Bu piyasa 10 mhs'lerden 1 ths'e geçerken 12500 kat fiyat artışı olmuş şimdik diyorsunki 1 th'den 6 th' geçerken 3'te birine düşecek.
Günlük dönen miktar ortalama 40K BTC 'yi zor buluyor demişsin sadece Haubinin günlük işlem miktarı 50-60K BTC 'dir ki çıkışlarda ve düşüşlerde 250K BTC'nin üstüne çıkar yüzlerce trade sitesini geçtim piyasada irili ufaklı onlarca farklı dilde binlerce BTC alışveriş sitesi bulunmaktadır.
eskiden btc nin yükselmesini sağlayan faktörler vardı şimdi onlar bir nevi harcandı.
geçen bu ayda 2 katına çıkmış fiyat diyerek bu senede öyle olur diyemeyiz.Bugünün kriterlerini takip etmemiz lazım.
günlük dönen miktar gerçekten çok düşük ben en alt örneği verdim.piyasanın hareketli olduğu günler hareketsiz günlerin 10-20 katına çıkabiliyor.
bitstamp ve btc-e nin istatisliklerini baz alıyorum genelde yaşasaydı ilk mtgox a bakardım.Çinli sitelerin uluslararası olduğu söylenemez yinede sağlam hacimleri var ama günlük hacimin 40 yada 80 olması mevzuuyu pek değiştiriyor.
Yeni giren minerların piyasadaki yüzdesi önemli.daha hızlı bozdurup piyasayı aşağı çekiyorlar.
600 den 400 e doğru tahminim benim 200 panik olursa görülür diyorum.
Piyasayı çok küçük hacimli rakamlar bile belirleyebiliyor.550-600 bandında son haftayı geçirdi.sonraki hafta 550 altına inerse (başka bağımsız bir konu olaksızın) minerlar yüzünden inecek.