Düzeltme sağlıklı olurdu ama bu son boğa sezonunda sağlıklı bir şey görmedim. Bakalım onumuzdeki hafta veya bu hafta sonu gelecek mi düzeltme. Hala 58.500 geçilmiş değil.
Hala ödül yarılanması gibi büyük bir olayı ve olası psikolojik etkilerini görmezden gelmeye çalıştığınız için sağlıklı bulmamanız normal. Yükselişin altında yatan en büyük neden ödül yarılanması. Kıtlık insanların bir ürüne olan ilgisini arttırır. Bir şeyi satın alma ihtimalinizin azaldığını düşünürseniz almak için aceleci olursunuz.
Haklısınız. Siz haklı çıktınız diyebilirim. Ekimden bu yana 6 ayın sonunda. güzel karları kaçırdım. Biraz inatçı oldum. Ama fikirlerim değişmedi. Kendimle çeliştim bazen ama çok ta yapacak bir şey yoktu.
Aslında piyasa beklentime paralel gitmiş durumda. Sadece Bitcoin de bu kadar agresiflik ve dominasyonun bastırılmasını beklemiyordum hepsi bu. Bir de yanlış coin sepetleri yaptım. Ama yine de piyasanın genel hatlarıyla baktığımda geçen yılki düşüncelerime göre nokta atışı gidiyor gibi çok insan kazanmış olmalı, Ben ise o kadar getiri sağlayamadı Bitcoin ayağımı boşa çıkardı. Ayrıca Mart 2020'de ayağım boşa çıktı''Burada plandan saptım işte.''
Yoksa tüm plan doğru gitti. 2020 başındaki Bitcoin'de beklentilerim bile gerçekleşti 50.000 dolar. Ama ne hikmettir bir daha pozisyon tutmayacağım bitcoin'de tüm bu yükselişten sonra bekleyeceğim tek şey 200 haftalık altı olacak. Asla kısa pozisyon açmayacağım. Sebebi ise planıma sadık kalamadım. Artık yeni bir plan yazma vaktim geliyor.
Bitcoin'i artık piyasanın yönünü belirlemek için kullanıyorum. Trade bile etmiyorum. Ve asla bu seviyelerden almam.
Birde kıtlık arz daralması demişsiniz ama bu kıtlıkta hepimizi çok güzel doyururlar. Açacakları vadeli işlemlerde açığa satacakları bitcoin'in haddi hesabı tutulmaz. Fiyatı da madenci maliyetinin biraz üstüne çekip senelerce süründürürler.