Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 14. (Read 1384 times)

sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Birkaç aya kalır mı bilmem, çarşı pazara çıkınca zirveyi çoktan yaptığını düşünüyorum ama zirvenin de zirvesini göreceğiz herhalde.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
Youtube'da bazı videolarda faizin Arjantin gibi %50'lere geleceği söyleniyor. enflasyonda rekor artışları ayrıca bekliyorum. Enflasyon artışı kadar maaşları da artırsalar bence durum yine idare edilecek gibi değil. Şu an için en garantisi parayı dolarda hatta işini bilen için kripto parasını artıranda. belki ilerde 10-20 ethereuma ev bile alınabilir.
newbie
Activity: 3
Merit: 0
daha ne kadar yükselebilir ki ?
newbie
Activity: 70
Şu bitik ekonomik durum içerisinde bir de enflasyon vurursa gercekten yazık halimize. Ne diyelim umarim hayirlisi olur daha fazla batmayiz.
Ekonomi bitik olduğu için vurucak zaten kardeşim bu kaçınılmaz bir durum .
full member
Activity: 420
Merit: 100
Olacağı buydu sokaktaki vatandaşın çoğu bir hayal aleminde takım tutar gibi davranış gösteriyor. Oysaki yönetenler bizim refahımızı sağlamak için orada olmalıdır, vatandaşlık haklarını ve talep etmeyi bilmezsen verilenle yetinmek zorunda kalırsın.
newbie
Activity: 224
şu an bile ağır bir şekilde hissetmeye başladık.her şeye zam geliyor ve şimdikiler aslında fragman..hakkımızda hayırlısı olsun..
newbie
Activity: 70
Batıyoruz arkadaşlar ülkecek batıyoruz o kadar çok yük var ki toparlayamıyoruz geminin içindeki ağırlıklarıda atmıyoruz onları inantla içimizde tutup bizi batırmalarını seyrediyoruz...
newbie
Activity: 182
bu kadar sıkıntı varken hala bolluk içindeymiş gibi paraları saçıyorlar. sarayın aylık elektrik faturası 1 milyon lira. şeker fabrikası zararına satılır. tekel fabrikası her ne hikmetse 2 seneye kalmadan 3-4 katı fiyatına başkasına satılır. beni ilgilendiren hayat pahalılığı, paramızın değersizleşmesi sen önleyemiyorsan bırak başkaları çabalasın.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
malesef üretmeden tüketen ekonomimizin patlama zamanı geldi. bugün acil önlemlere başlaşak bize dönüşü 10 yıldan sürer. en başta eğtim sistemini ve öğretmen kadrosunun toplu değişmesi lazım. emeklilik garantli bir öğretmen neslinin yetiştirdiği öğrenciden hayır gelmez. adamın emeklilik garantisi var neden kendini geliştirsin.
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Evet ekonomimizi düzeltmenin yolları hala var acil olarak uygulayacak yöneticiler gerekli yalnızca. Bu demek değil ki her şey bir anda güllük gülistanlık olacak, önce yıllardır yediğimiz hurmalar bizi tırmalayacak.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
ekonomik veriler ne kadar kotu olursa olursa olsun ulkede bir istikrar havasi bir guven ortamina ihtiyac var. ohal khk lar derken mevcut hukumet ve baskanlik sistemine olan inanc kalmadi artik. gucler ayriligi ilkesinin tamamen bittigi mutlak gucun tek elde olmasinin sakincalarini halk da gormeye basladi. olasi bir hukumet degisikligi bu ulkenin ihtiyac duyacagi tek sey. iktidar degismedigi surece burnumuz boktan cikmaz.
member
Activity: 490
Merit: 10
Seçimden sonra tüm ülkeye geçmiş olsun. Kim gelirse gelsin çok ağır patlayacağız gibime geliyor. Ne yapın ne edin malınızı mülkünüzü şu sıralar elinizde tutun Smiley
CAH
newbie
Activity: 103
İşin kötü tarafı bu görünen enflasyon. Sayısal verilerle bu kadar çok oynanmasa gerçek enflasyona daha yakın verileri öğrenebilirdik. Normalden çok fazla olduğu kesin.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
Enflasyon aldı başını gidiyor. Bir devletin uydurma rakamlarıyla açıkladığı var birde sokağın enflasyonu var.  sokağın enflasyonu %30 seviyesinde herşey ateş pahası. Ama ülkenin refah seviyesi evlerimize aldığımız buz dolabıyla ölçülüyor. İnsanların aklıyla bu kadar dalga geçilmez.
newbie
Activity: 98
Konusunda uzman bir insan kendisi ama her düşündüğünü özgürce söylemesi imkansız ara ara böyle kendini tutamayıp kendisini söylemek zorunda hissediyor
member
Activity: 406
Merit: 14
Yeni söylenen tahminlere göre 1-2 ay içerisinde enflasyon %15'e çıkacakmış. Tabi bu Tüik rakamlarına göre %15 yoksa gerçek enflasyon bunun çok daha üzerinde TÜİK rakamlarına göre %15 çok yüksek çünkü malum hedefimiz %5 idi.
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
vallahi üzülüyorum. arjantin dünyanın en yüksek faizini veriyormuş %40 biz %17 yani en fazla faiz veren ikinci ülkeyiz. dolar kurumuz uçuyor. merkezin önlemleri işe yaramıyor yine çok fena rakamlara gidecek gibi.
newbie
Activity: 161
“Son PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verisi, yeniden dengelemenin devam ettiğini gösteriyor. Ürünlerin ve turizm ihracatı ekonomik hareketliliğe destek olmaya devam etmeli. Dolayısıyla, mevcut altın dışı cari açığın zirve yapmış olması muhtemel. Enflasyon da birkaç ay içinde zirve yapacak gibi duruyor.” gibisi falan yok, görünen köy kılavuz istemez..
member
Activity: 546
Merit: 10
abd faizi artırması ile ülkesine doları çekmeye devam ediyor kalan aylarda faiz artıracak diye okudum. bu durumda her ay 20 milyar dolar bulması gereken Türkiye bunu nasıl başaracak? Kredi ile borç alarak? 500 milyar dolara yakın dış borç var özel sektörün. bunlar çarkı çeviremezse dolar kurundaki yükseklik yüzünden bunun hesabını kim verecek.  enflasyonu bu hükümet 10'un altına bile düşürmesi benim için hayal. yapamazlar.
jr. member
Activity: 378
Merit: 4
bu gunler daha iyi gunlerimiz.kim gelirse gelsin kisa vadede hicbirsey yapamaz.sata sata iyi kotu gecirildi bu zamana kadar ama yolun sonu.
Pages:
Jump to: