aynen ılk defa paralel gitmedi galiba ethereum.yukselsene mk şeyi
Anlamadığım bir şey var. Poloda Ethereumu takip ediyorum. bitcoin yükseliyor, Eth anında aynı oranda dşüyor, bitcoin düşüyor anında ethreum yükseliyor. Yani dolar bazında baktığımıza fiyat hep aynı. 220 dolar seviyelerinde. Bunun insanlar tarafından bu şekilde ayarlanması çok zor gibi. Sanki bir bot var.Bu bota Eth 220 dolar bilgisini girmişler o da bitcoinin yükselip alçalmasına göre ethnin fiyatını sabit tutmaya çalıyor gibi. Bilemiyorum. Sadece benim teorim.
Mantıklı olan da o değil mi?
Çarpraz kur gibi bir şey işte.
Birinin dolar cinsinden fiyatı artar ya da düşerse , diğerine karşı değeri de yükselip düşebilir.
Ether dolar cinsinden aynı seviyelerde geziyor, oysa btc 2700 ile 2850 bandında sürekli gidip geliyor.
Haliyle, ether'in dolar değeri aynı seviyesini korurken; btc cinsinden değeri yükselip düşüyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
SENARYO: BTC isterse 100k USD olsun eninde sonunda altcoine yansır. Hadi diyelim ethereum 250 dolarda sabitlediler BTC de 25k dolar oldu n'apar fiyat: 0,01. Oradan es kaza ve ya bir şekilde elinde BTC bulunan diyecek ki "ula 1 BTC'ye 100 ethereum, tamam BTC iyi ama bu da fena değil" başlayacak almaya, derken diğerleri de uyanacak, balina "Hayır dur daha erken" diyecek, kısa süreliğine 1 Btc=200 eth dayandırır ama nereye kadar.. Bu defa BTC düşecek belki ama ethereum artacak, bu düzen de böyle devam edecek...Oran-orantı, pay-payda...Esas mesele bu oranları ne kadar ileri götürmeye karar verdikleri, klasik Çan Eğrisi teorisine göre
maximum faydadan sonra iniş başlar, BTC çok çok artar altcoin btc bazında erirse dolar bazında düşünerek teselli olmak lazım..Çan eğrisinin tepesinden almak da çok az kişiye nasip olur. 7'den az ethereum 1 BTC oluyorsa bunu 70'den fazla yapmamaları için de bir neden yok. Ve ya operasyonu ikiye bölüp; BTC 10k dolar olur, herkes ethereum'dan hareket beklerken litecoine asılır. Tam da milletin ethereum'dan ümidini kestiği anda pump yapabilirler. Maksat milletin olmadığı yere yığılmak, müşteriyi çek, yüksekten eline ver, bas git başka coine.
Bu arada belki 1-2 ay sürecek böyle bir olası operasyonda küçük-büyük çaplı iniş çıkışlar olabilir tabii ki..Bu senaryoyu tüm altcoinlere uygulayabiliriz ama bana kalırsa minik ve ortaya yakın marketcaplı, beklentisi az coinlerden vurgun denemeleri olacaktır, uçuk rakamlar görebiliriz.
Rakamlar elbette hayali ama olmaz olmaz, ytd.