Bitcoin madencilik asic makinelerin yeni nesilleri (1-6 TH lik) makineler piyasaya sürülmeye başladı.bu makineleri alanların %50 sinin acemi olduğunu varsayıyorum çünkü deneyimli olsalardı fena halde zarar edeceklerini hesaplayabilirlerdi.Deneyimli olanların bile fabrikaların piyasaya ürün sürme hızını dikkate almadıklarını görüyoruz.Sonuç olarak birçok makine sipariş verildi ve bunlar şu günlerde devreye gireye başladı.zorluk seviyesine bakarak bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Şimdi traderları ne ilgilendirir derseniz bu madenciler kazmaya başlayınca ellerine geçen btc leri hemen bozdurmak isteyecekler.Bu ciddi bir satış baskısı oluşturacak ve fiyatlarda gözle görülür bir düşüş olacak, düşüş olduğunu gören acemi traderlarda panikle satacaklar
Sonuçta ciddi düşüşler olacak.bu düşüşleri alım fırsatı gören deneyimli traderların alımlarıyla ara ara yükselecek ama minerların 2 ayda gerçeği anlayacağını ve ellerindeki makineler o süre sonrasında zaten ciddi btcler üretemeyeceği için zamanla bu satış baskısının azaacağını düşünüyorum.
Bu durumun aynısı ilk nesil asicler piyasaya sürülüp ekran kartlarını kenara ittiğinde olmuştu.O zamanlar çin in alım baskısı yüzünden fiyatlar fırladığından kimse durumu ta çakamamıştı.şimdi çakacaklar
ileride btc bir düşüş dalgası görecek sonrası yine yükseliş olur.kıs ve orta vadeli düşünen arkadaşlar satsın uzun vadeli düşünenlerde fiyatlar düşünce almak üzere satsın
derim.
tahminim 200$ seviyelerine panikle gelebilir ama traderların 400$ ler civarında karşılamasını bekliyorum, vazgeçip bırakırlarsa serbest düşüş olur.Çindeki yasaklar sonrası yaşanan düşüşten sonraki en büyü düşüş olacaktır muhtemelen.
Yanıldığınızı düşünüyorum. Zorluk derecesi oldukça akıllıca tasarlanmış bir çekim kuvveti. Düşüş değil, aksine BTC/$ paritesinde yükselişe sebep olacaktır. 1 ay içerisinde ortaya çıkacak 30M Gh/s' lik yeni bir akım zorluk derecesinin % 45' e kadar artmasına vesile olur. Bu da varolan büyük madenciler için (ghash.io gibi) direkt olarak % 30-50 aralığında daha az kazanç anlamına geliyor.
Kazma güçleştikçe fiyat artar. Bu hep böyle olmuştur. 10-20 Th/s' lik cihazların piyasaya salındığı şu günlerde 200$ bandına gerilemesi için ancak 2. bir Mtgox vakası gerekir.
Kur ile beraber sürekli surette artan iki şey daha vardır.
1. Elektrik tüketimi
2. Küresel ısınma.
kaçırdığınız bir nokta var.
zorluk seviyesinin artması piyasaya sürülen btc miktarını etkilemiyor.her gün 3600 btc öyle yada böyle dağıtılıyor.madencilerin eline geçen miktar sabit ise zorluk artışı ile piyasaya arz arasında direkt bağlantı olmadığından serbest piyasa mantığında bir pozitif negatif yorum yapılamaz.yalnızca 2016 da blok içinde btc miktarı yarılanınca arzda değişiklik dolayısıyla fiyatlarda yükseliş beklenebilir.
günlük btc miktarı değişmeyecek ise biz niye fiyatlar düşecek diyoruz tekrar edelim.
YENİ NESİL ASIC SAHPLERİ DENEYİMSİZ KİŞİLER VE GÖRÜLÜYORKİ PAHALIYA ALDILAR MAKİNELERİ, KAZDIKLARI GİBİ BOZDURACAKLAR BOZDURMAK ZORUNDALAR.eski minerlar bu kadar hızlı bozdurmaz dı ama şimdikiler bozdurur.birkaç ay boyunca piyasaya satış baskısı olacak.Bu fiyatları düşürür 600 bandından 400 lere kadar getirebilir.sonra yine yükselecektir.Adamlar öğrenecek işi zarar ettiklerini anlayıp kabullenecekler falan bu süreç daha önce de yaşanmıştı.satışı görüp panikleyen traderlar düşüşü güçlendirebilir.alım fırsatı gören traderlar da düşüşü yavaşlatır.
BU SÜREÇ 1 HAFTA ÖNCE BAŞLADI ETKİLERİNİ GÖRÜYORUZ.
belki 400 e kadar inmez ama inilece bir nokta görülüyor.Oralardan döner çünkü madencilerin satış baskısına karşın hergün düşmediyse bu süreçten önce demekki ciddi bir alım etkisi var.alım-satım dengesi geçici olarak satış ağırlıklı olacak.