli.
Ben hep şunu düşünürdüm, BTCTurk dünyada bu iş çok az yapılırken en erken açılan borsalardan biri de, neden bu kadar güdük kaldı ? Neden gelişemedi ? Cevabı şimdi daha iyi anlıyorum. Çünkü kendinizi geliştirmek gibi bir derdiniz yok, bütün derdiniz kendini geliştirenlere ve geliştirebilecek olanlara saldırmak. Bu kafa, kafa değil söyleyim. Sizden büyük borsalar Türkiye'de var, siz bu kafada oldukça sonradan çıkanlar da sizi geçer. Siz bu sırada hala adam akıllı iş yapmak yerine yine, var olan ve yeni açılan borsalara saldırırsınız. Taki nereye kadar ? Adam akıllı biri sizi alıncaya kadar. Kaçınılmaz gerçek, bu kafayla BTCTurk ya kapatıp çekip gider, ya da başka birisine satılır.
sen 100btc hacim yapıcan sonra gidip internet cafede btcturk hesabını ve email adresini aynı anda acık bırakıp bilgisayar basından kalkıp gidicen, sonra borsa onlem almalı dicen. güzel hikaye anlat böyle arada sırada iyi oluyor hayal gücünüzü görüyoruz. Bence btcturk olabilecek bir zombi istilasına karsıda önlem almalı. ama sadece btcturk alsın bu onlemi diger borsaların almasına gerek yok.
Ağır ol. Bana göre değil ama zorla ekle mekle görelim dedin. Bak aşağıda sadece yabancı borsalardan birindeki son 30 günlük hacmim var. Daha da fazla ispat isteme.
Ben Türkiyede'ki her borsadan alış veriş de yaparım bu arada, BTCTurk'den de yaptım. Fakat mesele şu ki, açıkcası gıcık olduğum şey, ben bir iki borsanın forum sayfasında o borsalarla ilgili yazı yazdığımda bana alanen ..... gibi şeyler yazıldığını görüp de, yazı yazanları araştırınca da gördüm ki, bunlar BTCTurk haricinde başka bir borsaya azıcık sempatik yazı yazan herkese saldırmışlar. Bunun rastlantısal olamayacağı, kafası çalışan herkesin malumudur. Ben de kendimce bir protesto niteliğinde artık BTCTurk'ü kullanmayacağım dedim. Çünkü kriptografik paralar, finansal anarşistlik'dir. Özü itibariyle, kimsenin hiç bir kuruma, hiç bir bankaya ... vb bağlı kalmadan kendi finansal özgürlünü kendi eline alma hakkını tayinle alakalıdır. Burda yazdığım yazılara karşılık ise, yok sadece bir yere bağımlı olun, yoksa ananızı avradınız düz gideriz şeklinde yazılmış yazılar var. Bu endüstrinin mantığına tamamen ters. İşin bu kısmına çok girmeden yeniden senin istediğin konuya girmek gerekirse, şimdi sen aşağıda koyduğum linkten sonra BTCTurk ekran görüntülerimi de istersin fakat aşağıdaki link benim borsalardan birinde yaptığım hacimlere örnek olması açısından yeter de artar. Kusura bakma, tek tek, BTCTurk, Paribu, Koineks, Sistemkoin...vb'lerinden ekran görüntülerle uğraşacak halim yok.
Rütbe, mütbe demişsin. Ona da 2 çift laf edeyim. Rütbe buraya erken üye olup sürekli birşeyler yazmakla mı oluyor ? Ben ilk bitcoinlerimi borsalardan alış yaparak kazanmadım. 3 Nisan 2010 yılında basit bir desktop ile mine ettim. O zaman bir forum vardı, ingilizce. Benimkisi ise merak amaçlıydı. Şimdi forumda senin gibilerin yazılarını okuyunca aklım 8 yıl öncesinde o forumda da, bu iş şöyle sahterkarlık böyle sahtekarlık diyenlere gitti. Tabi kendi açımdan şanslı tarafım merak amaçlı da olsa bir şeyler denemiş olmam vakti itibariyle, şansızlığım ilk mining yapışımdan çok kısa süre sonra artık BTC mine etmenin çok zor olduğunu görüp, biraz da basbas bağıran bilgisayardan illallah edip vaz geçmiş olmam. 2 ay önce aynı forumu görsem durum çok çok daha başka olabilirmiş. O zaman çıkarılan BTC'lerde para etmiyordu gerçi ama olsun Allah'tan satmak yerine atmışız bir kenara. Uzatmayayım, trade miktarımı isteyen bir veri istedin ben de aşağıya bir tanesini ekledim. Hepsi bu.
http://i68.tinypic.com/282f508.jpg
http://i66.tinypic.com/23tvm0_th.png
http://i66.tinypic.com/23tvm0.jpg
http://i68.tinypic.com/282f508.jpg