Pages:
Author

Topic: Dolar 20 TL - page 5. (Read 1099 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
June 07, 2023, 11:54:25 AM
Seçimi kazandılar kazanır kazanmak dolar paritesindeki bariyer kalktı buradan anlaşılıyor ki seçime kadar bile çok zor tutmuşlar dolar 19/20 seviyelerinde. Bir kaç gün içerisinde öyle bir yükseliş yaptı ki otuzlara kadar dur duraksız gidecekmiş hissine kapıldım. Neredeyse 24'e yaklaştı artık. Kur tutulmasaydı şu zamana kadar otuz seviyelerinde çoktan gelmiş olurduk kaç aydadır dolar sabit olsa bile her şeyin fiyatları fazla fazla artıyordu şimdi daha fazla ivme alacak.
full member
Activity: 406
Merit: 188
June 07, 2023, 04:26:13 AM
Neredeyse 23 oldu

Seçimi kazandılar mi kazandilar koydular mi Smiley

Şu gece kutlama yapanlar zevkin doruklarıni yaşıyordur.

Ne koydunuz ama demi hahahahaha

Not: 23'ü geçtik.
Devalüasyon neydi? Bunun seçimden sonra yaşanacağını ekonomi bilgisi az olan insan bile eminim tahmin ediyordu. Kurun olması gereken yere yolculuğu başlamıştır artık. Bir sonraki adımın KKM’den çıkışların artırılmaya çalışılması olarak görüyorum. KKM’den çıkışların başlayacağı zamanda eminim kurda günlük yüksek yükselişler gerçekleşecektir. Kurun ateşini almanın tek yolu artık faiz artırımlarıdır başka çare kalmamıştır. TCMB’nin bir an önce sıradaki faiz toplantısında faiz artışlarının başlayacağının güçlü sinyallerini piyasaya vermesi gerekiyor aksi takdirde soframızdan alınan ekmeğin azalışını her gün izleyeceğiz.

Faiz artırımının sinyallerini vermişlerdi ama ne kadar etki ettiğini görmüş olduk. Zaten beklenen seviyeye yolculuğun başlayacağını biliyorduk ve bugün gerçekleşti. Nerede durup soluklanacak meçhul. Asıl mesele şu ki diyelim ki dolar 28 oldu ve sonra 24’e düştü. 28 olduğunda gelen zamlar 24’e geri düştüğünde geriye gelmiyor. Yapılan zamlara yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Yoksa yükselir geri gelir sonra tekrar yükselir ama her aşamada zam gelmeye devam eder. Henüz kabine yeni değişti olumlu adımların atılacağını düşünüyorum. Bu olumlu adımlar ne kadar etkili olacak göreceğiz.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
June 07, 2023, 04:23:12 AM
@karabiber saçmalamayın. Onların doları varsa bizim Allahımız var ne faizi ne artışı.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
June 07, 2023, 04:00:46 AM
Neredeyse 23 oldu

Devalüasyon neydi? Bunun seçimden sonra yaşanacağını ekonomi bilgisi az olan insan bile eminim tahmin ediyordu. Kurun olması gereken yere yolculuğu başlamıştır artık. Bir sonraki adımın KKM’den çıkışların artırılmaya çalışılması olarak görüyorum. KKM’den çıkışların başlayacağı zamanda eminim kurda günlük yüksek yükselişler gerçekleşecektir. Kurun ateşini almanın tek yolu artık faiz artırımlarıdır başka çare kalmamıştır. TCMB’nin bir an önce sıradaki faiz toplantısında faiz artışlarının başlayacağının güçlü sinyallerini piyasaya vermesi gerekiyor aksi takdirde soframızdan alınan ekmeğin azalışını her gün izleyeceğiz.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
June 07, 2023, 01:47:00 AM
Neredeyse 23 oldu

legendary
May 08, 2023, 08:34:00 AM
Serbest piyasada ortalık karıştı. Bu en rahat usdt, usdc veya busd alırken de görüyoruz. 21-22 TL civarında satılıyor. Kapalıçarşı veya döviz bürolarında da durum farklı değil. Geçen gün dinlediğim bir ekonomist piyasada fiziki dolar veya döviz bulunamadığını söylüyordu. Yani bugün bir banka dolar veya euro paranız olsa da fiziki olarak bulamayabilirsiniz diyordu.
Kur arasındaki makas farkı gün geçtikçe daha fazlalaşıyor ekranlarda hala sabit bir şekilde 19.5 görüyor oluyor olsakta. Çeşitli döviz bürolarında borsalarda fiyatlar da iyiden iyiye her gün açılmalar oluyor elbette bir yere kadar tutulabilir. Seçimler geçtikten bir kaç ay sonra gerçek kur fiyatlanmaları açığa çıkar. Bir ara neydi bankadan dövizi alan Kapalı Çarşıya parasını bozmaya gidiyordu.
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
May 08, 2023, 07:40:20 AM
Dolar nerede 20 TL kardeşim gidip alalım. Mesai saatleri içerisinde yaptığım alışveriş için banka 21.68 TL kur uygulamış. Eskiden mesai saatleri içinde 20-30 kuruş makas olurdu şimdi nasıl oluyorsa 120-130 kuruşa çıkmış makas. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
O tv bantlarında finans sitelerinde gördüğünüz kur neyse ona 1.5 2 lira ekleyin anlık baskılanmış kur odur. Bu baskılama bittiğinde kur gerçek değerine çıkacaktır.
Hocam makasta durum gerçekten çığrından çıktı. Kobiler vs ne yapıyor merak ediyorum. Onları çok kötü etkilemiyor mudur? Ayrıca dediğiniz gibi bankalar astronomik kârlarına rağmen işi çok cozuttu. Kampanya vs de yapmıyorlar artık. Benim mil kazandıran kredi kartım vardı, eskiden süper biriktirmiştim ve kaç kere bilet aldım. Şimdi o da bitti, hiç mil vermiyorlar. Ya da 1000 lira benzin alımına verdiği kampanya vardı, depo zaten 900'e dolmuştu o sırada, şaka gibi yani. Bu dolar serüveninin de son haftası. Önümüzdeki haftadan itibaren seçim 2. tura kalsa bile çok değişiklikler göreceğiz gibi geliyor bana.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
May 07, 2023, 03:47:21 PM
Dolar nerede 20 TL kardeşim gidip alalım. Mesai saatleri içerisinde yaptığım alışveriş için banka 21.68 TL kur uygulamış. Eskiden mesai saatleri içinde 20-30 kuruş makas olurdu şimdi nasıl oluyorsa 120-130 kuruşa çıkmış makas. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
O tv bantlarında finans sitelerinde gördüğünüz kur neyse ona 1.5 2 lira ekleyin anlık baskılanmış kur odur. Bu baskılama bittiğinde kur gerçek değerine çıkacaktır.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
May 07, 2023, 03:40:51 PM
Serbest piyasada ortalık karıştı. Bu en rahat usdt, usdc veya busd alırken de görüyoruz. 21-22 TL civarında satılıyor. Kapalıçarşı veya döviz bürolarında da durum farklı değil. Geçen gün dinlediğim bir ekonomist piyasada fiziki dolar veya döviz bulunamadığını söylüyordu. Yani bugün bir banka dolar veya euro paranız olsa da fiziki olarak bulamayabilirsiniz diyordu.

Aynen durum böyle, bu sebeple millet direk bankalardan alıyor, fiziki olarak alamasalar da dolar alabildikleri tek nokta bankalar kalıyor, kriptoyu bilmeyenler için diyorum.
Kripto işiyle uğraşanlar zaten stabil coinlere çöktüler, hacim olarak inanılmaz seviyelerde şuan stabil coinler bunu kripto haber sitelerinden de okuyorsunuzdur zaten.
sr. member
Merit: 374
May 07, 2023, 03:30:48 PM

Fiziki olamadıktan sonra bankadan almanın ne anlamı var ki? Gider tether veya Busd alır, bekletirim, ne de olsa bir yerden sonra mutlaka kar getirecek beklentiyi karşılayacaktır, kara borsaya dolar da düşerse artık enflasyonu durduramayız çünkü bizim ülkede doların kara borsada olduğunu düşününce tüm esnaflar, üreticiler zammı ona göre koyarlar, baz olarak kara borsa fiyatı alınır, emekliye verilen veya asgari ücretliye yapılan zammın da hiç bir önemi kalmaz,
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
May 07, 2023, 02:25:51 PM
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
April 22, 2023, 03:50:53 AM
21,75 den usdt bozup 19,40 dan KKM hesabı açılabilir bana kalırsa, merkez bankasının kuru ile serbest piyasa kuru seçimlerden sonra eşitlenir illaki.

ben gram altından dönüşümlü kkm hesabı açtım ama şöyle bir güzelliği var, banka sayfasından alıntı.

Vade sonunda, istenilirse faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik kapatılacaktır. Bakiye vadesiz hesaba aktarılacak, yeniden vade uzatımı yapılmayacaktır veya TCMB tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yenilenebilecektir. Ayrıca müşterilerimiz tercih etmeleri halinde vade sonu günü, vade başında dönüşüm yaptıkları döviz cinsi bakiyeleri kadar TCMB tarafından saat 11:00’da ilan edilen döviz alış kurları üzerinden kambiyo vergisi ödemeden yalnızca dönüşüm yaptıkları döviz cinsinden döviz alımı gerçekleştirebileceklerdir. Müşterilerimiz döviz alımı tercih etmeleri halinde bu işlem vade sonu günü saat 11:00 - 12:00 arasında şubelerimiz üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu saatler dışında TCMB tarafından ilan edilen kur üzerinden kambiyo vergisiz döviz alımı yapılamayacaktır.

kısaca istersem vade sonunda şubeye gidip gram altınımı geri verin diyebilirim.

O zaman dönüşte döviz alımı daha mantıklı geliyor kulağa. KKM bitişi neden TL olarak tutayım ki paramı? Hele böyle cayır cayır TL basılan bir dönemde. Bana kalırsa altından dönüşümlü KKM biterse bittiği gibi dolara çevirmek daha mantıklı geliyor kulağa. Ayrıca söylediğiniz ilk yöntem de çok iyi. Şu an serbest kurdan satış gerçekleştirdikten sonra bankadan merkez bankası seviyesinden alım yapıp beklemek net bir kâr getirisi demektir. Seçimden sonra öyle veya böyle iki durumda da dolar kuru eşitlenecektir.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
April 22, 2023, 03:05:27 AM
21,75 den usdt bozup 19,40 dan KKM hesabı açılabilir bana kalırsa, merkez bankasının kuru ile serbest piyasa kuru seçimlerden sonra eşitlenir illaki.

ben gram altından dönüşümlü kkm hesabı açtım ama şöyle bir güzelliği var, banka sayfasından alıntı.

Vade sonunda, istenilirse faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik kapatılacaktır. Bakiye vadesiz hesaba aktarılacak, yeniden vade uzatımı yapılmayacaktır veya TCMB tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yenilenebilecektir. Ayrıca müşterilerimiz tercih etmeleri halinde vade sonu günü, vade başında dönüşüm yaptıkları döviz cinsi bakiyeleri kadar TCMB tarafından saat 11:00’da ilan edilen döviz alış kurları üzerinden kambiyo vergisi ödemeden yalnızca dönüşüm yaptıkları döviz cinsinden döviz alımı gerçekleştirebileceklerdir. Müşterilerimiz döviz alımı tercih etmeleri halinde bu işlem vade sonu günü saat 11:00 - 12:00 arasında şubelerimiz üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu saatler dışında TCMB tarafından ilan edilen kur üzerinden kambiyo vergisiz döviz alımı yapılamayacaktır.

kısaca istersem vade sonunda şubeye gidip gram altınımı geri verin diyebilirim.
legendary
Merit: 1313
April 20, 2023, 03:45:36 PM
Seçim öncesine kadar fiyatlanmaya devam edecek dolar, bankalardan işlem yapan var mı cidden onu anlamıyorum. 
O kadar fark var arada büyük meblağlarda büyük miktarlar oynuyor.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
April 20, 2023, 01:35:25 PM
Haftaya 20/21 seviyesinde dengeye oturur "gerçek dolar kuru". Sanırım yaşlı dayılar bile bankadan dolar alıp satmanın mantıksızlığını çözdüler, yoksa Kapalıçarşı'da bu kadar büyük kuyruklar oluşmazdı. Kur korumalı vadeli mevduat işi inceden patladı diyebiliriz çünkü gerçek kurla hiç alakası kalmadı 19.40 tan çevirip 19.50 den geri veriyorsa aradaki fark nereye gidiyor belli değil. Ben de seçimle ilgisi olduğunu düşünüyorum bu panik yükselişin. Belirsizlik var akp CHP arasında kimin kazanacağı yönünde pek de emin değil insanlar.

Bugün bir döviz bürosunun önünde 20 kişilik sıra gördüm, nasıl bir yoğunluk bu diye düşünürken açıp bankanın dolar satış fiyatına baktım. Banka 20.40'tan satarken döviz bürosu 20.75'ten veriyordu. Sonra çarşıda bir tur attım döndüm baktım büronun fiyatı 20.55'e düşmüştü. Bankanın fiyatı ise aynıydı. Değişik geldi ama sanırım artık piyasa böyle, döviz bürosundan aldığın zaman fiziken elinde tutuyorsun diye insanlar daha çok rağbet eder oldu sanırım.
1 aya kalmaz 22-23 lira seviyelerini görürüz durum bunu gösteriyor gibi Smiley
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
April 20, 2023, 11:36:30 AM
Açıkçası seçimde hükümet değişse bile ben doların pek fazla oranda düşmeyeceğini düşünüyorum. Piyasada bir rahatlama göstergesi olarak biraz bir düşüş olabilir tabi ama sonrasında çok uzun zaman geçmeden eski hale dönüp belki de daha da yukarı atmaya doğru ilerleyeceğini düşünüyorum. Çünkü şu an içinde bulunduğumuz durum görünenden çok daha berbat durumda. Doların gerçek değeri 19,40 lira falan değil zaten baskılanmış hali bu. 20-25 lira aralığında bir gerçek değere sahip olduğunu tahmin ediyorum ve düzelme süreci başlayana kadar gerçek değerine doğru doların yol almasını da bekliyorum.
legendary
April 20, 2023, 10:39:58 AM
Haftaya 20/21 seviyesinde dengeye oturur "gerçek dolar kuru". Sanırım yaşlı dayılar bile bankadan dolar alıp satmanın mantıksızlığını çözdüler, yoksa Kapalıçarşı'da bu kadar büyük kuyruklar oluşmazdı. Kur korumalı vadeli mevduat işi inceden patladı diyebiliriz çünkü gerçek kurla hiç alakası kalmadı 19.40 tan çevirip 19.50 den geri veriyorsa aradaki fark nereye gidiyor belli değil. Ben de seçimle ilgisi olduğunu düşünüyorum bu panik yükselişin. Belirsizlik var akp CHP arasında kimin kazanacağı yönünde pek de emin değil insanlar.
Bayram öncesi akın akın Kapalı Çarşıya gitti insanlar kur farkından dolayı. Bayramdan sonra açılışta dediğiniz seviyeleri rahatlıkla göreceğizdir. Kur da hareket edince kur korumalı da koptu gidiyor en başından bunun olacağı belliydi kalıcı bir çözüm değil çok geçici bir yaklaşımdı. Seçimle ilgili kimse emin değil anketlerde bile çok yakın geçiyor oranlar büyük ihtimalle ikinci tura da uzar bu seçimler o zamana kadar daha yüksek seviyeler bile görülebilir.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
April 20, 2023, 05:56:45 AM

Şu anda sadece bizde değil, dünyada bile konuşulan bir seçim durumunu yaşıyoruz. 14 Mayıs tarihine sayılı günler kalmışken, kazananı tahmin etmek hala çok zor. Bir yanda kemik yüzde 30-35 oy kitlesi olan RTE, diğer yanda tüm gücüyle ve sosyal medya, gençler, okumuş kesimlerle desteklenmiş CHP adayı KK. Bu durum şu anda tamamen komplike bir ortam yaratıyor, tahmin etmesi en zor seçim oluyor. Yani bence hata KK’nın aday olmasıydı. Mansur Yavaş gibi bir adayla ilk turda bile süpürebilirdiler ama demek mi böyle bir seçim istediler. Her neyse, konumuz dolar ve borsa olunca siyasete kadar uzanıyor iş. Bana kalırsa seçimdeki duruma göre değişen şeyler izleyeceğiz. Borsada şu anda belirsizlik olduğu için insanlar tereddütlü yaklaşıyor. Asıl etki sanırım seçimden sonra olacak. Benim düşünceme göre de KK alırsa borsa artar.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
April 19, 2023, 11:46:31 PM
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
April 19, 2023, 01:13:11 PM
bugün telegram kanallarına bir bilgi düştü:

merkez bankası dolar kuru: 19,40 TL
serbest piyasa dolar kuru: 20,40 TL
usdt dolar kuru: 20,70 TL

bankalar makası 1 lira olarak belirledi. şu dönemde bankadan döviz almak/satmak insanı deli eder. kkm'ye giren kişileri düşünmek bile istemiyorum. abi ne yapacağız biz bu durumda?

Bu fark seçim öncesi fark herhalde. Seçime 1 aydan kısa bir vakit kaldığı için bu şekilde bir artışı bir şekilde stoplamaya çalışıyor merkez bankası. Herhalde bugünlerde ekstra bir mesai harcayacaklar. 1 lira gibi bir miktar fark olması kabul edilemez bence.
Pages:
Jump to: