Author

Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v15.0 (Windows/Linux) - page 870. (Read 6590565 times)

newbie
Activity: 13
Merit: 0
I'm getting some error with OpenCL... NiceHash works fine. SimpleMining + Claymore also gets me the error

my log is:

16:21:18:651   23dc   ETH: 1 pool is specified
16:21:18:655   23dc   Main Ethereum pool is us2.ethermine.org:4444
16:21:18:659   23dc   SC: 1 pool is specified
16:21:18:663   23dc   Main Siacoin pool is us-west.siamining.com:7777
16:21:20:448   23dc   OpenCL platform: Intel(R) OpenCL
16:21:20:452   23dc   OpenCL platform: AMD Accelerated Parallel Processing
16:21:20:457   23dc   OpenCL initializing...

16:21:20:460   23dc   AMD Cards available: 2
16:21:20:466   23dc   GPU #0: Ellesmere, 3072 MB available, 36 compute units
16:21:20:470   23dc   GPU #0 recognized as Radeon RX 480/580
16:21:20:475   23dc   GPU #1: Ellesmere, 3072 MB available, 36 compute units
16:21:20:483   23dc   GPU #1 recognized as Radeon RX 480/580
16:21:20:486   23dc   POOL/SOLO version
16:21:20:492   23dc   b343
16:21:20:497   23dc   Platform: Windows
16:21:20:582   23dc   start building OpenCL program for GPU 0...

I appreciate any help
full member
Activity: 267
Merit: 100
Weird issue with 7 470s, they're all detected on windows and msiafterburner, no overclocks yet.
Driver 16.9.2 patched. Psu 1600w, motherboard asrock pro btc 2. Already mined with 7 cards to test before, one of them was a R9 Fury and no issues.

It starts detecting them and says "AMD cards available 7"



But then it says "total cards: 6"



And only six cards are mining.

Anyone knows why and how to fix this?
newbie
Activity: 15
Merit: 0
I resolved my issues.

Here's current stats, last 12 hours running:
Code:
10:08:12:934 17e8 ETH - Total Speed: 176.063 Mh/s, Total Shares: 1815, Rejected: 0, Time: 12:21
10:08:12:934 17e8 ETH: GPU0 29.257 Mh/s, GPU1 28.244 Mh/s, GPU2 29.410 Mh/s, GPU3 29.783 Mh/s, GPU4 29.683 Mh/s, GPU5 29.687 Mh/s
10:08:12:934 17e8 DCR - Total Speed: 5281.872 Mh/s, Total Shares: 7011, Rejected: 106
10:08:12:934 17e8 DCR: GPU0 877.699 Mh/s, GPU1 847.312 Mh/s, GPU2 882.304 Mh/s, GPU3 893.480 Mh/s, GPU4 890.478 Mh/s, GPU5 890.599 Mh/s

What happened, how I did it:

First off, I switched mining pools to ethermine. 55ms ping. Nicehash has 100ms ping from my location.
This all but eliminated my rejected eth shares. I still mine Decred to nicehash and get rejected shares, but I don't care, will be switching to SIA soon.

Even so, GPU1 (Jukebox vdrop+.rom) was still being a bit of a pain, causing weird issues getting the temperature and fan speed (from all the cards) hanging OpenGL and rebooting:

Code:
21:00:20:311 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 0
21:00:20:326 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 6
21:00:20:326 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 12
21:00:20:326 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 18
21:00:20:326 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 24
21:00:20:326 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 30
21:00:20:358 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 0
21:00:20:358 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 6
21:00:20:358 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 12
21:00:20:358 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 18
21:00:20:358 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 24
21:00:20:373 15fc Cannot get Overdrive capabilities for adapter 30
21:00:20:373 15fc em hbt: 0, dm hbt: 0, fm hbt: 16,
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 0, hb time 125
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 1, hb time 16
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 2, hb time 87860
21:00:20:373 15fc WATCHDOG: GPU 1 hangs in OpenCL call, exit
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 3, hb time 87938
21:00:20:373 15fc WATCHDOG: GPU 1 hangs in OpenCL call, exit
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 4, hb time 63
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 5, hb time 141
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 6, hb time 16
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 7, hb time 94
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 8, hb time 0
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 9, hb time 94
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 10, hb time 16
21:00:20:373 15fc watchdog - thread 11, hb time 94
21:00:20:373 15fc Rebooting

Even with vdrop+.rom, GPU1 had an overclocked memory speed which I lowered to stock
with WattTool-0.92.exe:

(FYI WattTool does not index the cards the same as Claymore, so GPU1 here is 0. If you really wanted to be sure you could make separate flashes with speeds at 2001 2002 2003 2004 2005 2006 MhZ or whatever for each card respectively. )

Code:

[General]
NoGUI=1

[Adapter]
Index=0

[I2C]
VoltageOffset=-16

[Memory]
Mode=Manual
P1_CLK=2000
P1_VID=1000



My new config.txt. Notice that I've increased temp/fan settings for GPU 1 (problem child) and GPU 4.
These cards are in between two other cards in my rig and tend to have higher temperatures than the rest.

Code:

-r 1
-retrydelay 5
-epool us1.ethermine.org:4444
-esm 1
-ewal 0xXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
-epsw x
-dpool stratum+tcp://decred.usa.nicehash.com:3354 
-dwal 1xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-dpsw x
-tt 75,70,75,75,70,75
-fanmax 85,90,85,85,90,85
-fanmin 50,65,50,50,65,50




Hi,

I'm running a dual miner Claymore v9.3 rig with 6x Sapphire RX480 Nitro+OC 8GB cards (11260-01-20G) - Samsung Memory
Power supply is a Corsair ATX 1200i.

Modifications:
I'm using v4.rom from Jukebox on five of the cards (GPU0,2,3,4,5) and vdrop+.rom on one of them that has issues. (GPU1)

(These ROMS appear to overclock the memory and/or tighten the timings while reducing the CPU clock. vdrop+.rom is slightly more slower/conservative.)
I use WattTool-.92 to drop the voltage on all of them by 100mv

The Driver is 16.12.1 (patched to pass driver signature checks.)

Power from the wall is about 1050W and card temperatures are around 63C.
The rig is stable in that it does not hang or crash, Claymore is setup to reboot the machine on error, and it'll run all day like a champ:

Code:
ETH - Total Speed: 175.402 Mh/s, Total Shares: 1879, Rejected: 109, Time: 08:14
ETH: GPU0 29.727 Mh/s, GPU1 29.268 Mh/s, GPU2 29.792 Mh/s, GPU3 26.966 Mh/s, GPU4 29.807 Mh/s, GPU5 29.843 Mh/s
 DCR - Total Speed: 5262.069 Mh/s, Total Shares: 4445, Rejected: 84
 DCR: GPU0 891.816 Mh/s, GPU1 878.032 Mh/s, GPU2 893.747 Mh/s, GPU3 808.985 Mh/s, GPU4 894.204 Mh/s, GPU5 895.285 Mh/s

Here is my config:

Code:
-r 1
-retrydelay 5
-epool stratum+tcp://daggerhashimoto.usa.nicehash.com:3353
-ewal xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-epsw x
-esm 3
-allpools 1
-allcoins 1
-estale 0
-tt 75
-ttli 80
-fanmin 66
-fanmax 100
-dpool stratum+tcp://decred.usa.nicehash.com:3354  
-dwal xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-ttdcr 75

Now here is my concern / question: Is such a high rejection rate normal?

That's about a %5 reject rate for ETH and %2 for DCR.
newbie
Activity: 9
Merit: 0
Has the nicehash siacoin stratum been fixed?

No, claymore needs to update the miner for that.

Anyone know any pools that support siacoin and pay directly in BTC?

Claymore, any ETA for the Nicehash SIA stratum update?

I will release it within 24 hours.

Thanks.
legendary
Activity: 1030
Merit: 1006
Why can't I push my system harder? I have an open air case, H81 BTC v.2 motherboard, celeron processor, 8 gb ram, (6) XFX RX480 8GB Black Edition Cards, 2 power supplies. I have modded my bios copying the 1750 timing strap to the 2000. The max I can get per card is 27 mb/s for a total of 162 mb/s. There is a big difference in profit per year at 162 mb/s vs. 180 mb/s. I am using Claymore ver. 9.3 on Windows 10. The AMD Driver version is 16.12.2. Whenever I move my core clock past 1150 or the memory clock past 1950 the miner crashes within the hour. Any suggestions?

Thanks,

Brian

why did you copy the 1750 strap to the 2000?
thats like throwing a hot dog down a hallway
that is best of he did. No gain to copy lower straps.
BTW it is better to have 162 and same at the pool than 180 and 162 at the pool. 16.12.2 is not good, 16.11.5 is. With it you might try 1100/2000, tkhat will give 170-ish. Temps also must be under 70 celsius.
hero member
Activity: 798
Merit: 1000
We need a stability update
 Wink
newbie
Activity: 1
Merit: 0
donator
Activity: 1610
Merit: 1325
Miners developer
Has the nicehash siacoin stratum been fixed?

No, claymore needs to update the miner for that.

Anyone know any pools that support siacoin and pay directly in BTC?

Claymore, any ETA for the Nicehash SIA stratum update?

I will release it within 24 hours.
newbie
Activity: 9
Merit: 0
Has the nicehash siacoin stratum been fixed?

No, claymore needs to update the miner for that.

Anyone know any pools that support siacoin and pay directly in BTC?

Claymore, any ETA for the Nicehash SIA stratum update?
newbie
Activity: 63
Merit: 0
Does anyone know if there's any workaround to mine ETH on 2GB cards?

Have a bunch of R9 270's laying around doing nothing..

It is impossible to mine ETH on a 2GB card. The DAG is stored in the cards memory and requires 4GB or more.

But you can mine EXP, UBQ or MUSIC.. the range from 98%-73% of the profitability of ETH.
Often also above.

BUT

You will need to use another miner.
Because the fee requires your cards to run the ETH dag... when this fail, all else fails too.

If claymore could accept dev fee in one of the mentioned coins, we could use those old 2gb farms too.

If you donot dual mine, you can use the Genoil miner, same speed.
hero member
Activity: 742
Merit: 505
Does anyone know if there's any workaround to mine ETH on 2GB cards?

Have a bunch of R9 270's laying around doing nothing..

It is impossible to mine ETH on a 2GB card. The DAG is stored in the cards memory and requires 4GB or more.

But you can mine EXP, UBQ or MUSIC.. the range from 98%-73% of the profitability of ETH.
Often also above.

BUT

You will need to use another miner.
Because the fee requires your cards to run the ETH dag... when this fail, all else fails too.

If claymore could accept dev fee in one of the mentioned coins, we could use those old 2gb farms too.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Does anyone know if there's any workaround to mine ETH on 2GB cards?

Have a bunch of R9 270's laying around doing nothing..

It is impossible to mine ETH on a 2GB card. The DAG is stored in the cards memory and requires 4GB or more.
sr. member
Activity: 736
Merit: 262
Me, Myself & I

I tried it but, the core clock was not low.  Any Other Solutions/Experiences?


Your GPU is not in "not started" mode, but it's in common known "4MH/s" nirvana. If You are near by, power off, connect monitor or HDMI dummy plug into "stoned" GPU and than power on.
full member
Activity: 327
Merit: 100
I think u can use mininpoolhub for that.
But it takes extra time as both SIA is slow to confirm, and the extra process of selling coins.
You must also expect less profits as each step costs some fee.

Thanks for the info Smiley
hero member
Activity: 742
Merit: 505
Has the nicehash siacoin stratum been fixed?

No, claymore needs to update the miner for that.

Anyone know any pools that support siacoin and pay directly in BTC?

I think u can use mininpoolhub for that.
But it takes extra time as both SIA is slow to confirm, and the extra process of selling coins.
You must also expect less profits as each step costs some fee.
full member
Activity: 327
Merit: 100
Has the nicehash siacoin stratum been fixed?

No, claymore needs to update the miner for that.

Anyone know any pools that support siacoin and pay directly in BTC?
legendary
Activity: 1260
Merit: 1010
Hello, I have a rig whit 4 rx480 and 1 r9 390x ... what is the best amd driver for this rig? I have a problem whit amd driver afther 24 hours of mining rx480 error code 43 on win10 64bit ... why? Thanks for help me

i believe 16.9 or 16.11 are the favorites for rx 4xx and r9 3xx series.

turn driver updates OFF in win10.

Thanks, I'm testing 16.11.3 turned off update ..  Smiley

Tanks to all for help Smiley
full member
Activity: 306
Merit: 100
anyone here using an xfx rx 570 4gb black ed?

are there bios mods already and best driver for dual mining?
newbie
Activity: 41
Merit: 0
Hi Claymore

could you give a hint on how to read value given by API {"method":"miner_getfile", "params":["config.txt"]}
It's either encrypted or encoded

Simple hex-encoded, for example, string data "3031" means two bytes: 48 and 49.

LOL - Why I didn't think of that. Thank you.
Anyway in miner_getstat1 could you include the current active WORKER, currently only show active POOL
newbie
Activity: 21
Merit: 0
I am using simplemining and trying to mine to ethermine

I tried to switch one rig to zcash and buggered everything up.

So I'm starting from scratch.

I switched this:
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://eth-eu.dwarfpool.com:8008 -ewal $walletETH/$rigName -esm 0 -epsw x -allpools 1 -mport -3333

To this:
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://eth-us1.ethermine.org:4444 -ewal $walletETH/$rigName -esm 0 -epsw x -allpools 1 -mport -3333

And it's definitely NOT right, will somebody please help me get this back correctly?!

Huh
Jump to: