şimdi bu DAO, ethereum un yatırım fonu oluyor ya, biz de DAO larımız oranında kara ortak oluyoruz. diyelim ki, bir proje geçti, yani %50 den fazla oy aldı, ben ise hiç oy kullanmadım ama proje ilerde başarılı oldu ve kar getirmeye başladı, o kardan ben de yararlanabiliyor muyum. birinci soru bu, ikinci soru, aynı soru için hayır oyu kullanmışsam ama split yapıp ayrılmamışsam ne oluyor. Bir de split nasıl yapılıyor ethereum wallet da.
1- oy kullanmaz iseniz ve proje gecerse, proje kar ettiginde siz de edersiniz
2- hayir oyu kullanirsaniz ve proje gecerse, proje kar ettiginde siz de edersiniz
Sistemde kaldiginiz surece (split ile cikmadiginiz) ister evet oyu kullanin, ister hayir, istersenizde cekimser kalin oy kullanmayin hepsinde de kara ortaksiniz..
Ancak;
Evet yada hayir farketmez bir oy kullanirsaniz oylama sureci bitene kadar daolariniz kilitleniyor!
Bu durumda da su sorun ortaya cikiyor;
1- insanlar daolari kilitlenmesin diye oy vermek istemeyebilir,
2- kotu niyetli bir projeye hayir oyu versen dahi evet diyenler yada elinde cok yuklu oy potansiyeline sahip olanlar senin hayirina ragmen projeyi gecirebilir!
Bu durumda;
Hayir oyu verdigin icin daolarin kilitlenecek ve sistemden cikmak istesen dahi cikman mumkun olmayacak..
Su anda;
Dao'nun guncel calisma prensibinde bir sorun cikabilecigi acik ve asikar, bundan dolayi su anda icinde Doc.Dr. Emin Gun Sirer'in de bulundugu bir ekip bu isi cozmeye calisiyor..
Not;
Hepimizin daolari su anda guvende, bundan bir kuskunuz olmasin..