ben btc'deki bu hareketleri hep başka birşeye bağlıyorum: altcoinler.! BTC son derece sınırlı sayıda ve istendiğinde rahatlıkla yukarılara taşınabilir, tether'i kullanarak bunu çok daha rahat yapabilirler.
asıl olay herkesin "bittti" gözüyle baktığı altcoin pazarında çünkü btc artışı-düşüşü ile direkt etkilenen (uzun zamandır düşüş yoluyla) unsurlar bunlar...btc'deki bu hedef şaşırtmalarla, "asıl önemli olan btc, gerisi hikaye" algısı iyice yerleştirildi. Oysa hepimiz biliyoruz ki devran döndüğünde ethereum, bugünkünden çok daha yüksek seviyelerde olacak hem satoshi hem dolar bazlı..başına bir iş gelmezse bnb de öyle olacak, tron da, tezos da...ha o arada marjinle falan da yollarını buluyorlar orası ayrı...
aslında btc-tether konusundaki tespitinin bir farklısı altcoinler ve bitcoin için geçerli. hemen hemen herkes herşeyini exchangelerde tuttuğu için, o senin olan coini sana dumplayadabilirler,senin olan bitcoin ile başka bir coini pumplayadabilirler. bu teknik olarak senin bitcoinini kullanmak olarak düşünmeyin, bitcoinin orada dururken, bir coinin fiyatını sadece senin ilgilendiğiin grafiğiini okuduğun bir altcoin olsun, onun fiyatını ufak ufak grafiksel bazda yükseltip senin 1 btc orada sana harcatabilirler. basit olarak anlatıyorum, bu sebeple borsalarda coinler tutulmasa, dexler kullanılsa bu piyasa bu kadar "bear" marketle uğraşmazdı.