Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 10. (Read 1384 times)

member
Activity: 322
Merit: 32
Krizin en büyük belirtisi paradan para kazanmaktır.

150 bin lira eğer ayda faizde 3000 lira getirirse yada 150 bine emlak alıp 2000 liraya kiraya verilebilirse kimse iş kurmaz ve iç piyasa daralır daha da durgunlaşır.

90 lı yıllarda bu şekildeydi. Hatta araba fiyatları ev fiyatları ile yarışır hale gelir dolar bazlı olduğu için.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
24 Temmuzda tekrar toplantı var ve tekrar faiz yükseltilebilir. Ozaman da enflasyon daha hızlı tırmanmaya başlar. Sanırım 90lı yıllara tekrar dönüyoruz
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
Memur maaşlarına zam gelmeden önce o enflasyon düşer, bir hafta sonrasında ise zirveyi görür. Smiley
Ekonomi bitikken enflasyonun zirve yapacağını ilkokul çocukları bile bilir. Cebindeki paranın eridiğini anlamak için ekonomist olmaya gerek yok.
full member
Activity: 602
Merit: 100
Söylese ne fayda adam fırtına geliyor çatımız akabilir dikkat edelim filan dedi söylemediklerini bırakmadılar, büyük ihtimalle yeni kabinede de yer almayacak. Keşke liyakat sahibi doğruları her ortamda söyleyebilenler bir yerlere gelebilse
member
Activity: 224
Merit: 10
Adam bunu ekran karsisinda soyleyemiyor iste anca yabanci dilde atilan tweetler. Madem bunu durduramiyorsan cik televizyon karsisina soyle bunu halkina.
newbie
Activity: 77
İlerde yaşayacağımız zorlukları en iyi tahmin edecek kişilerden birisi kendileri. Ama şuan tedbirler alıp en azından daha az etkilenebileceğimiz çözümler bulabilecek de kendisi, yazdıklarından ve söylemlerinden böyle bir sorumluluk almadığını anlıyorum
jr. member
Activity: 188
Merit: 8
enflasyonun zirve yapacağının sinyallerini hergün alır olduk zaten zam ve vergi arttırımı haberleriyle birlikte gidişatımız hiç iyiye değil hayrolsun sonumuz
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Göstermelik enflasyon bile zirvedeydi. çift hanelerde geziyordu kaç aydır. Ha bir de gerçek enflasyonu düşünmek gerekiyor.
önümüzdeki aylar ve yıllar daha sancılı geçeceğini şimdiden görebiliyoruz.
member
Activity: 364
GR
Enflasyon kesinlikle zirve yapacak.  Herseye zam gelmeye basladi yavastan,  sonumuz hayir olsun.  Gidis hic iyi degil,  paralari savurmamak lazim su siralar.
member
Activity: 448
Dövizin yükselmesi ile beklenen olağan fiyat artışları beraberinde enflasyonu da getirecektir, bu durumun yaz ayına denk gelmesi en büyük şans olarak görüyorum ,kışa kadar birtakım önlemler alınır inşallah.
member
Activity: 462
zaten yapmış yapacağını %15'leri gördük.. bunlar iyi günlerimiz(!) daha da güzel günler bekliyor bizi.. vatandaşın anasını sike sike bitiremediler.
newbie
Activity: 140
Geçen gün kaydadeğer enflasyon açıklandı. Artık tüik in bile yapacak birşeyi kalmadı. Askıya alınan yakıt zamları da gelir bu ay sonuna kadar
member
Activity: 252
mehmet şimşek gerçekten ekonomi alanında çok değerli bir insan . enflasyon bazı dnemlerde yükselmiş ve düşmüştür bununda üstesinden geleceklerinden eminin illaki bir çözümleri planları vardır.
full member
Activity: 504
Merit: 120
Enflasyonun bu günlerde zirve yapmasını beklemiyorum çünkü yeni hükümet sisteminin başında bulunan  çok terçübeli ve vatanını seven biri enflasyonun yükselmesine fırsat vermeyecektir.diye tahmin ediyorum.

16 yıllık CHP hükümetlerinin sonrasında ülkemizin başına geçen AKP hükümeti kesinlikle bu sorunu çözecektir. Ben eksi enflasyon oranları bekliyorum artık. Şahlanmanın zamanı geldi. Yalnız bu şahlanma konusunda biraz çekimserim. Biz mi şahlanacağız yoksa bize mi bir şeyler şahlanacak emin değilim.

jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Bunu ön görmek imkansiz degildi zaten farkindaydik yavas yavas sinyallerini de vermeye basladi. Bakalim o asgari ucretle aile gecindirenler napacak.
newbie
Activity: 55
Tahmin edilenin iki katı enflasyon gelmesiyle tabi önümüzdeki zamanlarda zirveyi görebilirz bu durumda da şaşırır mıyız tabi ki hayır.
member
Activity: 196
Enflasyon zirveyi çoktan yaptı da alıştıra alıştıra açıklıyorlar bence bize. Ben açıklanan değerin gerçek olduğuna inanmıyorum en az 3 katı değerinde olduğunu düşünüyorum. Ama benim biz bu aralar memura emekliye yapılan en yüksek zam oranına sevinmekle meşgulüz o yüzden sıkıntı yok gibi  Undecided
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
ekonomik olarak zaten parlak durumda değiliz bu duruma alıştık ama son zamanlarda yaklaşan krizi de herkes biliyor. zaten bu durum ülkeyi seçime götürdü.
seçimden sonra düzelse bile bu bence minimum 5 - 6 ayı bulur.

5-6 ay çok iyimser bir süre bana göre gelen ÖTV ler ve amerikan menşeili ürünlere gelen %5-60 oranında ek vergileride göz önüne alalım firmaların stokları tükendikçe yeni ürünler sipariş ettikçe doların ve vergilerin artışlarını hissedeceğiz.

Tefe TÜFE oranına göre ev kiraları artışlarından kaynaklı ev sahipleri %25 e kadar artış talep edebilecek birçok kişi birde burdan gol yiyecek bence 5-6 ay toparlanma süreci değil asıl krizi hissetme süresi olacak ve teknolojik ürünler üretmediğimiz teknoloji alanında kenidi ihtiyacımızı karşılayamadığımız ve dışarıya satamadığımız sürece de her geçen gün dahada kötüye gidecek durum.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
ekonomik olarak zaten parlak durumda değiliz bu duruma alıştık ama son zamanlarda yaklaşan krizi de herkes biliyor. zaten bu durum ülkeyi seçime götürdü.
seçimden sonra düzelse bile bu bence minimum 5 - 6 ayı bulur.
newbie
Activity: 168
zirvenin zirvesi olacak sanırım bukezki bekliyoruz bakalım zaten bağımlısı olduk

hayatı zirvelerde yaşamayı seven insanlar olarak bakalım daha neler göreceğiz, bütün bunlar yetmezmiş gibi şimdi bir de erken yerel seçim konuşulmaya başlandı 1 ay içinde onun durumu da belli olur.
Pages:
Jump to: