Pages:
Author

Topic: Dövizin Yükselme Sebepleri - page 4. (Read 1187 times)

member
Activity: 238
Merit: 10
August 20, 2018, 04:13:05 PM
Güzel bir açıklama olmuş elinize sağlık teşekkürler. Ben de ikinci ve üçüncü maddenin en önemli etkenler olduğunu düşünüyorum. Üretim ve ihracat olmadığı sürece yükselişin durması imkansız.
sr. member
Activity: 658
Merit: 280
August 20, 2018, 02:05:24 PM
Mutluluk stres yaşam güven yansıması ışığında kavramların kargaşalığı içinde kişisel gelişim olmadıkça karşıtlıklar temelinde yürütülen siyaset nedeniyle Epikürüst anlayış içindeki ülke üyeleri yüzünden döviz yükselmesi sürgit olur.

Bu yazıyı okuyup anlayabilen sayısındaki artış ile ters orantılı olarak doların fiyatı da düşecektir.
full member
Activity: 251
Merit: 100
August 20, 2018, 02:01:19 PM
Mutluluk stres yaşam güven yansıması ışığında kavramların kargaşalığı içinde kişisel gelişim olmadıkça karşıtlıklar temelinde yürütülen siyaset nedeniyle Epikürüst anlayış içindeki ülke üyeleri yüzünden döviz yükselmesi sürgit olur.
full member
Activity: 616
Merit: 118
August 14, 2018, 01:19:30 AM
tek sebebi müsriflik devletin kasasının boş olması ve güçsüz olmasıu
newbie
Activity: 23
Merit: 0
August 14, 2018, 12:43:18 AM
Dolar genelde borsalarda arz talep meselesine kurulu borsa gücü ile artar veya azalır.
Öncelikle nedenleri ve sebepleri bilmekte yarar vardır.
Ülkemizde En çok para kazanan özel şirketlerin sahipleri genelde yabancı yatırımcılar
(ve Bazı özel şirketlerin zararları Devlet cebinden çıkmakta!)
(tabi Türk yatırımcılarda dolara Koşuyor! )
Kazanılan paranın Tl cinsinden dolara çevrilmesi ile dolar alış emirlerindeki artış büyümekte.
bunların etkisi %30 üstü benim tahminim!
Trump Toplamda 3 kez şirket batırmış servetini Öyle Katlamış bir adamdır.
seçim kampanyalarında wikipedia bağış yaparak geçmişini düzenlediğinden şüpheliyim çünkü harcama limitlerinden
Batan şirketlerden (şirket kuruluyor Para çekiliyor geri ödeme yapılmadan bir hafta önce istifalar sunuluyor) şirket batıyor Trump ve diğerleri
cebini dolduruyor işçiler ortada kalıyor.  fakat çekirge bir sıçrar iki sıçrar 3 sıçrar mıydı?
evet nerede kalmıştık  (konuşurken tamamda yazarken bu cümleyi kullananları anlamamıştım)
 sıçramış ve 4'te çok zor bir hale düşüyor  çünkü bu sefer bankalar akıllı Ve Kendi varlıkları söz konusu.
işcilerinin parasını ödeyemeyen Adam lüks harcamalarda bulunuyor. Mahkemeler (rakamı net hatırlamamakla)
 kısıtlamalar getiriyor harcama limitleri getiriyor. bu limitleri iyice sıkılaştırıyor! Derken Tak!
2008 yılında Türkiye'de inşaat sektörüne Aydın Doğan'la ortak girmiş ABD dışında ilk yatırımlarını Türkiye'ye Yapmış
Hatta kişisel Harcama yaptırımlarından Türkiye'de kazandığı paralar sayesinde Kurtulmuştur.
(Trump'u Wiki ile olan alakamdan dolayı tanıyan bir insan Olarak; Seçilince ABD Halkını bayağı bi garipsemiştim.
Onlarda garipsemiş olacaklar ki sokağa dökülmüşlerdi.)
Sanırım trumptan önce Neden Sebep sonuçtaydık...pardon sonuç zaten ortada...
doları Yukarıya Çıkaran Neden olarak örn; Trump'un açıklaması olabilir fakat bu sebep değildir.
Sebep Trump'un Açıklamasına bakıp dolara Yatırım Yapan kişilerdir ki bunlar Aynı Zamanda genelde
Ülke batıyor diyenlerdir. kesin olarak Haklılar yada Haksızlar konusunu yorumlamak bana düşmez Fakat hiç Olmasa %25 etki etmektedirler.
(varlıklarını Korumak tabi ki suç sayılmaz fakat Ya hiç biri böyle düşünmeyecek ya hepsi hücum edecekti ve bu sıra edildi )
Alış emirlerini Kesme veya sınırlama eğer Cumhurbaşkanının elinde olsaydı ( ki var sayıyoruz Tabi ki Mümkün değil fakat)
Satış emirleri 6 veya üstü olsun Alış emirleri de 5 ile sınırlandırılsa  birikme söz konusu olurdu
ki bence çözüm değil ve çağ dışı kalırdı.
2008 de Kendi kendine yeter ülkeler arasından çıkmış olup 2017'de yüzde 52 dışarıya bağımlı olduk.
Buda dışarı ile ilişkilerde Dolar Kullanıldığı için Doları zorunlu kılmıştır. ithalat ve ihracatta Para Dolar olarak elde tutulmakta.
İthalatcı ithal mallara zam bindirmekte ihracat cı zarar tehlikesi ile parasını dolarda tutmaktadır.
Bunun Bence Etkisi %20 üzeridir.
bu nokta nereye gider Belirsiz fakat
7-8  bandını Aşmaz 6 bandının altında kalır diye umuyorum.
Olmaz ama olurdu 8 bandını Aşarsa ihtimali bile hoş değil. Kalın sağlıcakla lütfen eklemek istediklerinizi yada yanlış bulduklarınızı  belirtmekten çekinmeyin.
member
Activity: 61
August 13, 2018, 05:05:24 PM
döviz yükselmiyor, TL düşüyor, o yüzden bu kadar çok sebep yazmaya da gerek yoktu hocam..
newbie
Activity: 252
August 13, 2018, 07:45:35 PM
Dövizin yükselmesinin en büyük sebebi bizim Aç gözlü insanlarımız ABD bize oyun oynarken bizim ekonomimizi çökertmeye çalışırken bizim parayı çok seven insanımız dolar alıp doların yükselmesine sebep oluyor
full member
Activity: 1050
Merit: 152
August 13, 2018, 05:04:16 PM
Dolardaki yukselisin sebeplerini yukaridaki arkadas genel olarak ozetlemis buna ek olarak patlama yaparak artmasinin sebebi kabadayilik ile ulke yonetme becerisi arasindaki farklar olmasidir.  Bütün ulkeler birbirine gulumseyerek inceden inceye islerini yuruturken,  zehir zemberek aciklamalar yapmanın,  idarecilik ve yoneticilik olmadigini tekrar ispatli bir bicimde gormus olduk.
newbie
Activity: 84
August 13, 2018, 04:52:39 PM
üretmeme, rant, tam bağımlılık, piyasalardaki güvensizlik, adalete olan güvenin de epey azalmış olması.
member
Activity: 308
Merit: 10
August 13, 2018, 04:35:26 PM
Ülkenin geleceği karanlık durumu, siyasilerin konuşmaları, yabancı yatırımcının piyasaya güvenmemesi bence ana 3 neden bunlar
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
August 13, 2018, 04:06:55 PM
amerika ile ters düşmemiz bunun en temel sebebi diyebilirim. yıllardır hukuksuzluk vardı bizim ülkede ama dolar buralarda değildi.
jr. member
Activity: 322
August 13, 2018, 03:36:39 PM
en azından tarımda kendi kendimize yeten bir ülke olmaktan çıkmak, özelleştirmeler, yap işlet devretteki dolar endeksi ve güvence ilk aklıma gelenler ki bu konuya kitap yazılır.
full member
Activity: 353
August 13, 2018, 02:01:42 PM
yılların biriken devasa borçları önüne gelenin inşaat yapması dolarla borç alıp tüketime harcanması üretmeyi unutup ithalat bağımlısı olunması. ana sebepler bunlar. ayrıca dayatılan ekonomik yaptırımlar son hamleyi yaptı.
newbie
Activity: 70
July 19, 2018, 12:54:36 PM
Dövizin tek yükselmesesinin tek sebebi , ürememektir , geri kalan sebeplerin hepsi yükselişin durdurulamamasına girer, kısacası üretmeyi planlasak , üretmeye başlasak satsak derken , zaten dolar sınıra ulaşır kaçınılmazı yaşayacağız .
newbie
Activity: 210
July 19, 2018, 10:52:51 AM
ne kadar güçlenirsen o kadar değerli olursun.sen daha kendi içinde sorunları çözemiyorsan, dışarıdan güçsüz gözükürsün ve her şeyin değersizleşir.
newbie
Activity: 152
July 17, 2018, 05:06:07 PM
döviz sadece bizden kaynaklı değil karşı taraftan kaynaklı da yükselebiliyor.amerika güçlendikçe parası da değerleniyor.o yüzden her şey bizle alakalı değil.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
July 17, 2018, 02:56:56 PM
Açıkcası döviz kurunun bu kadar yükselmesi her şeyi olumsuz etkiliyor.İlk başta faizlerin artırılmasına karşı çıkıldığı için Merkez Bankası'nın bağımsızlığı yabancı yatırımcı gözünde sarsıldı.Daha sonra 15 temmuz darbe girişimi Ohal ve ekonomik anlamda kötü yönetim gelince sonuç bu oldu.
jr. member
Activity: 196
July 17, 2018, 02:50:50 PM
Dövizin bir süredir sürekli yükselişinin en büyük sebebi üretimin olmaması. Üretim olmayınca dışardan gerekli ürünü almak zorunda oluşumuz.Eğer üretim yapıp ihracatımız yüksek miktarlarda olsaydı ülkeye döviz girdisi olurdu.Bu da dövizin değer kazanmasını engellemiş olurdu.
hero member
Activity: 1532
Merit: 560
July 17, 2018, 01:24:40 PM
Dövizin yükselmesi diye bir şey yok, döviz her yerde aynı, TL değer kaybediyor, bu değer kaybı da yatırımcının piyasaya ve ekonomiye güvenmemesi, adalet sistemine güvenmemesi gibi nedenler. Ülkenin durumu ne kadar iyiye giderse faizler, enflasyon, döviz o derece olumlu tepki verip değerli TL karşısında düşecektir. Umudum var mı? Hayır ama hadi daaamat diyorum Smiley

Aslında haklısın genel algı türk lirasını baz alarak yorum yaptırıyor ama reelde bizim paramız suriyenin parasından bile değersiz hale gelmiş durumda, ben anlamaıyorum mantıklı bir izah yapamıyorum bu duruma

Kesinlikle haklısın, bir kaç yıl evvel Gürcistan'a gittiğimde 1 Lari 1 TL idi, şimdi 1 Lari 2 TL. Gürcistan çok mu büyüdü süper bir ekonomi mi oldu da parası bizim paramızdan 2 kat değerlendi.. TL değer kaybına uğradığı müddetçe ülke ayrımı yapmaksızın dünyanın her yerinde ülke küçülüyor, paramız pul oluyor.  Fakir ülkelerden gelen turistler bile doların yüksek olması sebebi ile Türkiye'yi tercih ediyorlar ucuzluktan ötürü, halbuki bizim insanımız insan, yöneticilerimiz adam olsa, Türkiye gibi cennetten bir köşe ülke, gelişmiş bir şehirdeki kenar mahalle gibi görülmezdi dünyada. Vergisini ödemeyenden, çalışma imkânı var iken çalışmayıp işsiz gezenden, işini düzgün yapmayan yöneticiden, devletin en tepesinden aşağı doğru ekonomik hatalar yapanlara kadar hepimizin hatası var bu tabloda. Her şeyin başı eğitim ve teknolojiye uyum sağlama, biz bir TIR dolusu karpuz ihraç edip 30 cm koli teknolojik ürünü aynı paraya ithal ettiğimiz sürece, dışarıya satamadığımız malı kendi içimizde birbirimize satsak ne olacak, aynı ailede herkes çalışıp babadan kardeşlere, kardeşlerden anneye para dönüşümü olsa sonuçta aynı aile içinde para dönse neye yarar? Sonuçta aynı keseden giriyor çıkıyor, önemli olan yan komşuya, uzaktakine bir mal satmak, ihracat.. İşin içinde olan bir arkadaşımla bir gün muhabbet ettik, anlattıklarını duyduğumda devletin cidden teşvikten ziyade tecavüze yeltendiğini hissettim. Nasıl olacak bu işler bakacağız.
newbie
Activity: 70
July 17, 2018, 12:21:14 PM
1. sistem herkesin altına girebileceği bir sistem değil bence, bunun için iyi bir paraya da ihtiyacın var ki kaldı kaç kişi böyle bir işe girişecek. Bunun yanı sıra iğneyi kendine batırmayı yoktan yatırım yaparak kazanma garanti olmadan birde krediye bulaşacak.. Bence istisnai bir durum
Pages:
Jump to: