Pages:
Author

Topic: Ethereum - page 85. (Read 241031 times)

member
Activity: 112
Merit: 10
March 23, 2016, 01:26:58 PM
zaten ethereumun kurulus temellerinde bastan beri bu var . dolayısıyla saglalmlastırıd demeyelim de biz ona . var olanı tekrar tekrar  ispatladı , ornekledi . percinledi diyelim .

smart contract ( akıllı kontrat ) a tam ve gelismis destek ve programlanabilir kriptopara yapısı . bu yapıyla bitcoin versiyon 2 yani ust versiyonu diyebiliriz ethereuma bir yerde . cogu diger altcoinlerde bu ozeellik yok . hatta hic bir ozellikleri yok diyebiliriz bi yerde . yani cogunun ici bos .

ayrıca sunu da belirtelim ki her ne kadar bazı kullanıcılar bitcoin in de smart contract destegi oldugunu soylese de bu cok yetersiz ve kısıtlı . dolayısıyla bu ozelligi ethereum gibi gelismis kullanabilmek icin diger hizmetlerle entegre olmaya ve destek almaya  ihtiyacı var bitcoinin sidechain gibi .

bu sadece bir ornekti yani yukardaki youtube escrow contract .  bunun gibi cok saglam ethereum tabanlı projeler ve smart contract tabanlı hizmetler var .

benim bildigim 200 kadar ve hergecen gun artmakta bunların sayıları

en bilinenleri ( ethereuma dayansa da ayrı birer projeler baslıbasına )

augur
slock
airlock
digix

vs . vs .

yani bitcoinin sınırları olmasına ragmen ethereumun nerdeyse sınırları yok veya cok genis .

yani bitcoin bir akdenizse ethereum bir okyanus .

sea -ocean
bitcoin-ethereum

sr. member
Activity: 448
Merit: 250
March 23, 2016, 12:54:39 PM
ben de henuz denemedim . geth baglantısı vs istedi . onemli olan mantıgı kavramak . sonucta otomatik bir sistem . yani diyelim youtube bu smart contractı kurdu , insan mudahelesine gerek kalmadan . su video yu paylasan kisiye su izlenme sayısına ulastıgında su degerde ethereumu gonder diye kodladı smart contractı .

dusunsenize sadece bu isle ugrasan kac kisi calısıyordur youtube da . isler smart contracta devredildiginde ve otomatiklestirildiginde  ne kadar tasarruf edecegini ?
elindeki insan gucunu de baska projelerde kullanabilir .

Evet biraz kurcalayınca anladım bence gerçekten çok başarılı

Ethereum yerini biraz daha sağlamlaştırmışa benziyor bu gelişme ile sanki.
sr. member
Activity: 285
March 23, 2016, 09:32:43 AM
ben de henuz denemedim . geth baglantısı vs istedi . onemli olan mantıgı kavramak . sonucta otomatik bir sistem . yani diyelim youtube bu smart contractı kurdu , insan mudahelesine gerek kalmadan . su video yu paylasan kisiye su izlenme sayısına ulastıgında su degerde ethereumu gonder diye kodladı smart contractı .

dusunsenize sadece bu isle ugrasan kac kisi calısıyordur youtube da . isler smart contracta devredildiginde ve otomatiklestirildiginde  ne kadar tasarruf edecegini ?

Evet biraz kurcalayınca anladım bence gerçekten çok başarılı
member
March 23, 2016, 05:15:44 AM

sr. member
Activity: 285
March 22, 2016, 07:20:38 PM
ilginc bir bilgi paylasma geregi duydum

http://dapps.oraclize.it/

burada youtube smart contract ı .

http://dapps.oraclize.it/youtube-escrow/

ethereum ve oraclize.it tabanlı  bir ornek . ancak denemedim . sadece ethereumun ne tur projelerde kullanılabilecegine bir ornek olması icin paylastım .

vunların cok daha gelismis smrt contractlarla farklı uygulamalar gelistirmek mumkun . soyle dusunelim . tilkiyi yakalamak icin bir kapan kuruyorsunuz tilki kapandaki yemi alır almaz kapan kapanıyor ve tilki avlanmıs oluyor . bu iste smart contractın calısma prensibini basitce acıklamak icin guzel bir ornek .

how it works dedim , ama anlayamadım açıkçası biraz yardımcı olabilir misiniz?
member
March 22, 2016, 07:17:12 PM
ilginc bir bilgi paylasma geregi duydum

http://dapps.oraclize.it/

burada youtube smart contract ı .

http://dapps.oraclize.it/youtube-escrow/

ethereum ve oraclize.it tabanlı  bir ornek . ancak denemedim . sadece ethereumun ne tur projelerde kullanılabilecegine bir ornek olması icin paylastım .

vunların cok daha gelismis smrt contractlarla farklı uygulamalar gelistirmek mumkun . soyle dusunelim . tilkiyi yakalamak icin bir kapan kuruyorsunuz tilki kapandaki yemi alır almaz kapan kapanıyor ve tilki avlanmıs oluyor . bu iste smart contractın calısma prensibini basitce acıklamak icin guzel bir ornek .

member
March 22, 2016, 06:23:08 PM
yeni bir ethereum clienti .

https://ethcore.io/parity.html

windows surumu henuz yok ancak yakında cıkacakmıs .

yine bunu ilk benden duymus olun ethos , jaxx da oldugu gibi . kriptopara farkıyla .
sr. member
Activity: 420
March 22, 2016, 06:21:36 AM
sırf kayıp yasadınız diye ethereumu kotulememek gerek .

bitcoin su anda sıkıntılar yasamakta ve ethereum ise cok parlak projeler ve icerdigi ozelliklerle fiyat acısından da en cok  yukselmesi beklenen en saglam coin su anda .

aslında ethereuma sadece bir coin demek yanlıs olur programlanabilir bir kriptopara ethereum .

dolayısıyla size tavsiyem kayıp yasadıgınız bir seyi kotulemektense hatayı kendinizde aramak gerek . bitcoine yatırım yapıp da kaybetseniz o zaman da bitcoini mi kotuleyeceksiniz ?

Dostum böyle kuru kuruya savunma hiçbirşeyi ne olacak ne bitecek bilemezsin haa yazılıp çizilene göre ether dünyayı değiştirecek ama yazılıp çizilmeyen kısmını bilmiyoruz daha Smiley
member
March 22, 2016, 06:16:50 AM
sırf kayıp yasadınız diye ethereumu kotulememek gerek .

bitcoin su anda sıkıntılar yasamakta ve ethereum ise cok parlak projeler ve icerdigi ozelliklerle fiyat acısından da en cok  yukselmesi beklenen en saglam coin su anda .

aslında ethereuma sadece bir coin demek yanlıs olur programlanabilir bir kriptopara ethereum .

dolayısıyla size tavsiyem kayıp yasadıgınız bir seyi kotulemektense hatayı kendinizde aramak gerek . bitcoine yatırım yapıp da kaybetseniz o zaman da bitcoini mi kotuleyeceksiniz ?
hero member
Activity: 644
Merit: 504
March 22, 2016, 06:12:12 AM
ETHERE olan inancımı kaybettim.Özellikle 1-2 günde 0.02 seviyelerine dip yaptıktan sonra,(artık hangi balina çıktıysa) ne kadar toparlasa da fiyatı almam.

Artık Bitcoin ödül yarılanmasından önce milleti oyalama taktiği olarak görüyorum ellerinde kalan son etherleri satıp çıkacaklar aynı şekilde lisk projeside buna benzer.Bitcoinin önündeki en büyük engel bunlar ve bitcoinleri iyi kazanıyorlar.

yok azure platformuymuş falan mış.Uyandım artık bu rüyalardan.(Etherde para kaybeden bir kişi olarak)
Siz siz olun bitcoinlerinizi heba etmeyin.Ether takımı ellerinde bulunan 20 milyon etheri satıp satıp 1 milyona kadar indirdi son satışlarıda yapıp bu işten çekilirler bence bitcoinin açık denizlere açıldığı bugünlerde saflarını alırlar diye düşünüyorum...

Bitcoin bu sene veya 2017 başında 1000 doları aşacak eğer büyük oyuncular spekülasyon yaparsa belki 2000 doları aşabilir. Bitcoin çağı yakın artık 1-2 sene sonra adı heryerde konuşulmaya başlayacak çünkü herşey hazır.
Tahtı yıkılmayan tek coin olarak en başa çakılmış ve patlamaya hazır bir dinamit gibi bir ateş bekliyor.
Bitcoin AltCoin piyasaları toplam 10 milyar dolara yakın işlem hacmiyle en şanlı günlerine geçiş yapıyor.Gün geçtikçe bu hacim artıyor.Saflarınızı tutun bitcoin gibi değerli altınınızı yedirmeyin.Bitcoine sahip olmak gerçekten zorlaşacak.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
March 21, 2016, 03:37:03 PM
alım yönünde iyi baskı var. 0.028 üzeri 200btc civarı bir alım talebi var. 0.03 ü kırabilir
full member
Activity: 238
Merit: 100
March 21, 2016, 03:23:57 PM
Fiyat toparladı gibi ama, saniyeler içinde ciddi değişiklikler oluyor. Her an panik havası estirmeye müsait hareketler var.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
March 21, 2016, 12:45:26 PM
senin bu post uzerine kuvvetli alim ve satimlar gelince 0.0285 den sattim gitti Smiley 0.025 altina dusmesini bekleyecegim yine
hero member
Activity: 661
Merit: 581
March 21, 2016, 12:32:47 PM
Hadi renklensin yine buralar Smiley

Bana fotograf koymayi ogretmeyecektiniz Smiley

Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
March 20, 2016, 03:29:10 PM
Ether 0.023 ü gördü.

şimdide 0.247
çok oynak dikkat edin
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
March 20, 2016, 01:45:01 PM
Ether 0.023 ü gördü.

Ether bazlı coinlerdede düşüş olabilir. Al sat yaparken akılda bulundurmak gerekir
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
March 20, 2016, 01:30:02 PM
Ether 0.023 ü gördü.
full member
Activity: 238
Merit: 100
March 20, 2016, 12:19:31 PM
Ether işlem hacmi de çok küçüldü poloda dünden beri. Anormal bir şeyler var ama anlamak pek mümkün değil.
hero member
Activity: 714
Merit: 500
March 20, 2016, 12:07:58 PM
Bir kaç üst üste büyük alım emri görünce gaza gelip 0.0249 dan aldım. 0.252 Den satarım umuduyla. Emir'ler kayboldu. 😐 Soluksuz 0.0242 ye inmiş durumda ben aldım ya paraşütsüz düşer artık 😂

Ben hala polonun normale döndüğünü düşünmüyorum. Hala işlem yapmadım. Tuhaf şekilde sabit yön belli değil bir çok coinde . Hareketsiz olan coinler pump/dump hareketleri devam ediyor. Bence hiç normal değil. Tabi benim takip sürem çok uzun değil ama ben hala işlem yapmanın riskli olduğunu düşünüyorum.
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
March 20, 2016, 11:24:56 AM
Bir kaç üst üste büyük alım emri görünce gaza gelip 0.0249 dan aldım. 0.252 Den satarım umuduyla. Emir'ler kayboldu. 😐 Soluksuz 0.0242 ye inmiş durumda ben aldım ya paraşütsüz düşer artık 😂

edit : Tam tahmin ettiğim gibi devam ediyor düşmeye 0.0235 e indi.
Pages:
Jump to: