Sene sonuna kadar 40 TL olur diye düşünüyorum bu da tahminim olsun.
40 TL olan bir dolar olursa, ülke hiperenflasyon yaşayabilir ve paranın bir değeri kalmayabilir.Venezuela gibi olmaktan çok korkuyorum çünkü güzel Türkiye bunu hak etmiyor.Bakınca turizm var, dinler tarihi üzerinde bir coğrafyada yaşıyoruz.Bunu geçtim bir şekilde tarım ve hayvancılığın zirvede olması gereken bir ülkede yaşıyoruz ama ne tarımda, ne de hayvancılıkta ileri değiliz.Gittikçe de geriye gidiyoruz.Desteklememiz gereken politikaları desteklersek doların yükselişine biraz olsun çare bulabiliriz herhalde.
Dolar bana göre 40 TL olacaktır. Tabiki ytd diyelim ama görüntü sene sonu görüntü 40-60 arası biryer. Her ay 15 milyar dolar dış ticaret açığı veren ülkede siz ne olmasını bekliyorsunuz. Yıllık dış ticaret açığı 150 milyar dolara gidiyor.
Ayrıca şuan zaten bütün piyasa dolar 30 lira baz alarak satış yapıyor, şuan et araba dahil hepsi 30 liradan baz alındı ve ona göre satış rakamları var bunu görüyorum.
Şimdi dolar 40 lira olacak
Ama bu sefer dedigin zamlar olmayacak.
Dolar bazında ülke ucuzlayacak.
Mesela eve 200 bin dolar veren aynı eve 100 bin dolar verecek.
Mesela et fiyatları 20 dolara millete kitliyorlar şimdi dolar 40 olunca 7-8 dolar hatta 5 dolara düşecek. Mallar dolar bazında ucuzlayacak.
Dolar 18 lirayken kıyma 350 liraya vurmuştu o gün dedim ki dolar kuru 30 lira baz alarak satış yapıyor bunlar aynı şekilde arabalar da arttı herkes çoktan 30 liraya göre kendini ayarlamış ama 30 da durur mu zor
Şimdi kıyma 350 lira olarak kalacak ama dolar 40 lira olacak. Bugün 20 dolar verdiğin kıymayı 5 dolara düşüşü izleyeceksiniz.cunku zamlanmayacak.
Hem doları hem faizi koklersen ülke döviz bazında bedava hale gelir. Bunu yakında yaşarız. Sene sonu görelim.
Anlatmak istediğim şey şu.
Kıyma 350 TL dolar kuru 18 TL
Kiyma. 350 TL dolar kuru 40 TL
Ev 3.0000.000 TL dolar 18 TL
Ev 3.000.000 TL dolar 40 TL
Dolar bu 1 yıl içinde balonları bir bir patlatır. TL bazinda zam değil ama dolar bazında çöküşe hazır olun