Pages:
Author

Topic: Dövizin Yükselme Sebepleri - page 6. (Read 1187 times)

member
Activity: 336
Merit: 10
July 13, 2018, 02:09:12 PM
Elden çok fazla bir şey gelmez ipin ucu çok önceden kaçmış durumda ,bir anda bu durmarın düzelmesini beklemek hayalcilik olur ,üretim dünya pazarına asatamadığımız sürece doların yükselişini önleyemeyeceğiz.
member
Activity: 448
July 13, 2018, 11:52:06 AM
İhracat rakamlarımızı yükseltmeden ve ithalat rakamlarını azalatmadan bu işleri çözmek oldukça zor ,tüketen toplumuz ,üretime ve ürettiğimiz dünya piyasasına sunup satamadığımız sürece işimiz çok zor.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
July 13, 2018, 11:11:22 AM
Bu konuda bir cok neden olabilir fakat burada onemli olan nokta cozum nedir.  Cozum ceplerdeki dolari bozdurmak degildir.  Toplum olarak tukettigimizden fazlasini uretmek ve bunlari ihrac etmektir. 
jr. member
Activity: 134
Merit: 1
July 13, 2018, 10:52:28 AM
ilk maddeye değinecek olursak bunu bankada 1000 dolarla başlayıp 100.000 dolarla bitirenler gördüm ve hemen hemen hepsi kazandı ticari zekaya sahip olmanıza gerek yok gel gelelimki zarar eden yok ama kardan zarar diye de bir deyim var bu piyasalarda.
newbie
Activity: 56
Merit: 0
July 13, 2018, 10:43:09 AM
Abi bunun için en temel 10 neden var, gayet açık ve hepimizin bildiği en azından ana haberleri izleyenlerin vakıf olduğu durumlardır.

Başlıca şu şekilde;

• Türkiye'nin giderek artan borçluluk oranı,
  • Sermaye girişindeki belirgin yavaşlama,
  • Tırmanan cari açık,
  • Yüksek enflasyon,
  • İktidarın siyasi söylemleri,
  • OHAL'in devam etmesi,
  • Hukuka güven eksikliği,
  • Siyasi sonucu öngörülemeyen seçimler,
  • Komşularla kötü ilişkiler,
  • ABD-İran gerginliği ve petrol fiyatları.
member
Activity: 322
Merit: 16
July 13, 2018, 10:28:38 AM
hemen hemen tanıdığım hiç kimse bir şey üretmek üzerine bir şey düşünmüyor.böyle olunca sürekli tüketiyoruz.bu da bizi sürekli almaya ve dışarıya bağımlı hale getiriyor.

bu tüketim anlayışı devam ettiği müddetçe doların düşmesini kim nasıl sağlayabilir. O binalar katma değer üretmiyor para getirmiyor bize bunu bakalım ne zaman anlayacaklar.
newbie
Activity: 224
July 13, 2018, 09:03:09 AM
hemen hemen tanıdığım hiç kimse bir şey üretmek üzerine bir şey düşünmüyor.böyle olunca sürekli tüketiyoruz.bu da bizi sürekli almaya ve dışarıya bağımlı hale getiriyor.
jr. member
Activity: 168
July 12, 2018, 04:55:02 AM
Paramıza biz bile güvenmiyoruz artık. Biz bile bulduğumuz 3 5 lira ile riske girmeyeyim dolar alayım diyoruz. Başkası neden güvensin bizim ülkemize bizim paramıza. Biz bile kaçarken onlar niye gelsin de paramız değerlensin. Tl nin değeri tabi düşecek.
newbie
Activity: 140
July 12, 2018, 04:51:47 AM
Dövizin gerçek değeri zaten şu anda gördüğümüzün de üzerindedir. Şirketlerin usd üzerinden borçları var. Çaktırmadan düşüşlerden sonra alım yapıyorlar bence
newbie
Activity: 70
July 12, 2018, 03:52:15 AM
Döviz borcu olanlar her geçen gün iyice dibe gidiyor. Ülkede ekonomi hiç iyiye gitmiyor. Piyasanın yeni ekonomi bakanını fiyatlayışı içler acısı.
newbie
Activity: 84
July 11, 2018, 01:16:35 PM
üretmemek, zamanında abdnin basıp dağıttığı paraları koşarak alıp betona dökmek, demokrasiden uzaklaşmak, hukuksuzluk, yabancı yatırımcının duyduğu güvensizlik, ohal ve sonunda gelen yeni rejim.
newbie
Activity: 140
July 10, 2018, 12:57:46 PM
Türkiye'de şuan bir likidite krizi var. Yani piyasada para dönmüyor, para sürekli paradan çekiliyor.

Yabanca ekonomi sitelerinde "2018 Turkey Debt Crisis" diye zaten yazıyor. Ama Türkiye'de basında sansür olduğundan kimse değindirmiyor bile.
newbie
Activity: 84
July 07, 2018, 10:30:16 AM
Sonra FED dediki ABD ekonomisi toparlanmaya başladı artık ben fazi artıracağım ve benim paralarımı geri getirin. Ve bu paralar artık anayurduna dönüyor. Doların en büyük yükselme sebebi budur.

Bu arkadaşa katılıyorum ve şu anda doları düşürebilmemiz için sanırım hiç bir şey yapamıyoruz zaten ne yapabiliriz ki zamanında her şeyi sattık ancak hiçbir  sanayi hamlesi yapmadık şu anda satacağımız bir şeyimizde kalmadı paramızın değer kaybetmesini izlemekten başka şansımız yok.
full member
Activity: 602
Merit: 100
July 06, 2018, 12:15:03 PM
Ne yazık ki durum bu ve doların yükselişi enflasyonu ve cari açığı şişirerek en çok orta ve alt gelir grubu insanları etkiliyor diğerleri bir şekilde işin içinde çıkıp kurtuluyor olan garibana oluyor.
jr. member
Activity: 252
July 06, 2018, 09:14:13 AM
hocam geçende bilgisayar toplatmaya gittim. dolar 3.90 civarında geziniyor. grafiklere baktık bilgisayarcı ile "doların yükselmesini gerektirecek durum yok" demişti bana. bende dolar 4'ü çok rahat kırar 5 liraya da gider dedim. 3.95 gibi oldu o ara daha fazla patlamadan sipariş verdim. şu andaki telefon, pc değer kazandı. tertemiz duruyor. hani türk lirası kazanıyorsun ama dolar fiyatına göre satın alacağın ürün şekilleniyor. çok acayip bir ülkeyiz.
newbie
Activity: 126
July 05, 2018, 03:36:41 PM
Kripto piyasasında olduğu gibi trende uyan insanları da eklemek gerekiyor. Dolar çıkyor yüklen ve daha fazla çıksın düşüyor hemen sat ve daha fazla düşsün alttan al
full member
Activity: 420
Merit: 100
July 05, 2018, 03:29:34 PM
Türk Lirasının aşırı değerlenmesi de ekonomiye zarar veriyor, aşırı düşük olmasıda aynı şekilde zararlı. Döviz kıtlığı ülkemizde yaşanan krizlerin en büyük sebeplerinden bir oldu hep.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
July 05, 2018, 09:19:39 AM
Dövizin yükselme sebeplerini güzel izah etmişsin hocam. Ama genel ekonomimize baktığımız zaman üretken değiliz ve dışarıdan alım yapmaya alışmışız. Türk lirasını değerlendirecek politikalarımız yok. Merkez bankası elinde döviz saklıyor, bir de çıkmış halka dolarınızı TL ye çevirin diyorlar. Sebep çok bir değil ki.
member
Activity: 546
July 04, 2018, 06:10:56 AM
yalnızca ithal edilen ürünleri nasıl Türkiye'de üretebiliriz bu dışa bağımlılığı azaltacak yöntemler geliştirilmediği sürece işimiz çok zor. dolar ile borçlandığımız için dolar rezervimizin olması gerek ama fazla değil. 450 milyar dolar dış borç var özel sektör ve mb de o kadar dolar bile yok.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
July 04, 2018, 02:55:25 AM
Madem böyle bir tezgah var ve admalar tl yi öldürüp para kazanıyorlar, devletimiz buna önlem alsın; dolarınızı bozdurun döviz düşsün demesin. Olan her türlü gariban insanın kenarda köşede birktirdiği paraya oluyor.

Ne yazık ki öyle bu adamlardan vergi de alsınlar bakalım nasıl oluyor gariban insanlara içtiği suya kadar vergi alıyorsun, musluğu açınca vergi kapatınca vergi her yer vergi ama parası olanlar her türlü işin içinden sıyrılıyor.
Pages:
Jump to: