Yeni açılan borsaların hiç biri tutulmadı zaten. Hacimlerine bakın hepsi ölü ayakda duran yok suan sadece paribu ve btcturk var başka yok bakalım digilira ne yapacak.
Dostum zaten, çok coin (ETH, XRP LTC, vs.) ekleyen borsa en iyi borsa değildir. Hatta dahada kötü borsadır. TR'de en çok BTC ve ETH yatırımcısı var. Atıyorum digilira Zcash ekledi, en kısa sürede kapatır Zcash coini borsada. Çünkü hacim olmaz, kimse birbirine alıp satamaz. Digilira kendi kasasından gerçekleştirir bir süre bunu ileridede baktı hacim yok, zarara sokuyor bırakır.
Yeni açılan borsalar, bizde neredeyse her altcoin var diyorlar. Usta, TR gibi bir yerde o coinlere hacim bulmak çok zor. O yüzden ayakta duramazlar. TR'de altcoin kullananlar sürekli dış borsalara geçtikleri için zaten yerli borsada ihtiyaç duymuyorlar. Yerli borsa bu hizmeti sunsa bile dediğim gibi hacim çok az olur. Hal böyle olunca insanlar altcoin aramıyorlar yerli borsada. Hizmet ve kalite aranıyor 1.olarak. Hizmet ve kalite ise Paribu ve BTCTurk'te mevcut şuan.
Yeni açılan borsaların hizmet ve kalitesinden acayip memnun olan arkadaşlara sesleniyorum.. Arkadaşlar o borsaların işlem hacmi
46BTC Bir zahmet ilgilensinler. Paribu'da normal günlerde
600BTC, BTC'nin hareketli saatlerinde
1900BTC işlem hacmi var. Bu adamlar bu işlem hacmine ve kullanıcı sayısına göre çok hızlı ilgileniyorlar. Aynı şey BTCTurk içinde geçerlidir. BTCTurk'un normal zamanda
200BTC, BTC'nin hareketli saatlerinde
600BTC hacmi oluyor. Yani buna rağmen verdikleri hizmet ve kalite tartışılmaz. O yüzden bu iki borsa ayakta şuanda.
Yeni kurulan borsaların işlem hacmi artmayacağı gibi, artsada hizmet kaliteleri düşecektir. Artmadığı zamanda muhtemelen komisyona fark alacaklardır.
Şuanda Paribu, BTCTurk ve Koinim rekabetine hiçbir borsa giremez. Bunun sebebi ise son zamanlarda ipini koparanın, az birşey yazılım bilenin borsa açmaya çalışmasıdır. Şu aşamada insanlar rekabet içinde olan borsların hizmetinden memnunlar bu yüzden yeni ve çok fazla kurulan borsaları pek ciddiye almayarak, kullanmayacaklardır.Senelerdir bu işin içindeyim, eski forumdaşlar tanırlar beni. Tamamen tecrübelerim ile konuşmaktayım. Bu rekabet güzel, inşallah daha iyi hizmet ve kalite alırız hepsinden.