Dobra to ja dorzucę coś od siebie...
Uuu no to pojechałeś.
Ludzie zarządzający Bitcointalk przez długi czas byli przeciwni i nawet chcieli usunąć kampanie bounty ale jak tylko pokazała się sonda do wstępnej dyskusji to ludzie ześwirowałi i trzeba było pomysł odrzucić. Gdyby tak się stało to inne duże już w tym czasie fora krytpo jak np. AltcoinsTalks (na którym jestem moderatorem polskiego lokala i zapraszam
) przejeły by te wszystkie bounty i większość użytkowników razem z nimi. I tak w tamtym czasie już było masę kampanii i to tych samych co na Bitcointalk w tym czasie a zdobyć wysoką rangę na tamtym forum można było w 3 dni dosłownie i płacą dodatkowo tokeny za postowanie. To by był strzał w stopę dla Bitcointalk krótko mówiąc.
Przez cały okres trwania kampanii ICO wszędzie na lewo i prawo wszyscy trąbili, że 90% z nich to czysty przekręt, naprawdę tego nie widziałeś?
Piszesz, że ICOBench to przekręt. Tak to prawda, większość tych serwisów wyłudza pieniądze od projektów za dobre oceny. To już było wałlkowane na forum i ostrzeżenia są dosłownie wszędzie. Sam napisałeś jedno z nich.
Nie wiem czy jestem takim szczęciarzem, czy też dobrze przeprowadziłęm wywiady ale 90% moich bounty wypłaciło. Nawet niektóre spośród tych pozostałych 10% skamów, wypłaciły tokeny ale nic nie warte lub ostatecznie porzucili projekt.
Jedną z najbardziej znanych i nie wypłaconych kampanii bounty w której brałem udział był sławny projekt Envion. Uzbierano 100mln $ i po raz pierwszy w historii krypto do przekrętu doszło gdy CEO chciał w nielegalny sposób przejąć firmę od założycieli i na tajnym zarządzie przyjął nowych członków do rady nadzorczej i zwiększył/rozmył udziały spółki. Dodatkowo trzymał założycieli w szachu bo ci dodrukowali na dzień przed ICO 20 milionów dodatkowych, nelegalnych tokenów
i opchnęli je wszystkie, zgarniając kasę ze sprzedaży na giełdzie. Jakoś musieli położyć łapy na tokenach zaraz po ICO bo ich były zamknięte na pół roku (co też obeszli po jakimś czasie
). W między czasie czekali na podpis CEO pod emailem, który wysłali na kilka godzin przed ICO z informacją o dodatkowych 20 milionach tokenów dla tajemniczego rosyjskiego inwestora, który nigdy się nie pojawił
. Same przekręty i co jeden to lepszy. No i zaczęły się sądy plus krach na giełdzie i okazuje się, że w dzisiejszych realiach, taki projekt i tak nie miał by prawa bytu bo z założenia miał polegać na mobilnym kopaniu kryptowalut w specjalnie "opatentowanych"
kontenerach , które można by było przesyłać na cały świat w mgnieniu oka, podpiąć wtyczkę i kopać za groszę najtańszym prądem, różne kryptowaluty. Jak teraz o tym myślę to sam się śmieje i dziwię jak mogłem w to uwierzyć.
Pomimo wszystko udało mi się zarobić nieziemskie pieniądze przez te 2 lata i to tylko dzięki Bitcointalk. Chyba nie jestem do końca w stanie zrozumieć Twojej frustracji.
Moim zdanien miałeś po prostu pecha, niefart i większość bounty w których brałeś udział okazały sie przekrętem. Masz na pewno trochę racji, że nowy użytkownik ma problem z dobrą oceną projektów ale i tak to już czas przeszły i praktycznie od roku nikt nie zarobił jakichś konkrektnych pieniędzy na kampaniach bounty i powoli widzę, że ludzie zaczynają używać sygnaturek do reklamowania swoich linków afiliacyjnych, tak jak to było na samym początku. To o czymś świadczy.
Troszkę się spóżniłeś z tymi ostrzeżeniami a dodatkowo ten temat nie jest najbardziej trafnym wyborem jeżeli chodzi o spójność dyskusji.
My już dyskutowaliśmy i nadal rozmawiamy na temat kampanii bounty i ich oplacalności lub nieopłacalności w innym wątku.
https://bitcointalksearch.org/topic/ogolne-rozmowy-na-temat-kampanii-sygnatur-5063098
Jak już napisałem ten post to póżniej rozejrzałem się dokładniej po Twoim koncie i widzę, że zarejestrowałeś sie dopiero na początku 2018 roku i to był właśnie ostatni gwizdek na dobre bounty a te najlepsze już były albo właśnie się kończyły. Powoli rozumiem złość bo faktycznie włożyłeś trochę pracy żeby w tak krótkim czasie napisać ponad 4 tysiące postów. Po prostu troszkę się spóżniłeś. Tak o póltora roku.
Właśnie rozmawiamy w jeszcze jednym wątku na ten sam temat i pomyślałem, że wrzucę tu jeszcze ten link żebyś mógł przeczytać jeżeli jesteś zainteresowany:
https://bitcointalksearch.org/topic/m.50245015