düşüş bekleyenler buzlu gazoz içsin çok beklerler
Bu saatten sonra ben açıkçası yeniden bir çakılma beklemiyorum. Zaten en son gerçekleşen çakılmada da şöyle bir şey olmuştu bence: Çin ile alakalı FUDlar ve Elon Musk'ın Tesla'nın artık Bitcoin kabul etmeyeceği açıklaması önemli bir etki yaratmıştı. Tabi bu sadece bir başlangıçtı ve daha nicesi gerçekleşmişti. Bu olaylar üst üste bindiği için fiyat da kötü etkilenerek hızla aşağı inmeye başlamıştı diye düşünüyorum. Fakat artık piyasa eskisinden çok daha güçlü duruyor. Yani FUDlardan falan kolayca etkilenmez artık bence. 50 bin dolar direncini de kırmışken buradan alır yürür diyorum.
Herhalde 50 kere yazmışımdır ama okuyan insanların %90 ı laftan anlamadığı için geriye kalanların %90 ı su altı canlı hafızasına sahip olduğundan son kalan %1 i hariç tutarak yine yazalım (yok sen o %1 içinde değilsin)
Şişerek yükselen herşey gibi bitcoin de ara ara patlar nitekim yine an itibariyle acemileri düzeltiyor.
2013 ve 2017 ye bakarsanız , biliyorum bakmazsınız, göreceksiniz ki ath den sonra yine ath ye doğru bir zorluyor ama geçemiyor, bu ath dönemi de muhtemel ath yi ve ikinci zorlama zirvesini geçtik. tabiki kekolar bundan sonra düşmez düşemez modunda amipleme daldılar koinlere zirveden ama satmasalar sıkıntı yok fakat satıyor ve zararı mideye indiriyorlar. Bunların ettikleri zarar yüzünden ülkemizde devlet erken vergi toplamaya başlayacak biraz daha beklesek herşeyi kaybedecekler şimdiden gidip alalım alabildiğimizi diyebilirler ama o tarafında atikliğinden emin değilim.
Neyse şu an ath sonrası 2. zirveyle başlayan bir üçgenin içine girmiş olma ihtimalimiz var, gittikçe azalan zirvelerle ve yükselen diplerle ilerleyip okkalı bir üçgen çizerek kapanabilir, kapandığı zaman orda olmak istemezsiniz
Dolayısıyla volatil görece sert yükselip düşen bir periyota girdiğimizi varsayabiliriz. Eğer böyleyse son gördüğü zirveye bir daha ulaşamayacak bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Ath ye 65k desek şimdi 52k yı gördü bundan sonrada 50k dönebilir önce tabi dibini bulması lazım bu şekilde bir kaç ay geçirmesini bekliyorum , bu üçgenin sonu 30lar gibi kapanabilir tam bilmiyorum tabiki ama sizde bilmediğiniz için bir sıkıntı yok.
Bir hata edip gaza gelip saf gibi zirve de almış olabilirsiniz sıkıntı yok her genç kızın başına gelen bir durum esasen tek yapmanız gereken panikle satmamak ama btc yada popüler altların dışında bir koin almışsanız bu tip asansör hareketlerinde onlar yaprağı yerler, buna yapılacak fazla birşey yok. Size süper koin diye Paycoin (
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/paycoin/)gibi birşey gazlamış olabilirler onların balonları bu tip olaylarla belli olur.
Bu tip üçgen formasyonunda (üşendiğimden grafiği çizmiyorum ama harbi üçgen var) iniş ve çıkışlarda düzgün poziyon alıp kar elde edebilirsiniz. Yada gelip burda goygoy yaparsınız size kalmış ikisi arasındaki fark pek anlaşılmıyor bu günlerde.