A co z użytkownikami, którzy byli aktywni w latach 2010-2017, przed wprowadzeniem systemu merit jak Was tu nawet nie było? Dlaczego mieliby zaliczać downgrade?
Ale pisał ktoś o downgrade, chyba nie?
Ja bardzo cenię takich użytkowników ale jeżeli od dwóch lat nie zdobyli chociaż 11 meritów, to zawsze jeszcze sprawdzam (jeżeli jestem zainteresowany takim kontem), jak wygląda ostatnia aktywność i czy postował, kiedy, jakie tematy rozpoczął i ile. No i po takim przeglądzie widać, jeżeli postuje regularnie, czemu nie dostaje meritów.
Widzę, że jest dużo użytkowników Legendary, którzy wiedzą, że muszą postować minimum 100 znaków lub robią to dla bounty. Są aktywni ale postują, prawie zawsze w dziale alternatywne kryptowaluty i co tu dużo pisać, jest w tych postach po sto znaków ale jest to spam, tylko taki trochę lepszej jakości. Na tyle dobrej, że moderatorzy ich nie usuwają ale wartości, to w nich nie ma żadnej. Dla tego nikt ich nie merituje. System meritów działa jak należy.
PS
Później przeczytałem, dokładniej ostatnie strony wątku i faktycznie jest mowa o downgrade ale chodzi o:
...rozwiązanie które ... nie narusza interesów osób aktywnych w ubiegłych latach...
Z którym się nie zgadzam do końca i ja bym te konta po prostu zostawił w spokoju. Forum, system merit lub nawet oni sami, swoim wkładem, potwierdzą swoją wartość lub też nie.
...W 2011 jak tu zawitałem to prawie sami mądrzy ludzie tu byli (podobnie na kanałach freenode). Do mniej więcej marca 2013 roku poziom dyskusji był całkiem wysoki i nie było problemu ze spamerami...
Jest bardzo dużo prawdy w tym co napisał Malevolent. Jak wiecie moje pierwsze konto zostało zhakowane a drugie założyłem dopiero po roku czytania tego forum. Ponieważ już w pierwszym koncie miałem tylko kilka postów i to w tematach "tu się witamy" i tym podobnych. Dyskusja była na tak wysokim poziomie, że aż mi osobiście było wstyd a nawet nie mogłem zabierać w nich glosu, bo nie miałem wystarczającej wiedzy.
Jak widzicie mój pierwszy temat napisałem w 2013 roku ale to było tylko krótkie zapytanie. Następny odważyłem się napisać dopiero w 2017. Dyskusja o Bitcoinie była na tak wysokim poziomie, że często musiałem używać tłumacza, żeby dokładnie zrozumieć o co chodzi. Było masę dyskusji o kopaniu i tam właśnie spędzałem najwięcej czasu, bo kopanie było jeszcze w powijakach i nigdzie nie było informacji na ten temat. Najpierw o kopaniu samemu a po jakimś czase powstały poole i od nowa nauka. Jak się połączyć z poolem, ustawić minera, portfe, itd.
Dzisiaj się z tego śmieje. Informacji jest wszędzie masa i nie ma żadnego problemu, kompletnie z niczym. Kiedyś było tylko Bitcointalk i kto chciał wiedzieć coś o BTC szukał właśnie tu.
Jest nadal kilkadziesiąt lub kilkaset starych dobrych użytkowników ale jak dzisiaj widzę nowicjuszy, którzy od dwóch lat napisali 3000 postów i wystartowali 100 tematów, to zawsze dość sceptycznie do nich podchodzę. Albo stoi za tym kontem ktoś inny, dużo bardziej doświadczony lub ja się mylę. Ale jest tych kont tak dużo ostatnio i postują w sekcji meta, reputation, scam, itd. próbując robić "karierę na forum".