Widzę że dyskusja na temat meritowania rozwinęła się tutaj całkiem mocno.... Nie jestem przekonany czy to najlepsze miejsce - wprawdzie to wątek dotyczący meritów ale do takich dyskusji chyba lepiej pasuje ten wwzsockiego -
Czemu nie nagradzamy sie Meritami? ale nie będę się upierał....
Masz rację zostawmy Twój temat do statystyk, bo faktycznie jest ten wątek, który do dysksji na temat meritów pasuje idealnie.
Wszystkich innych zainteresowanych @Malevolent, @Bitcryptex, @TytanowyJanusz zapraszam do kontynuowania tutaj.
...50 meritów jest granicą ale miesięczną - więc teoretycznie możesz dawać dowolnemu użytkownikowi 50 meritów w każdym miesiącu przynajmniej takie są oficjalne zasady...
A widzisz ja byłem pewien, że to jest ogólny max, a to tylko na miesiąc. Wiesz może skąd się to wzięło? Jest to w jakimś regulaminie, czy może to taka niepisana reguła wymyślona, w którymś z watków? Warto by wiedzieć, bo już nie raz byłem czegoś pewien, a potem się okazało, że to nie do końca prawda.
...czy to nasza wina że na naszym lokalu jest tak mało ludzi?... chyba nie po to powstała polska sekcja żeby nie móc korzystać w pełni z przywilejów którymi jest również meritowanie...
No właśnie. Co tu dużo mówić jest cała masa bardzo wysokiej jakiości postów na naszym lokalu, które są nie nagrodzone. Ciągle powstaja nowe, również wysokiej jakości, przykrywając te wcześniejsze. Jeżeli jeszcze na anglojęzycznym forum jest duża szansa na merity ze starych wątków czy postów, tak na naszym lokalu nie dostałem merita nigdy za stary post. Może warto czasem wrócić kilka stron do tyłu, jak macie chwilę i parę wolnych meritów, żeby ponagradzać niedocenione posty, a jest ich naprawdę tak dużo, że aż ciężko ich nie zauwayć.
Jeżeli nasze lokalne źródełka nie nagrodzą tych postów chociaż 1 meritem lub ktoś inny z lokala, to nie ma szans na merity od źródełek angielskojęzyczych, bo nie rozumieją do końca nawet używając translatora i widzą po aktualnych meritach, że to chyba nie jest taki dobry post, skoro go nikt tak długo nie nagrodził. Już nie raz zauważyłem, że tak właśnie robią i nagradzają na lokalach, już wcześniej nagrodzone wątki i posty hurtowo. Szczególnie kiedy mają nadmiar merita do rozdania, szybko przed kolejnym doładowaniem, żeby się wyzerować.
Do nas też już zawitali ale nie są tu tak często, jak na innych lokalach. To oczywiste, bo jest nas tylko kilku, którzy piszemy na anglojęzycznych i linkujemy lokalne wątki lub staramy sie ich tu przyciagnąć. Inne, mocne lokalne sekcje, mają masę uzytkowników i dlatego większą rozpoznawalność. W naszym przypadku raptem dwie czy trzy osoby starają się czasem coś z tym zrobić, a to o wiele za mało.