Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 13. (Read 1384 times)

member
Activity: 560
Merit: 11
enflasyon = hayat pahalılığı. her ay aldığın ürünler, hizmetler var ve enflasyona yenik düşüyor, her ay daha az satın almaya başlıyorsun. 50 liralık benzin alıyorum hep diyen birisi vardı. her ay daha az benzin satın alıyorsun. ben gelecekten hiç umutlu değilim.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
İngilizce ve Türkçe ayrı ayrı yorum atıyor bakanımız. Bize ayrı mesaj veriyor dışardakilere ayrı mesaj veriyor. Ama yine de beklenen etkiyi göremiyoruz
full member
Activity: 353
Merit: 100
enflasyon gerçekte açıklananın iki katından fazla idi, alakasız ürünleri enflasyon hesap sepetine koydular ve aslında kendilerini kandırdılar. insanlar iş ve para derdinde, onlara gerçekleri söylemek lazım.
member
Activity: 350
Merit: 11
Enflasyonun beklyeceği bir zaman yok , fiyatlar yükselmeye başlamış patates soğan bile el yakıyor , bunların fiyatının artmasının ekonomik bir nedeni yok ,birileri gene hükmet aleyhine düğmeye basmış .
full member
Activity: 686
Merit: 111
arkadaşlar elinizde nakit para bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Bankalarda değil yalnız keş elinizde olsun.Bankalara bile güvenmeyin yani.
newbie
Activity: 140
Abartı olarak görüş belirten insanlar 40% olacağını idda etmiş fakat benim görüşüm 20-25% civarında olur en fazla. Öbür türlü her yıla bir develuasyon yazmak lazım
full member
Activity: 420
iktisatçı arkadaşlarımın söylediğine göre benzin 8-9 , dolar da 7'yi görebilir optimum noktası 7.5muş. Umarım en kısa sürede ülke düzlüğe çıkar çünkü yaşanılacak gibi değil..
full member
Activity: 476
Üretkenlikten uzak olan bir ülke olarak enflasyonumuzun artması kaçınılmaz, en ufak bir baskıda ekonomimiz sarsılıyor. Devlet bir an önce üretimi arttırıcı yöntemler bulmalı. Mehmet şimşek çok başarılı değil ali babacanın geri gelmesi lazım.
member
Activity: 210
Merit: 10
Soyledigi gibide oluyor gun gectikce daha buyuk faizler goruyoruz. Bu yaz olmadik paralar harcayacagiz alisverislerimize.
newbie
Activity: 101
Faizler artıyor her faiz artışı demek enflasyon artışı demek. Zamanında dış mihraklar yüzünden döviz aldı yürüdü hep birlikte izledik. Şimdi de tek çare döviz arttırmak kaldı
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
Bir kaç aya gerek kalmadan enflasyon marketlerdeki yerini almaya başladı son 10 günde gıda da fiyatlar ciddi artış göstermeye başladı ,Allah sonumuzu hayretsin.
jr. member
Activity: 378
Herşey seçim sonrasına bırakıldı , şimdilik çok olusuz bir durum olduğunu söyleyemeyiz , enflasyonun yükselmesi bir tek fakiri zorlayacak ,zenginide daha zengin yapacak.
newbie
Activity: 70
Daha ne zirve yapacak ki en basitinden gidin bir markete alışveriş yapın görürsünüz durumun vahimiyetini.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Tamam ülkede bir şeylerin değişmesi için eğitim şart ama bütün faturayı eğitimcilere kesmek doğru değil, faturayı ödemesi gereken bütün toplum; toplumsal yozlaşma ve ahlaki değerlerin çöküşünde herkesin payı var. Hesaba çekilmeden önce herkes kendini hesaba çekmeli
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
malesef üretmeden tüketen ekonomimizin patlama zamanı geldi. bugün acil önlemlere başlaşak bize dönüşü 10 yıldan sürer. en başta eğtim sistemini ve öğretmen kadrosunun toplu değişmesi lazım. emeklilik garantli bir öğretmen neslinin yetiştirdiği öğrenciden hayır gelmez. adamın emeklilik garantisi var neden kendini geliştirsin.

Söylediğiniz göre performans sistemi ya da benzer bir sistem getirilmesi gerekiyor. Eğer bunu yaparsanız adil bir ölçme yöntemi kullanamayacağınızçin için daha büyük sorunlara neden olursunuz. Yapılması gereken öğretmeni korkutmak değil, sisteme olan küslüğünü gidermek.
Öğretmenin haftalarca uğraşıp yarattığı materyalleri bir akşam biri çıkıp "biz bunu bunu yapmayacağız" diyip emeklerini çöpe attırırsan, sınav sistemini değiştirirsen öğretmen küser.
Bu zor koşullar altında üç kuruş paraya ücretli öğretmenlik yaptırırsan - sürekli aşağılarsan, şartları iyileştirmezsen öğretmen emeklilik garantisi adı altında yatar ve kendini geliştirmeyi gereksiz bulur Smiley
member
Activity: 448
Merit: 10
Enflasyonun önüne geçebilmek adın bir takı. radikal kararlar alınması şart oldu,ithal ürünlerden özellikle uzak durulması v israftan kaçınılması iktisatlı davranılması gerekiyor .Seçim sonrası durum netleşir.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Alım gücü gün geçtikçe eriyor sade vatandaşlar olarak herkes kendi planını yapması lazım. Hesapsız borçlanmak yada mevcut gelirlere güvenip 10 ar yıllık borçlara girmek acil değil ise şuan pek akıllıca durmuyor.
jr. member
Activity: 168
Aynen dostum çarşıya pazara çıkan insanların yüzü hiç gülmüyor, giden de eli boş geri dönüyor ne yazık ki seçimden sonra bizi daha ağır faturaların bekleyeceğini düşünüyorum bakalım nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacağız.
full member
Activity: 546
Enflasyon hepimizin canını yakmaya devam ediyor yaz günü domatesi  liraya patatesi 4 liraya alıyoruz eti bırakın sebze bile ulaşılmaz bir hale geldi neredeyse gramla sebze alıyoruz, dilimle karpuz alıyoruz nereye geldik be
newbie
Activity: 252
Ben enflasyonun seçimden sonraki iki ay içinde zirve yapacağını tahmin ediyorum ülke bu halde iken yetkililer seçim kazanmak için bukadar  para harcamanın elbette bir götürüsü olacak.ama ne yazıkki bunun faturası harcayana değil gariban fakir fukaraya kesilecek.
Pages:
Jump to: