Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 11. (Read 1384 times)

jr. member
Activity: 168
Merit: 1
hep çile çeken vatandaş oluyor. seçimden önce ekonomi bakanı ne demişti. "seçimden sonra birinci önceliğimiz enflasyon ile mücadele" az önce su satan yere gittim. 1.75 olan su 2 liraya gelmiş. dolar kuru daha artsın, benzin zammı maliyetler derken 5 litre su 3 liraya çıkar. bu arada en ucuz olanı buralarda. daha pahalı sular da var.

Aynen öyle şimdi bir de yerel seçimlerin erkene alınması konuşuluyor, her ne kadar gündemimizde yok deseler de aynı şeyi genel seçimler ve bedelli askerlik konusunda da yapmışlardı ne oldu gördük.
full member
Activity: 546
Merit: 100
Dolar dolsa da olur dolmasa da bize ne ki değil mi hocam sen de doğru söylüyorsun. Petrole gittiğimizde hep 50 tl lik alıyoruz nasıl olsa, hatta çarşıda pazarda da durum aynı patatesi hep 2 liralık laıyoruz ne olacak 6 lira olmuş önemli değil bunlar sorun yapmayın.
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Ekmek bulamıyorsak pasta yiyeceğiz sorun yapmayalım böyle şeyleri lütfen. Meyvalı, çikolatalı hangisi damak tadımıza uygunsa artık. Enflasyon falan bizi ne ilgilendirir o bir rakamdır, zirve yapabilirmiş pöhh...
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Enflasyon ebesinin nikahına gitti bu ne arkadaş ya çarşıya pazara gitmeye çekiniyor insan fiyatlar geçen senenin iki katı olmuş neyle geçinecek ne yapacak bu insanlar, napalım belediyenin önüne mi gidelim Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=lug03jpxkA4
newbie
Activity: 252
Merit: 0
Enflasyonun bu günlerde zirve yapmasını beklemiyorum çünkü yeni hükümet sisteminin başında bulunan  çok terçübeli ve vatanını seven biri enflasyonun yükselmesine fırsat vermeyecektir.diye tahmin ediyorum.
jr. member
Activity: 266
hep çile çeken vatandaş oluyor. seçimden önce ekonomi bakanı ne demişti. "seçimden sonra birinci önceliğimiz enflasyon ile mücadele" az önce su satan yere gittim. 1.75 olan su 2 liraya gelmiş. dolar kuru daha artsın, benzin zammı maliyetler derken 5 litre su 3 liraya çıkar. bu arada en ucuz olanı buralarda. daha pahalı sular da var.
newbie
Adam koskoca ekonomiden sorumlu basbakan yardimcisi bunadam diyosa olacaktir abicim. Ki olmayada basladigini gorecegiz cok yakinda bunlar iyi gunler.
member
Activity: 239
Merit: 14
zirvenin zirvesi olacak sanırım bukezki bekliyoruz bakalım zaten bağımlısı olduk
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Alım gücümüz hızla eriyor ihtiyaç harici olan harcamalara artık dikkat etmek lazım çok ciddi bir ekonomik bunalımın artık içine girdik sayılır benzin doğal gaz ve bir dünya temel ihtiyaç maddesine zamn gelebilir.
newbie
Activity: 182
Etrafımızda savaş çemberi varken dolar ve avronun başını alıp gittiği bir ortamda enflasyonun artmaması tuhaf olurdu. Bana çok normal bir sonuç gibi geliyor. önemli olan bunu çok kısa sürede tekrar düşürmek.
newbie
Mehmet Şimşek iyi bir ekonomist olsa bile karar alma noktasında adama bırakırlar mı bakalım,en ufak bir eleştiride nasıl yüklendiklerini gördük. Merkez bankası da bağımsız hareket edemiyor, yeni dönem ülkemiz için epey sancılı geçecek.
jr. member
Activity: 126
Mehmet Şimşek ekonomiden çok iyi anlıyor, bu konuda çok yetkin bir insan İngiltere ziyaretinden sonra faizler yükseltilmeye başlandı buna itiraz edemediler bunun sonucunda da enflasyonun artması kaçınılmaz
full member
Activity: 420
Bir haftalığına köye geldim ve sadece geçen yıl geldiğimde 100TL ye aldığım sebze meyveye bu sefer 200TL yi geçen bir parayı paşa paşa verdim, şaka gibi kasabı, marketi saymıyorum bile.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
İthalata özellikle Amerikan menşeili ürünlere getirlecek ek ithalat vergileriyle birçok ürünün fiyatı yakın zamanda %5-%60 arası artacak. Alım gücü iyice düşecek hayır sanki bu ürünlerin muadilleri ülkemizde uretiliyor da tercih etmiyoruz. Patatesi bile Suriye'den aldık çok zor günler var önümüzde.

En çok da buna şaşırdım iç savaştan çıkmış bir ülke zeytin yağı üretimini katlamış ithal ediyor üstelik 4 milyon suriyeliyi barındıran ülkemiz bir de buradan patates ithal edecek. Bu ithal etme alışkanlığı bonzai bağımlılığını geçti valla

Aynen öyle tam tüketim toplumu olduk, hayır teknolojiye bilime odaklı bir ülke olsak ta kas gücü gerektiren ürünleri ithal etsek anlarım fakat bizde oda yok, illaki bir noktada çok fena patlayacağız.
full member
Activity: 546
İthalata özellikle Amerikan menşeili ürünlere getirlecek ek ithalat vergileriyle birçok ürünün fiyatı yakın zamanda %5-%60 arası artacak. Alım gücü iyice düşecek hayır sanki bu ürünlerin muadilleri ülkemizde uretiliyor da tercih etmiyoruz. Patatesi bile Suriye'den aldık çok zor günler var önümüzde.

En çok da buna şaşırdım iç savaştan çıkmış bir ülke zeytin yağı üretimini katlamış ithal ediyor üstelik 4 milyon suriyeliyi barındıran ülkemiz bir de buradan patates ithal edecek. Bu ithal etme alışkanlığı bonzai bağımlılığını geçti valla
newbie
Activity: 172
enflasyon şu an da zirve yapmış durumda.ülkenin ekonomisi kötü diyince ne var dolar yükselmişse deniyor.enflasyondan anlayan yok tabi.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
newbie
Activity: 110
Evet enflasyon artacak zaten ülkede üretim yok ekonomi batık ihracatımız yok tabi enflasyon döviz fırlar.
jr. member
Activity: 112
Merit: 2
Malesef gidişatımız hiç iyi değil tüketim ekonomisi politikası uyguluyoruz sonumuz hayrolsun
newbie
üretkenlikten uzak olan bir ülke batmaya mahkumdur. sürekli ithalat adamın belini büker bir bakmışsın ki enflasyon alıp başını gitmiş. O yüzden üretime ağırlık verilmeli artık.
Pages:
Jump to: