Ayrıca önümüzdeki günlerde Elon Musk yine Bitcoin kabul etmeye başlayacağını açıklayabilir. Geçenlerde Bitcoin madenciliğinin temiz enerji ile yapılmaya başlandığı yönünde söylemlerde bulunmuştu. Bu bir işaret olabilir. Bunun sonucu olarak da piyasa yine artıya geçebilir. Ancak eskisinde olduğu kadar büyük bir etki yaratır mı fiyat üzerinde, işte orası şüpheli.
Bu süreç bize piyasaya büyük şirketlerin tek başına yüklü girişi yerine bir çok şirketin küçük girişler yapmasının çok daha mantıklı olabileceğini gösterdi. 26 Temmuzda Tesla dönemsel şirket verileri açıklandığında ellerindeki BTC ile ne yaptıklarını göreceğiz. Bitcoin fiyatı düşse de artık zarar etme ihtimallerinin kalmadığını düşünüyorum. Elon Doge manipülasyonu yaparak muhtemelen yatırılan paradan çok daha fazlasını kişisel olarak kazanmış oldu.
Söz konusu Elon Musk olduğunda bence bu duruma karşı bir B planı mutlaka mevcuttur. Zeki adam sonuçta piyasanın ne kadar volatil olduğunun ve her an her şeyin olabileceğinin farkındadır. Hatta Bitcoin ile ödeme kabul etmeye son vermesinin sonuçlarının Bitcoin fiyatı üzerinde kötü olacağının bile farkındadır zamanında. Dolayısıyla ben de Tesla'nın elinde bulundurduğu Bitcoinler ile ne yapıldı merak ediyorum.
Hadi DOGE'ye kaydırdılar bir süreliğine falan desem, DOGE fiyatında da kayda değer bir değişim görmedik. Herhalde yüklü bir geçiş yapsalardı fiyat hareketlerinden az çok anlaşılabilirdi. Farklı bir şekilde değerlendirmiş olabilme ihtimalleri güçleniyor bence o yüzden ama bakalım. Dediğiniz gibi Elon Musk kişisel olarak dünyanın yatırmını yapmıştır ve haliyle manipülasyonları sayesinde güzel bir kar elde etmiştir.