Sizin pencerenizden bakmaya çalışıyorum ama olumsuz bir şey bulmakta gerçekten zorlanıyorum.
ben arkadaşın pencereisni soyleyeyim hocam.
"benim götümde don yok,uckurusa sattım zamanında,bu ipnelerinde olmasın"
bu yani inan baska birşey değil.
Bugünkü btc hareketinde sağlam bir miktar manipülatör tarafından satıldı, elın amca sağolsun, 1.5 milyar dolar ile tesla 35-40 bin civarı btc alabiliyordu bu miktarın sağlam bir kısmını bugün satmış olmalılar ama manipler böyle satınca kar realizasyonu için değil marketi düşürüp alttan toplamak için satarlar dolayısıyla sattığı miktar ile ele geçen usdt yi şimdi geri toplamak için kullanabilir, nitekim son 2-3 hafta bu şekilde geçmişti bu süreçte % 10-20 arası btcleri de artırıp 50binle oynamaya başlamış olabilirler, global bir borsada satılan günlük rakamlar bunlar ama 10k btc ile bile piyasa sağlam oynatılıyor.Bugünkü hareket için ellerindekinin yarısını kullanıp diğer kısmını yükselmeyi bloklamak için duvar örmeye garanti olarak tuttuklarını tahmin ediyorum, tabi %50 satış % 50 duvar yerine satışa daha fazla ayırmış olabilirler, zamanla fiyat düşünce iş garantileşiyor ve duvara daha az btc gerekiyor. gerçi elimdekileri parça parça 60 tan satıp 50 ye gelirken çoğunu 60 tan satmış olmayı dilerim buna göre kendileri ayarlamışlardır.
Şu an fiyat çakılırken aslında bir panik ve kartopu etkisi ile iş gidiyor yani en baştaki hareketi verince zaten piyasa şişmiş ve çözülmeye hazır , dolaysıyla 60 ta esas kısmı boşaltınca gerisi otomatik geliyor. Peki düşüş başlatılacak nokta nasıl buluuyor dersek ,artık fiyatı ittire ittire götürdüğü yerde yeterince momentum kalmayınca çabayı yukarı ittirmek yerine komple piyasanın zorladığı düşüş yönüne çevirip dipten geri dönüş momentumunu kullanrak gelmeyi deneyecektir Bu da bize düşüş bittiğinde geri tekrar gelineceğini hatta düşüş hızına yakın yükseliş olacağını gösterir, Yeniden yaşanacak yükselişte momentum eski zirveyi geçmeye yetecek mi bunu zaman gösterecek, Yetmez ise ikili zirve dönüşüyle ana trend düşüşünü tescil etmiş olur, Yok eski zirvenin de üstüne çıkarsa o zaman yeni ath lerle dolu haftalar geri gelecek o ivmeyle 100k lar daha olası olacaktır.
valla mesajın sadece ilk satırını okudum,devamını okuyamadım bu kadar boş nasıl yazıon hocam.
40 dan aldım 50 den sattı elindekini arrtıtırdı.sonra tekrar %10 bastı yukardan geri sattı alttan alıyor.
bu mu arguman ?
yeminlen sen bizim gungorendeki kıraathahneye gel bizim burdaki amcalalrın kripto muhabbetine acaip guzel ayak uydurursun sen