Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 840. (Read 1109535 times)

legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
hafta sonu % 5 yükselmişti bugün de %5 yükseldi hiçte madencilerin bir etkisi olmadı.bozdurmuyorlar hepsi yastık altına atıyor btc yi.
Traderlarda sağlam alım hamleleri ile yukarı çektiler.silkroad ın btc lerini alan manipülatorler fiyatları yukarı çekmeye çalışıyor olabilir.
Ama hacme göre piyasaya sürülecek miktar fazla değil etkilememesi lazım  Huh

geçen hafta biraz alım düşünüyordum  o kadar  kesin düşücek diyordunki vazgeçtim biraz bekleme kararı aldım şimdide çıkıyor bakalım nereye gidecek  Huh
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
hafta sonu % 5 yükselmişti bugün de %5 yükseldi hiçte madencilerin bir etkisi olmadı.bozdurmuyorlar hepsi yastık altına atıyor btc yi.
Traderlarda sağlam alım hamleleri ile yukarı çektiler.silkroad ın btc lerini alan manipülatorler fiyatları yukarı çekmeye çalışıyor olabilir.
Ama hacme göre piyasaya sürülecek miktar fazla değil etkilememesi lazım  Huh
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
Hafif bir yükselme var 3 temmuz öncesi satım için son fırsat olabilir.3 temmuzda sert düşüş yapıp akabinde sert yükselebilir.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Aslında herkezin yanıldığı bir nokta var, Altcoinler BTC'ye hiç bir zaman paralel gitmedi. En basiti LTC'yi ele alırsak LTC BTC paritesi dibe vurmadan LTC'de çıkış hiç başlamamış BTC fiyatları belli bir noktaya geldikten sonra LTC'de çıkış zaten başlayacaktır. LTC'nin en son büyük çıkışı LTC - BTC paritesinin 0.0075'i gördüğü zaman olmuştu.

Diğer altcoinler ise genelde LTC'yi takip eder.

BTC çıkışları hep şu sırayı takip eder.

1- BTC'nin toplanma süreci.
2- BTC fiyatlarının hızla yükselmesi. (LTC fiyatları dolar bazında sabit kalırken BTC bazında düşüş yaşar.)
3- BTC'den LTC ve diğer alt coinlere geçiş, BTC ile ilgili bir çok iyi haberin gelmesi, medya yayınları, $100.000 olacağıyla ilgili ekonomi yazarlarının yazıları, Yüzbinlerce küçük yatırımcının BTC ile tanışması.
4- LTC ve diğer altcoinlerin yükselişi. (LTC vb. coinlerin fiyatları hızlı bir şekilde yükselir)
5- Öiü coinlerin eski fiyatlarına gelmesi ve BTC'den hızlı para çıkışları.
6- LTC'nin vb. coinlerin hızlı düşüşü.
7- BTC'de panik satışları. BTC ile ilgili bir çok kötü haber, medya yayınları, $100 olacağıyla ilgili ekonomi yazarlarının yazıları, Yüzbinlerce küçük yatırımcının zararına satıp gitmesi, Krediyle girenlerin büyük kayıpları.
8-Bazı alt coinlerin ölmesi veya BTC paritesinden, LTC paritesine geçmesi 100'de 1'ine düşen alt coinlere alıcı çıkmaması.
9- BTC ve tüm altcoinlerin yatay haraketleri, İşlem hacmin dibe vurması.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
O bu değilde fiat a dönmüşken btc düşse de alım yapsak Smiley.Bu sektörde en hoşuna gitmeyen ne diye sorarsanız, btc'nin yatay seyri derim.
legendary

teramit sence tüm altcoinlerin kaderi BTC' ye mi bağlı ?

Yoksa geçenlerdeki sert düşüşde LTC' nin sabit kalması, Bitcoin' e alternatif bir yada birkaç para birimi olabileceği tezini destekler mi ?

Örneğin bundan 6 ay sonra koinim yada btcturk DOGE' yi de TL' ye çevirmeye başlar mı ?

Senin tezine hak verdiğimi varsayarsak bu tür kaygılar taşırım.

Örnek: Darkcoin patladığında Bitcoin 150 dolar seviyesine gerilerse bu patlamanın sonu bir kara deliğe benzer mi ?
2013 ilk yarısına kadar kime sorsan altcoinler btc ile paralel gider derdi hatta ltc btc nasıl giderse aynı grafiği çiziyordu ama BTC nin büyük düşüşünden sonra işler değişti.BTC nin neredeyse tam tersi hareket eder oldular.Özellikle btc yükseldiği zaanlar millet parasını btc ye çevirmek için altcoinden bozdurur oldu.dolayısıyla şimdilik ters orantılı denilebilir.
Ayrıca altcoinler herbiri BTC den bağımsız bir finans yapısına sahip.eğer güçlü finansal altyapısı varsa hızlı yükselip inmeler oluyor.Btc den bağımsız hareket ediyor.yoksa çıktığı gibi serbest harekete bırakılırsa madenciler sürekli bozdurdukları için fiyatlar düşüyor bi süre sonra da ölüyor artık.
koinimin yada btctürkün doge çıkarmasının o coine bir faydası olmaz o coinin o sitelere de bir faydası olmaz.
btctürk iyi yönetiliyor ticari açıdan orda ltc olması siteye katkı sağlayabilir ama artık altcoinlerin parlayanı yükseleni düşeni var.
Dark , white , exe monero süper coin falan çıkıyor bu aralar bunlarla başlasalar daha iyi site için.
herhangi bir altcoin yüzünden btc nin yara alacağını sanmıyorum.zaten btc düşsede indiği noktada kısa kalıyor.
%51 dışında ciddi bir tehdidi yok uzun vadede, onuda bir versiyonla çözmeyecekse developer ne yapar bilemem.
hero member
Activity: 503
Merit: 500
Na Zdorovie!
yok saymadım uluslararası değiller dedim en son baktığımda çinde hesabın yoksa para yatıramıyor yada çekemiyordun

teramit sence tüm altcoinlerin kaderi BTC' ye mi bağlı ?

Yoksa geçenlerdeki sert düşüşde LTC' nin sabit kalması, Bitcoin' e alternatif bir yada birkaç para birimi olabileceği tezini destekler mi ?

Örneğin bundan 6 ay sonra koinim yada btcturk DOGE' yi de TL' ye çevirmeye başlar mı ?

Senin tezine hak verdiğimi varsayarsak bu tür kaygılar taşırım.

Örnek: Darkcoin patladığında Bitcoin 150 dolar seviyesine gerilerse bu patlamanın sonu bir kara deliğe benzer mi ?
legendary
yok saymadım uluslararası değiller dedim en son baktığımda çinde hesabın yoksa para yatıramıyor yada çekemiyordun
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001

Bu piyasa 10 mhs'lerden 1 ths'e geçerken 12500 kat fiyat artışı olmuş şimdik diyorsunki 1 th'den 6 th' geçerken 3'te birine düşecek.

Günlük dönen miktar ortalama 40K BTC 'yi zor buluyor demişsin sadece Haubinin günlük işlem miktarı 50-60K BTC 'dir ki çıkışlarda ve düşüşlerde 250K BTC'nin üstüne çıkar yüzlerce trade sitesini geçtim piyasada irili ufaklı onlarca farklı dilde binlerce BTC alışveriş sitesi bulunmaktadır.
eski mining rakamları ile yenileri karşılaştırmamak lazım önemli olan piyasada dönen btc / günlük mining trade oranıdır.
eskiden btc nin yükselmesini sağlayan faktörler vardı şimdi onlar bir nevi harcandı.
geçen bu ayda 2 katına çıkmış fiyat diyerek bu senede öyle olur diyemeyiz.Bugünün kriterlerini takip etmemiz lazım.
günlük dönen miktar gerçekten çok düşük ben en alt örneği verdim.piyasanın hareketli olduğu günler hareketsiz günlerin 10-20 katına çıkabiliyor.
bitstamp ve btc-e  nin istatisliklerini baz alıyorum genelde yaşasaydı ilk mtgox a  bakardım.Çinli sitelerin uluslararası olduğu söylenemez yinede sağlam hacimleri var ama günlük hacimin 40 yada 80 olması mevzuuyu pek değiştiriyor.
Yeni giren minerların piyasadaki yüzdesi önemli.daha hızlı bozdurup piyasayı aşağı çekiyorlar.
600 den 400 e doğru tahminim benim 200 panik olursa görülür diyorum.
Piyasayı çok küçük hacimli rakamlar bile belirleyebiliyor.550-600 bandında son haftayı geçirdi.sonraki hafta 550 altına inerse (başka bağımsız bir konu olaksızın) minerlar yüzünden inecek.

Dunyanin en buyuk bitcoin marketi Cinde ne yazikki. Dunyadaki Bitcoinin yarisindan fazlasi Cin merkezli exchange lerde donerken onlari yok saymaniz biraz komik degil mi?

legendary
Activity: 2310
Merit: 1422
Valla şöyle kabaca bakıldığında 100 bin gibi bir rakam var btctürk'te alım emri bulunan. Düşmesi demek para kazanmak demek bana göre. Bu arada teşekkür ederim anlayışın ve verdiğin cevaplar için.
legendary
Arkadaşım yanlış anlama ama yorumlarının hepsinde düşücek diye bas bas bağırıyorsun.

Btctürk'e bakıyorum 850 TL ile 1200 TL arası baya bir yüklü alımlar mevcut. Amacın fiyat düşürüp şu bahsettiğin çaylaklardan toplamak mı ? yada toplanmasını sağlamak mı ? Samimi fikrim inandırıcı gelmiyorsun.

Bu arada amacım polomik yaratmak değil. Sadece merak ettiğim 850 1200 bandında ne kadarlık btc alım emrin var onu merak ettim. Sakıncası yoksa bizlerle paylaşabilirmisin ?

bütün btclerimi sattım elimde btc yok
herhangi bir exchange sitesinde alım emrimde yok Smiley
alım emri ile alım yapmam genelde satışları alırım.
zaten Türkiyeden uzun zamandır almıyorum yurt dışındaki sitelerde işlem yapıyorum genelde.
burda yazdıklarımızı btctürke te işlem yapanların % 5 i bile okumuyor.insanlar bilgisiz iş yaptıkları için bilgilendirerek algı oluşturmaya asla çalışmam Smiley
legendary
Activity: 2310
Merit: 1422
Arkadaşım yanlış anlama ama yorumlarının hepsinde düşücek diye bas bas bağırıyorsun.

Btctürk'e bakıyorum 850 TL ile 1200 TL arası baya bir yüklü alımlar mevcut. Amacın fiyat düşürüp şu bahsettiğin çaylaklardan toplamak mı ? yada toplanmasını sağlamak mı ? Samimi fikrim inandırıcı gelmiyorsun.

Bu arada amacım polomik yaratmak değil. Sadece merak ettiğim 850 1200 bandında ne kadarlık btc alım emrin var onu merak ettim. Sakıncası yoksa bizlerle paylaşabilirmisin ?
legendary

Bu piyasa 10 mhs'lerden 1 ths'e geçerken 12500 kat fiyat artışı olmuş şimdik diyorsunki 1 th'den 6 th' geçerken 3'te birine düşecek.

Günlük dönen miktar ortalama 40K BTC 'yi zor buluyor demişsin sadece Haubinin günlük işlem miktarı 50-60K BTC 'dir ki çıkışlarda ve düşüşlerde 250K BTC'nin üstüne çıkar yüzlerce trade sitesini geçtim piyasada irili ufaklı onlarca farklı dilde binlerce BTC alışveriş sitesi bulunmaktadır.
eski mining rakamları ile yenileri karşılaştırmamak lazım önemli olan piyasada dönen btc / günlük mining trade oranıdır.
eskiden btc nin yükselmesini sağlayan faktörler vardı şimdi onlar bir nevi harcandı.
geçen bu ayda 2 katına çıkmış fiyat diyerek bu senede öyle olur diyemeyiz.Bugünün kriterlerini takip etmemiz lazım.
günlük dönen miktar gerçekten çok düşük ben en alt örneği verdim.piyasanın hareketli olduğu günler hareketsiz günlerin 10-20 katına çıkabiliyor.
bitstamp ve btc-e  nin istatisliklerini baz alıyorum genelde yaşasaydı ilk mtgox a  bakardım.Çinli sitelerin uluslararası olduğu söylenemez yinede sağlam hacimleri var ama günlük hacimin 40 yada 80 olması mevzuuyu pek değiştiriyor.
Yeni giren minerların piyasadaki yüzdesi önemli.daha hızlı bozdurup piyasayı aşağı çekiyorlar.
600 den 400 e doğru tahminim benim 200 panik olursa görülür diyorum.
Piyasayı çok küçük hacimli rakamlar bile belirleyebiliyor.550-600 bandında son haftayı geçirdi.sonraki hafta 550 altına inerse (başka bağımsız bir konu olaksızın) minerlar yüzünden inecek.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Dünyada ki toplam BTC miktarı nedir ? 15 -16 milyonmu ? biraz daha az belki biraz daha fazla yani bu kadar BTC içinde günlük 3000 - 4000 BTC devede kulak gibi kalıyor tüm BTC'leri bedava verseniz aylık düşüşe %0.7 oranında etki eder. Bence $400 çok zorlama bir tahmin $200 için söyleyecek kelime bulamıyorum.

Şahsen benim en kötü tahminim öünümüzdeki 2 ay için $550 -$700 arasında.

dünyadaki toplam btc miktarı şu an için 12 milyon kabul edilebilir ama günlük dönen miktar ortalama 40bin btc yi zor buluyor.
milyonlar üzerinden değil 30-40 bin üzerinden düşünmek gerekir.bitstamp soğuk deposunda bile 185bin var.Günlük işlemin 3 te biri burda dönüyor.
555$ doları gün içinde gördü zaten.
günlük işlemilerin hala ciddi bir kısmı mining bozdurması ve fiyatları orta vadede etkileyecek bu asıcler.son 1-2 haftadır düşüyor btc 1 ay içinde daha sert düşer .6 th ler herkesin eline geçsin piyasalar titremeye başlar.

legendary

Bu piyasada BTC' nin düşüp yükseleceğini hepimizden önce ve ilk gören gerçek paraya trade yapan milyarderlerdir.

koinim.com gibi, BTC-E gibi.

Bu insanların normalin üzerinde sert bir satış gördüğünü hayal edin. O zaman siz de beni anlayacaksınız.

Her gün 1000 - 1500 BTC' nin web siteniz üzerinden satıldığını varsayın.
Bir gün olağan üstü şekilde 10.000 BTC satılıyor!

Ne yaparsınız ? Dolarınız karşılığı satın aldığınız BTC' leri hemen satar mısınız ? Yoksa daha nice olan dolarlarınızla fiyat gerilediğinde bir 10.000 adet de siz mi satın alırsınız ?

İşte sanal para birimlerinin ağa babasının en sağlam dayanağı.

Kolay gelsin size.
koinim.com yerine bitstamp yazsanız daha tutarlı olurdu gerçi o satırı hiç yazmasanız biraz daha tutarlı olurdu. Cheesy
zaten bu görüşlerinize aynen katılıyorum.ama konumuzla pek alakası yok
ben miningciler etkileyecek piyasayı bir süre diyorum.traderların ne yaptığını elinde parası olanların davranışı az çok ortada onu tartışmıyoruz. Tongue
hero member
Na Zdorovie!
yazdıklarımı tekrar okuyun sizde   Huh ,aynı şeyleri söyletiyorsunuz aradaki kelimeleri kaçırmayın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ayrıca ben çok düşecek demiyorum şuan 570 te 400 çok uzak değil.inse de yine traderlar ile orta vadede çıkar.

Bu piyasada BTC' nin düşüp yükseleceğini hepimizden önce ve ilk gören gerçek paraya trade yapan milyarderlerdir.

koinim.com gibi, BTC-E gibi.

Bu insanların normalin üzerinde sert bir satış gördüğünü hayal edin. O zaman siz de beni anlayacaksınız.

Her gün 1000 - 1500 BTC' nin web siteniz üzerinden satıldığını varsayın.
Bir gün olağan üstü şekilde 10.000 BTC satılıyor!

Ne yaparsınız ? Dolarınız karşılığı satın aldığınız BTC' leri hemen satar mısınız ? Yoksa daha nice olan dolarlarınızla fiyat gerilediğinde bir 10.000 adet de siz mi satın alırsınız ?

İşte sanal para birimlerinin ağa babasının en sağlam dayanağı.

Kolay gelsin size.
legendary
yazdıklarımı tekrar okuyun sizde   Huh ,aynı şeyleri söyletiyorsunuz aradaki kelimeleri kaçırmayın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ayrıca ben çok düşecek demiyorum şuan 570 te 400 çok uzak değil.inse de yine traderlar ile orta vadede çıkar.
hero member
Na Zdorovie!
Sıradaki çıkışta bu fiyatların üçe beşe katlanacağının hepimiz farkındayız sanırım.
bu bilgiye hissiyatınız dışında bir dayanağınız var mı? merak ettim.

Ayrıca piyasayı minerlar yönlendirmiyor, yeni nesil cihazların fiyata etkisi yok denecek kadar az.
defeatle yazdım.yeni mininge başlayanlar hızlı bozduruyor diye.
600 den 550 ye inmesinin sebebi minerlar ve onların hareketini takip eden traderlar.
hala daha da düşmüyor olmasının sebebi her düşüşü alım fırsatı olarak gören traderlardır.
önceki aylara göre düşük olan günlük btc trade hacmi yüzündenn önümüzdeki birkaç ay madencilerin piyasaya etkisi artarak devam edecektir.
Madenciler trade i öğrenene ve piyasa hacmi yükselene kadar bu etkiyi hissedeceğiz.

Yahu kardeşim yeni mining' e başlayan kaç kişi var dünyada ? Kaç kişi tanesi 15-20 bin dolara 40 tane makina alıyor da BTC kazıyor ? Kazsa ne kazar ? Ne kadar kazabilir ? Ne kadar satabilir ?

Azıcık mantıklı düşünün. Yukarıda bir arkadaş yazmış. 12 milyonluk piyasa, 3000-4000 ne kadar etkileyebilir ki demiş ? Hiç mi çalıştıramıyorsunuz aklınızı ?

Bugün ghash.io' nun kazıp çıkarttığı BTC' de belli. 1000-2000 arası. Her gün çıkattığını satsa kaç yazar ? Sanki dünya dışı bir varlığa satıyor da fiyat düşecek! Satın alan senin gbii insan değil mi ?

Yeniden yazıyorum.

2 şekilde fiyat uçurum düşer;

1. İkinci bir Mtgox vakası.
2. %51 attack.

Açık arttırma boku tamamlandığı zaman BTC yine 700$' yi zorlayacaktır..
legendary
Sıradaki çıkışta bu fiyatların üçe beşe katlanacağının hepimiz farkındayız sanırım.
bu bilgiye hissiyatınız dışında bir dayanağınız var mı? merak ettim.

Ayrıca piyasayı minerlar yönlendirmiyor, yeni nesil cihazların fiyata etkisi yok denecek kadar az.
defeatle yazdım.yeni mininge başlayanlar hızlı bozduruyor diye.
600 den 550 ye inmesinin sebebi minerlar ve onların hareketini takip eden traderlar.
hala daha da düşmüyor olmasının sebebi her düşüşü alım fırsatı olarak gören traderlardır.
önceki aylara göre düşük olan günlük btc trade hacmi yüzündenn önümüzdeki birkaç ay madencilerin piyasaya etkisi artarak devam edecektir.
Madenciler trade i öğrenene ve piyasa hacmi yükselene kadar bu etkiyi hissedeceğiz.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1000
550'den 400'e düşmesini beklerken 600$ altı ucuz coinleri kaçırabilirsiniz. 150$'lık bir marjdan yararlanmaya çalışırken olası bir sıçramada 700'lerden alım yapmak zorunda kalırsınız, zaten düşük olan fiyatların daha da düşmesini beklemek mantıklı değil. Sıradaki çıkışta bu fiyatların üçe beşe katlanacağının hepimiz farkındayız sanırım.

Jump to: