Pages:
Author

Topic: Dolar 20 TL - page 4. (Read 1099 times)

legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
June 12, 2023, 11:41:03 AM
başlığı 14 nisan tarihinde açmışım hem de vayy 20 tl oldu diyerek. ulan 2 ay sonra bakınca 23,6 tl'yi gördük ve bu değerin aslında hala gerçekçi olmadığını biliyoruz. hiç sanmıyorum ama önümüzdeki günlerde merkez bankasının yapacağı faiz artışı ile, herkesin beklentisi bu yönde, doların bir nebze de olsa düşeceği konuşuluyor.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
June 12, 2023, 11:36:14 AM
Dolar yine güzel pump yedi piyasalar açılmadan, 23,65 TL gözüküyor şuanda, yarına bakalım günü kaç ile kapatacağız.

Valla Dolar çıksın abi, çıkması şuan benim işime geliyor, umarım bu coşku bu heyecan devam eder, bu sene hedefim 30 TL, bakalım olacak mı Smiley

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Dolar/TL’nin 3, 6 ve 12 ay sonrasında sırasıyla 23, 25 ve 28 seviyesine gelebileceğini tahmin etmiş ki bir önceki tahminleri 19, 21 ve 22 seviyelerindeymiş. valla seçim sonrası 3 aylık limitteki tahmin tuttu gibi, yıl sonuna doğru nerelerde olacağını da hep birlikte göreceğiz hocam.

https://www.paraanaliz.com/2023/doviz/dolar-28i-gorecek-abdli-banka-net-konustu-tarihini-acikladi-g-54984/

Ortada bir gerçek var o da paramızın günden güne değer kaybettiği hocam. O yüzden 30 bile olur inanırım. Şu zamana kadar inanılmaz bir sayıda Türk lirası piyasaya sürülmüş durumda ve sürülmeye de günden güne devam ediyor. Bundan ötesi artık yeni rakamlarla paraları piyasaya sürmek çünkü 200 liralar yeteri kadar büyük meblağları karşılayamıyor. Pazar için bile yetersiz gelen 200 lira büyük transferlerde nasıl yetecek ki? Yakında bir 500 lira görürüz.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
June 12, 2023, 04:40:50 AM
Dolar yine güzel pump yedi piyasalar açılmadan, 23,65 TL gözüküyor şuanda, yarına bakalım günü kaç ile kapatacağız.

Valla Dolar çıksın abi, çıkması şuan benim işime geliyor, umarım bu coşku bu heyecan devam eder, bu sene hedefim 30 TL, bakalım olacak mı Smiley

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Dolar/TL’nin 3, 6 ve 12 ay sonrasında sırasıyla 23, 25 ve 28 seviyesine gelebileceğini tahmin etmiş ki bir önceki tahminleri 19, 21 ve 22 seviyelerindeymiş. valla seçim sonrası 3 aylık limitteki tahmin tuttu gibi, yıl sonuna doğru nerelerde olacağını da hep birlikte göreceğiz hocam.

https://www.paraanaliz.com/2023/doviz/dolar-28i-gorecek-abdli-banka-net-konustu-tarihini-acikladi-g-54984/
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
June 11, 2023, 07:41:10 PM

legendary
Activity: 1918
Merit: 1753
June 11, 2023, 07:17:12 AM
Hep söylüyorum, kim olursa olsun yılın 6 ayından fazlasını ülke sınırları içerisinde geçirmeyen (işi gereği sürekli seyahat edenleri ayrı tutuyorum) vatandaşların oy kullanmasını yasaklamak lazım. Umarım ileride o parasını 20 ye katlayanlara reisleri güzel bir vergi koyar,, bak ondan sonra kaç tanesi yine reis demeye devam eder hepimiz görürüz.

Reis kendisine oy veren kitleye karşı neden böyle bir vergi koysun  Cheesy Ben de gurbetçilerin oy kullanmasına karşıyım ayrıca Türkçe kendini ifade edemeyecek kişilerin oy kullanıp ülkenin geleceğine yön vermesi kadar da saçma bir şey yok.

Almanya hükümeti bir ara çifte vatandaşlığı iptal etme gibi bir düşünceleri olduğunu söylemişti. Eğer onlar bir vatandaşlığı seçin derlerse Almanya’da gurbetçi falan kalmaz hepsi alman vatandaşı olur. Böylece bunlar vatan sevgisi de ortaya çıkmış olur.

Almanya zaten zorunlu haller dışında çifte vatandaşlığa izin vermiyor verdiğiniz bilgi tamamen yanlış.Alman vatandaşı olan gurbetçilere Türkiye Cumhuriyeti mavi kart veriyor bu karta sahip kişiler memur olamıyor,oy kullanamıyor onun dışında her türlü hakka sahip.Ayrıca askerlik yükümlülükleri de bulunmuyor.Almanya'da bulunan Türk vatandaşlarının oturum ve çalışma izni oluyor.

Gurbetçilerin oy verme davranışında elbette kendi kişisel çıkarları da etkili ancak o bölgede yaşayan insanlara muhalefet partileri ulaşamıyor devlet imkanını kullanan bir hükümetin ulaşması yurtdışındaki bireylere çok daha kolay.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
June 11, 2023, 06:53:07 AM
Doların bunca süre baskılanmasının hazineye getirdiği maaliyeti daha halk olarak ödemedik zor günler maalesef artık çok yakın gözüküyor umarım yeni ekonomi yönetimi bu yoldan bizi en az hasarla çıkarmanın bir yolunu bulmayı başarır.

Gurbetçi vatandaşlarımızın oyu seçimin sonucunu etkilemedi yurtiçinde yine Recep Tayyip Erdoğan seçimi önde tamamladı yurtdışındaki oy verme davranışıyla ilgilenmek yerine yurtiçine odaklanmak çok daha doğru olur diye düşünüyorum.

Hocam zaten yurtdışında yaşayan vatandaşın seçim sonucuna direkt etkisi ile ilgili çok da bir durum yok yorumlarda, mevzu, lafa gelince vatan millet sakarya edebiyatı yapan, siz burda cennettesiniz, Avrupa bitik diyen, tüm bunlardan hayirlanirken bir yandan da burada malına mal katmaya çalışan reisci gurbetçilerin iki yüzlülüğü. Benim çevremde böyle dünya kadar var, altında Türkiye şartlarında iki milyonluk araba ile memleket guzellemesi yapan ama dön gel diyince de kurulu düzen zirvasi yapanlar bunlar.

Yorumunuzun girişinde bahsettiğiniz kısım ise maalesef gerçek, umarım dediğiniz gibi yeni ekonomi yönetimi bu zorluktan hem kendilerini hem de ülkeyi bir an önce kurtarır.

Bu ülkenin görünmeyen sıkıntılarının başında gurbetçiler geliyor zaten. Geçen gün bir röportajda yurtdışında yaşayan bir Almancıya sordular oy kullanıyor musun diye evet dedi. Kime oy verdin dediler reise dedi. Neden peki dediler ne derse beğenirsiniz? Paramı Türkiye’ye gelince 20’ye katlıyorum neden vermeyeyim dedi. İşte zihniyet, işte feraset. Almancı veya gurbetçi diye gram üzülen varsa bu saatten sonra bir daha düşünsün. İnsanların aklıyla dalga geçer gibi davranıyorlar.

Hep söylüyorum, kim olursa olsun yılın 6 ayından fazlasını ülke sınırları içerisinde geçirmeyen (işi gereği sürekli seyahat edenleri ayrı tutuyorum) vatandaşların oy kullanmasını yasaklamak lazım. Umarım ileride o parasını 20 ye katlayanlara reisleri güzel bir vergi koyar,, bak ondan sonra kaç tanesi yine reis demeye devam eder hepimiz görürüz.

Yurtdışındaki vatandaşlara hükümet bir vergi getireceğini zannetmiyorum çünkü bundan kurtulmak kolay. Hemen Türk vatandaşlığından feragat edip sadece Alman vatandaşı olarak yoluna devam ederler. Bunu bilen şu an ki hükümet zaten bu yüzden onlara karşı bir tedbir getiremiyor. Almanya hükümeti bir ara çifte vatandaşlığı iptal etme gibi bir düşünceleri olduğunu söylemişti. Eğer onlar bir vatandaşlığı seçin derlerse Almanya’da gurbetçi falan kalmaz hepsi alman vatandaşı olur. Böylece bunlar vatan sevgisi de ortaya çıkmış olur.
sr. member
June 11, 2023, 02:19:48 AM
Doların bunca süre baskılanmasının hazineye getirdiği maaliyeti daha halk olarak ödemedik zor günler maalesef artık çok yakın gözüküyor umarım yeni ekonomi yönetimi bu yoldan bizi en az hasarla çıkarmanın bir yolunu bulmayı başarır.

Gurbetçi vatandaşlarımızın oyu seçimin sonucunu etkilemedi yurtiçinde yine Recep Tayyip Erdoğan seçimi önde tamamladı yurtdışındaki oy verme davranışıyla ilgilenmek yerine yurtiçine odaklanmak çok daha doğru olur diye düşünüyorum.

Hocam zaten yurtdışında yaşayan vatandaşın seçim sonucuna direkt etkisi ile ilgili çok da bir durum yok yorumlarda, mevzu, lafa gelince vatan millet sakarya edebiyatı yapan, siz burda cennettesiniz, Avrupa bitik diyen, tüm bunlardan hayirlanirken bir yandan da burada malına mal katmaya çalışan reisci gurbetçilerin iki yüzlülüğü. Benim çevremde böyle dünya kadar var, altında Türkiye şartlarında iki milyonluk araba ile memleket guzellemesi yapan ama dön gel diyince de kurulu düzen zirvasi yapanlar bunlar.

Yorumunuzun girişinde bahsettiğiniz kısım ise maalesef gerçek, umarım dediğiniz gibi yeni ekonomi yönetimi bu zorluktan hem kendilerini hem de ülkeyi bir an önce kurtarır.

Bu ülkenin görünmeyen sıkıntılarının başında gurbetçiler geliyor zaten. Geçen gün bir röportajda yurtdışında yaşayan bir Almancıya sordular oy kullanıyor musun diye evet dedi. Kime oy verdin dediler reise dedi. Neden peki dediler ne derse beğenirsiniz? Paramı Türkiye’ye gelince 20’ye katlıyorum neden vermeyeyim dedi. İşte zihniyet, işte feraset. Almancı veya gurbetçi diye gram üzülen varsa bu saatten sonra bir daha düşünsün. İnsanların aklıyla dalga geçer gibi davranıyorlar.

legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
June 11, 2023, 02:14:50 AM

sr. member
June 10, 2023, 11:02:49 AM

legendary
Activity: 1918
Merit: 1753
June 10, 2023, 08:08:09 AM

sr. member
June 10, 2023, 08:01:31 AM
Geçici prangalarindan kurtulan döviz hızla gerçek değerine doğru koşuyor, bu günleri öngören yatırımcı, bu yükselişten epeyce kar edecekler, yaz geldi, gurbetçilerin büyük cogunlugu şu anda ellerinj ovusturmakla meşgul, mevcut iktidar yanlısı kitle ise asıl şoku temmuz Ağustos aylarında yaşayacak.

Gurbetçi olsam bende elimi ovuştururdum, adamların şuan keyfine diyecek yok, 3-4 günde paraları değer üstüne değer kazandı.

Benim tahminim 30'a yaklaşacağı Doların belki daha ileri gidebilir belki gitmez ama yaklaşacağı kesindir.
Bu sene uçucaz ülke olarak inşallah.

Yahu hocam geçen yine buralarda bı yerde yazmıştım, bir tane gurbetçi sokak röportajında daha alacağım çok ev var, yükselmesi benim için cok iyi minvalinde bir açıklama yapmıştı, herifin buradaki vatandaşın ne çektiği hiç umrumda değil ki, gerçi burada derdi çeken kesimin büyük çoğunluğu da bu sorunları olusturanlari hala yönetimde tutarken, yılda 20 gün buraya gelip para ezene de pek laf etmemek lazım galiba. Temmuz Ağustos ayları gerçekten zor geçecek, eylülden sonrası daha da zor olmaz umarım.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
June 08, 2023, 04:51:10 PM
Geçici prangalarindan kurtulan döviz hızla gerçek değerine doğru koşuyor, bu günleri öngören yatırımcı, bu yükselişten epeyce kar edecekler, yaz geldi, gurbetçilerin büyük cogunlugu şu anda ellerinj ovusturmakla meşgul, mevcut iktidar yanlısı kitle ise asıl şoku temmuz Ağustos aylarında yaşayacak.

Gurbetçi olsam bende elimi ovuştururdum, adamların şuan keyfine diyecek yok, 3-4 günde paraları değer üstüne değer kazandı.

Benim tahminim 30'a yaklaşacağı Doların belki daha ileri gidebilir belki gitmez ama yaklaşacağı kesindir.
Bu sene uçucaz ülke olarak inşallah.
sr. member
June 08, 2023, 07:49:39 AM
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
June 08, 2023, 06:54:51 AM
Şu konuya bir güncelleme gelmesi şart oldu çünkü 20 liradan doları artık rüyanızda görürsünüz. Cheesy
Dolar olması gereken fiyata doğru adım adım yükseliyor dün çok ciddi bir yükseliş yaşadı ve bugün 23.35 civarından işlem görmeye başladı. Son bir senedir sırf seçim var diye ülkenin kaynaklarını boş yere harcamak pahasına kuru tutanlar seçim bitince bu uygulamayı azalttı ve dolar olması gerektiği yerlere doğru yükselmeye başladı. Bunun sonucunda kaybeden tüm Türkiye halkı oldu. Herkes kaybediyor çünkü kur 1 artsa zamlar 2 artıyor dolar kazanan da kaybediyor ticaret yapan da kaybediyor genele bakınca. Bir
yerden kârda gibi görünen de başka yerden zarar ettiği için kaybediyor. Kaybedenler kulübüne oy vermeyecektiniz.

Kaybedenler kulübüne pek oy veren burada bulunmuyor hocam.Genellikle hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz.Elbette istisnalar kaideyi bozmaz, kaideyi bozmayacak ölçüde istisnalar da daima vardır.Burada da var bunlardan.En çok üzüldüğüm %52 oyla yine aldılar ve ekonomik durumu buradan kurtarmaları için başkaları çabalayamayacak.Eski dönem bakanlardan birisi getirilip al ekonomiyi düzelt deniyor.Tıpkı süper lig takımlarının dönüp dolaşıp aynı oyuncuyu transfer etmesine benziyor.
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
June 08, 2023, 04:52:41 AM
Şu konuya bir güncelleme gelmesi şart oldu çünkü 20 liradan doları artık rüyanızda görürsünüz. Cheesy
Dolar olması gereken fiyata doğru adım adım yükseliyor dün çok ciddi bir yükseliş yaşadı ve bugün 23.35 civarından işlem görmeye başladı. Son bir senedir sırf seçim var diye ülkenin kaynaklarını boş yere harcamak pahasına kuru tutanlar seçim bitince bu uygulamayı azalttı ve dolar olması gerektiği yerlere doğru yükselmeye başladı. Bunun sonucunda kaybeden tüm Türkiye halkı oldu. Herkes kaybediyor çünkü kur 1 artsa zamlar 2 artıyor dolar kazanan da kaybediyor ticaret yapan da kaybediyor genele bakınca. Bir yerden kârda gibi görünen de başka yerden zarar ettiği için kaybediyor. Kaybedenler kulübüne oy vermeyecektiniz.
Hocam zamlar konusunda haklısınız da asıl KKM ödemelerindeki muazzam yük hepimizi kötü etkileyecek. Artık o hesaplamalara bakamıyorum bile içim acıyor. Şu anda dolar 23.40 olmaz üzere. Acayip uzun süre doları sabit tuttular ve bunun külfeti çok çok fena çıkacak hepimizden. Ama adam 'ekonomist'. En son görebildiğim veriye göre 1 Haziran'da yani geçen hafta KKM'deki bakiye 2,5 Trilyon lira yani o günkü kurla yaklaşık 130 Milyar usd'deymiş. Kur artışına bunun etkisini hepimiz basitçe hesaplayabiliriz. Şaka gibi gerçekten. Bile isteye yaptıkları bir bombaydı bu ve patlaması yakındır.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
June 08, 2023, 02:17:25 AM
Dolar olması gereken fiyata doğru adım adım yükseliyor dün çok ciddi bir yükseliş yaşadı ve bugün 23.35 civarından işlem görmeye başladı. Son bir senedir sırf seçim var diye ülkenin kaynaklarını boş yere harcamak pahasına kuru tutanlar seçim bitince bu uygulamayı azalttı ve dolar olması gerektiği yerlere doğru yükselmeye başladı. Bunun sonucunda kaybeden tüm Türkiye halkı oldu. Herkes kaybediyor çünkü kur 1 artsa zamlar 2 artıyor dolar kazanan da kaybediyor ticaret yapan da kaybediyor genele bakınca. Bir yerden kârda gibi görünen de başka yerden zarar ettiği için kaybediyor. Kaybedenler kulübüne oy vermeyecektiniz.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
June 07, 2023, 05:33:18 PM
Şu sıralardaki değer 23,23 TL. Her şey gün içinde o kadar hızlı bir şekilde gelişti ki. Seçimi de geride bırakmamız ile birlikte artık doların değeri üzerindeki baskılama da ortadan kaldırıldı. Yarın 25 lira olursa da şaşırmam çünkü normalde tam da olması gereken yerler en az o seviyeler. Yıl sonu için tahminim 30 lirayı bulabileceği yönünde.

Mehmet Şimşek'in gelişi bizlerden ziyade yatırımcılar için çok iyi bir haber oldu. Ekonominin düzeltilmesi açısından hamleler gelmediği sürece dolar daha nerelere çıkar hayal bile edemiyorum. İhracata ona buna önem verirken halk arada kaynamış oluyor malesef.

USD/TL için 30 bile maalesef düşük tahmin kalıyor.

1. sebep: Geçen sene boyunca dolar, euro sabitti. Bu esnada Türk Lirasının dolaşım oranı yaklaşık +%70 artarken Euro ve Dolar'da dolaşımdaki miktar faiz artışları sebebiyle düşüyordu.

2. sebep: Dolar fiyatını sabit tutmak için ortaya çıkarılan KKM gibi ucube sistemler. Bir para birimine sonsuza kadar faiz teklifinde bulunursanız değeri sıfıra gider.

3. sebep: Şirketlere, bankalara getirilen yine dolar kurunu sabit tutma amaçlı yeni kuralların çoğu şirket ve banka için sürdürülemez olması.

4. sebep: Uygulanan vahşi seçim ekonomisi.

Hala kkm gibi süreçlerin zirveleri yaşadığını düşünürsek kişiler bu süreçleri sonlandırmak istediğinde çok daha çarpıcı USD/TRY oranı ile karşı karşıya kalabiliriz.
legendary
June 07, 2023, 02:46:50 PM
Şu sıralardaki değer 23,23 TL. Her şey gün içinde o kadar hızlı bir şekilde gelişti ki. Seçimi de geride bırakmamız ile birlikte artık doların değeri üzerindeki baskılama da ortadan kaldırıldı. Yarın 25 lira olursa da şaşırmam çünkü normalde tam da olması gereken yerler en az o seviyeler. Yıl sonu için tahminim 30 lirayı bulabileceği yönünde.

Mehmet Şimşek'in gelişi bizlerden ziyade yatırımcılar için çok iyi bir haber oldu. Ekonominin düzeltilmesi açısından hamleler gelmediği sürece dolar daha nerelere çıkar hayal bile edemiyorum. İhracata ona buna önem verirken halk arada kaynamış oluyor malesef.

Yatırımcılar için de güzel oldu Mehmet Şimşek, ihracat-ithalat işiyle uğraşan büyük mükelleflerin de işine gelecek hamleler yapar. En azından işe yaramayan, ekonomi ile herhangi bir bağı olmayan bakanlar yerine az çok ekonomiden anlayan birisinin bu işi yönetmeye çalışması bile şimdilik gelecek için biraz olsun umutlu olmamıza neden oluyor.

Yakın çevresine durumun görünenden çok daha kötü olduğunu söylediğine dair bir rivayet de var. Mehmet Şimşek ekonomiyi şöyle bir durumda ele alma cesareti ediyorsa mutlaka ona da bazı konularda kolaylıklar sağlanacaktır. Bu daha sonra ortaya çıkacak herhalde. Şimdilik ekonomiyi düzeltsin de, sonra bakarız modundalar herhalde.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
June 07, 2023, 02:34:20 PM

legendary
June 07, 2023, 02:15:28 PM
Neredeyse 23 oldu

Seçimi kazandılar mi kazandilar koydular mi Smiley

Şu gece kutlama yapanlar zevkin doruklarıni yaşıyordur.

Ne koydunuz ama demi hahahahaha

Not: 23'ü geçtik.
Devalüasyon neydi? Bunun seçimden sonra yaşanacağını ekonomi bilgisi az olan insan bile eminim tahmin ediyordu. Kurun olması gereken yere yolculuğu başlamıştır artık. Bir sonraki adımın KKM’den çıkışların artırılmaya çalışılması olarak görüyorum. KKM’den çıkışların başlayacağı zamanda eminim kurda günlük yüksek yükselişler gerçekleşecektir. Kurun ateşini almanın tek yolu artık faiz artırımlarıdır başka çare kalmamıştır. TCMB’nin bir an önce sıradaki faiz toplantısında faiz artışlarının başlayacağının güçlü sinyallerini piyasaya vermesi gerekiyor aksi takdirde soframızdan alınan ekmeğin azalışını her gün izleyeceğiz.

Faiz artırımının sinyallerini vermişlerdi ama ne kadar etki ettiğini görmüş olduk. Zaten beklenen seviyeye yolculuğun başlayacağını biliyorduk ve bugün gerçekleşti. Nerede durup soluklanacak meçhul. Asıl mesele şu ki diyelim ki dolar 28 oldu ve sonra 24’e düştü. 28 olduğunda gelen zamlar 24’e geri düştüğünde geriye gelmiyor. Yapılan zamlara yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Yoksa yükselir geri gelir sonra tekrar yükselir ama her aşamada zam gelmeye devam eder. Henüz kabine yeni değişti olumlu adımların atılacağını düşünüyorum. Bu olumlu adımlar ne kadar etkili olacak göreceğiz.

Bu olmuyor hocam. Bu söylediğinizi hiç bir dönemde yapmadık, muhtemelen de yapamayacağız. Önce doları bahane edip, dolar düşünce fiyatları düşüren tek firma hatırladığım kadarıyla Apple olmuştu. Onlar da dolar bazlı olarak satışı ayarladıkları için yükselişte de düşüşte de fiyatları çabucak güncelliyorlar. Bir de tabi benzin, gaz ve mazotta değişiklikler dolar bazlı oluyor.
Pages:
Jump to: