Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 16. (Read 1384 times)

jr. member
Activity: 140
Merit: 8
Umarim secim ekonomimiz icin yararli olur. Sonuclarinin guzel olmasini umut ediyoruz. Yani bu enflasyon gecici bir zirve olabilir.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Seçimin öne alınması da aslında yaklaşan fırtınadan önce etkileri daha az hissedip seçimden galip ayrılmak için yapılmış bir hamle gibiydi ama bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı
member
Activity: 308
Merit: 11
Ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum. Sonuçta bu enflasyonun çok çok daha yüksek olduğu dönemleri bile atlatabilmiş bir ülkeyiz. Seçim sonrası piyasaları düzeleceğini düşünüyorum.

problem seçim değil. enflasyonun sebebi ve ekonominin bozulmasının sebebi seçim değil. seçim olunca düzeleceği yok o yüzden. sebep farklı.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum. Sonuçta bu enflasyonun çok çok daha yüksek olduğu dönemleri bile atlatabilmiş bir ülkeyiz. Seçim sonrası piyasaları düzeleceğini düşünüyorum.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Umarım seçim sonrası ekonomimiz ve mali piyasalarımız için olumlu haberler gelde beklenen enflasyon fiyat artışları yaşanmaz, şu etapta pek bize yansıyan bir artış gözükmesede seçim sonrası durum kritik.

İnsanlar kendini hep seçim sonrasına endekslemiş durumda, kısa vadede ben bir düşüş beklemiyorum, ama doğru politikalar izlenirse ve devlet içerisindeki gereksiz harcamlar ortadan kaldırılırsa düzelme durumu yaşanabilir.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Aylık bazda zaten inanılmaz artmış durumda. bakalım bu sene yılsonu nasıl gelecek. Biz maaşlara ne alabileceğiz
jr. member
Activity: 364
Umarım seçim sonrası ekonomimiz ve mali piyasalarımız için olumlu haberler gelde beklenen enflasyon fiyat artışları yaşanmaz, şu etapta pek bize yansıyan bir artış gözükmesede seçim sonrası durum kritik.
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
Su anki duruma bakilinca yukselecegi kesin ama umarim piyasayi altust edecek derecede yukselmez bu hepimiz icin tehlikeli bir durum.
newbie
Activity: 238
Turk lirasinin deger kaybiyla birlikte bunun gelecegi az cok biliniyordu zaten. Muhtemelen secimden sonraya kalir. Umarim duzenlemeler gelir.
jr. member
Activity: 168
Enflasyon tavan yapiyeah... Bu ekonomistlerin önceden de dillendirip beklediği bir durumdu. Gerekli düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı sürece daha da artabilir, arkadaşların da dediği gibi çarşının pazarın hiç tadı yok.
member
Activity: 448
Merit: 11
bakalım şimdi seçimden sonra bence son bir kez daha tavan yapar ama gidişata göre düşer inşallah
full member
Activity: 616
Merit: 100
Aysun Kayacıyı hatırlıyor musunuz ? Benim oyum dağda ki çoban ile bir mi dedi diye linç edilmişti.

Şimdi dağda ki çoban ekonomi bakanının bu yazısını okuyor mu ? Okusada anlayabildi mi ?

Haritada yerini gösteremeyeceği dış mihrakları biliyor. Çünkü ona bu söyleniyor.

Ama memleketin kaderini belirliyorlar ironik bir şekilde.

Bir ülkede seküler kesim, düşük eğitim almış kesimden az ise o ülkede güneş batmak üzeredir.

Bu yüzden Suriye, Afgan, Pakistanlı göçmenler ülkemize geliyor.

Okumamış ve aşırı dindarlar ve bunlara ihtiyaçları var.

Dostum söyleminde kısmen haklısın, fakat şöyle de bir gerçeklik var dünyaya at gözlüğüyle bakan kendi menfaatine dokunulmadıkça hiç bir haksızlığa ses etmeyen büyük bir güruh da var ülkemizde ne yazık ki, sadece okuyan insanların sorunu değil bu toplumsal bir ahlak sorunu temelde.
newbie
Activity: 252
Ekonomi seçimden sonra dahada kötüye gidecek gibi görünüyor.ekonominin başında memet şimşek çok başarılı biri fakat partinin baskısı yapacağı hamleleri engellediği için oda başarılı olamıyor.
member
Merit: 10
enflasyon gerçek anlamda hesaplansa zirvenin zirvesi görülür maalesef enflasyon hesaplanması çarpıtılarak yapılıyor ve bu gerçek olmayan oran üzerinden maaş zammı yapılıyor faizler belirleniyor.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Aysun Kayacıyı hatırlıyor musunuz ? Benim oyum dağda ki çoban ile bir mi dedi diye linç edilmişti.

Şimdi dağda ki çoban ekonomi bakanının bu yazısını okuyor mu ? Okusada anlayabildi mi ?

Haritada yerini gösteremeyeceği dış mihrakları biliyor. Çünkü ona bu söyleniyor.

Ama memleketin kaderini belirliyorlar ironik bir şekilde.

Bir ülkede seküler kesim, düşük eğitim almış kesimden az ise o ülkede güneş batmak üzeredir.

Bu yüzden Suriye, Afgan, Pakistanlı göçmenler ülkemize geliyor.

Okumamış ve aşırı dindarlar ve bunlara ihtiyaçları var.
jr. member
Activity: 157
Merit: 3
Seçim sonrası sonuç ne olursa olsun kim gelirse gelsin ekonomideki çatlaklar asıl o zaman patlayacak şu an bile iyi halimiz bence 😐
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Ne bekleniyordu ki acaba. Dolar artacak ve dolar alip zengin olacagiz. Boyle olacagi belliydi zaten. Cok buyuk rekorlar kiracaktir enflasyon.
member
Activity: 406
Merit: 14
Dolardaki sert artıştan dolayı Mayıs ayının enflasyonu 1,62 oldu. Yıllık enflasyon ise Mayıs ayı ile birlikte 12,15'e yükseldi. Halbuki Mayıs ayında doların hızlı yükselmesi fiyatlara hemen etki etmedi asıl etkiler Haziran ayında görüleceğinden enflasyon gitgide artacaktır. Enflasyonun uzun süredir çift haneli rakamlarda olması ve cari açıkla birlikte bütçe açığınında olması ekonomide çanların çalmasına neden oluyor. Yapısal reformlar yapılmadığı sürece ekonomimiz düzelmeyecektir. Bilinçli bir ekonomi kurmaylarından oluşan bir ekip oluşturulması gerekmektedir.
member
Merit: 12
otisbey
gidişat öyle gibi zaten kardeşim bu yalancı baharlara inanmamak lazım seçimden sonra bunlar bizim anamızı ağlatırlar doların yalancı inmelerine inanmamak lazım dolar 5 lira olması kapıda
jr. member
Activity: 378
Bu güzelim cennet vatanda yaşamının bir bedeli elbet olacaktır , ve bu bedel ne olursa olsun ödemeye hazır milyonlarca vatan sevdalısı insan var , enflasyon dediğimiz halledilir .Vatan sağolsun.
Pages:
Jump to: