vycl hocam şu an yazdığım şeyden dolayı senden özür dilerim ama bunu belirtmem gerekiyor. ufak bir yatırımımdan sonra türkçe telegram kanalına üye oldum ama üyeler tarafından orada yazılanları okuyunca "ulan burası nasıl bir yer?" demek zorunda kaldım. 5 dolarlar havada uçuşuyor ahaha ulan altıma edeceğim. niye abi toplam piyasa değerine bakınca olmayacak şey değil ki diyebilirsiniz. o zaman ben de size 10 tane koin sayarım. benden söylemesi bir projeye en çok bu tip insanlar zarar verir çünkü sattıkları anda etrafta felaket tellalı gibi dolaşırlar. ileride 2-3 dolardan alacakmış insanlar da falan filan.
bu yüzden @vycl87 hocam bence grupta fiyat tartışması yapılmasın çünkü klasik iddaa'dan dönen türk kripto para vurguncusuna dönüyor grup. dost tavsiyesi olarak dinlerseniz sevinirim.
Hocam evet haklısın ama bu tarz konuşmaları da kısıtladığınızda bazen işler iyice boka sarıyor. Birbirlerine sarıyor insanlar.
Ve evet kolay şeyler değil ama olmayan şeylerde değil bunlar kripto dünyasında. Ferrum 1$-3$-5$ olur mu? Kolay değil, hatta hiç kolay değil ama imkansız da değil. Ben hatırlıyorum NPXS için 1$ olur mu diyenler vardı mesela
Olmaz dedik ama imkansız da demedik.
Herkes aynı kalitede değil ne yazık ki. Sizin gibi insanların gruba katılmasıyla kalitenin artacağını düşündüğüm için gelmenizi istedim hep. Hem faydalanabilirsiniz hem de bana destek olmuş olursunuz. Bir kaç yeni projemiz daha olacak gibi. Çok canınızı sıkan bir şey olduğunda görmezden gelin olsun bitsin hocam.
Ama tavsiyenizi dinleyeceğim, insanları yasaklamasam da fiyatla ilgili konuların konuşulduğu unofficial bir kanal var oraya da yönlendireceğim
40 doları vurucu örnek olarak salladım arkadaşlar (muslol67 senin için yazmıyorum, ne demek istediğini anladım), öyle bir beklentim hatta hayalim de yok ama sadece şunu demeye çalışıyorum, bu piyasa hala emekleme aşamasında ve mantık süzgecinin işe yaramadığı şeyler çok sık oluyor, beş para etmez denilen uçuyor, beğenilen sıçıyor, daha zamanı var diyorsun yardırıyor vb.
Vurguladığım durumdan rahatsız da değilim açıkçası çünkü kabul edelim ki ciddi para kazanabilmemizi (veya kaybetmemizi) sağlayan da bu.
Yok hocam herhangi bir yanlış anlaşılma yok. Benim de söylemek istediğim şu an FRM 0.04$ civarında. Varsayalım ki FRM 1 ay içinde 0.15$ oldu. Şu an elinde FRM tutanların çok büyük miktarı anında satar bu yolda. Öyle 1-2$'a kadar kimse kalmaz. İsteyen bir kaç tane buna benzer coin holder listelesine SS alıp bir denesin. Benim elimde var bir miktar FRM. Al satlardan gelen karımı buraya aktardım bende. 0.1-0.15 aralığını gördüğünde ben el sallarım arkasında nereye giderse gitsin yolu açık olsun. Benim gibi de davranır büyük çoğunluk zaten.
O konuda çok haklısın, en ünlüsünü hepimiz biliyoruz ya zaten, 2 pizza geyiği, "o zaman bin tane bitcoini tutmuş olsa şimdi bıt bıt bıt"...
Tabii ki yolcuların tamamına yakını ara istasyonlardan binecek ve yine ara istasyonların birinde inecek, rota zikzaklı olduğu için de kimisi ilerlemiş olacak, kimisi gerilemiş. Çok az kişi ise başlardan binip neredeyse son durağa kadar gidecek, arkası sağlam olup hedeften şaşmama lüksüne sahip kişiler (para parayı çeker faktörü), iradesi çok güçlü olanlar ve bir kenarda unutmuş olanlar.
aynen öyle.tamam birileri 0.15 centte satacak ama o satılanları alanlarda var o unutuluyor mesela.Bir coinin taban fiyatıda bu şekilde belirlenir.Satışları kaldırabilen her coin uçar ...
Satışları kaldıramayan her coin çıktığı yerden aşağı bodozlama iner.
Ferrum çok sağlam ilerliyor.Topluluğa ve reklama bu kadar önem veren bir başka proje olarak Tronu örnek verebilirim.
Tronla benzemesin hocam ya
O adam var ya fırıldak olan, onunla aynı kategoriye girmek hoş olmaz.
FRM iyi gidiyor. 0,004$ iken az bir miktar almıştım mesela şu an 10x'den fazla yapmış durumda. O zamanlar burada da yazmıştım staking için uygun durumda olanlar için makul olabilir diye. Çünkü Ferrum için en optimum süre o zaman için 1-2 yıl arasıydı. Tüm gelişmelerin sıkıştığı dönem bu aralıktı. Unifyre, mainnet, Infinity DEX ve Subzero wallet. Bunlar tamamlandığında Ferrum iyi çalışan bir ağa sahip olursa, fiyatı o gün olduğundan çok daha iyi bir yerde olacaktı.
Bugün bunun doğru olduğunu görüyoruz. Benim 0,004-0,005$ ortalama ile aldığım ve staking'de 1 yıllık havuza katıldığım FRM'lerim şu anda 10x yaptı ve bir kısmı Ağustos ayı sonunda erken çekim için açılacak. %35-%85 aralığında geri dönüş sunuyordu bu havuzlar. Bir de oradan kazanacağız işallah.
Sanırım burada en iyi yararlananlardan birisi de @dannybrown oldu bu yükselişten bir miktar alım yapmıştı fiyat henüz düşükken.
Telegram'da bende çok fazla aktif olarak fiyat konuşmuyorum, konumum itibariyle ancak burada görüşlerimi aktarayım. Ferrum için şu an zorladığı 0.050-0.055$ seviyeleri önemli oraları aşamadı nedense. Sonrasında benzer bir direnç ile 0.1$ civarında karşılaşır.
Şimdi diğer şekilde ele alayım;
Burada Ferrum uçar, kaçar falan diye bir şey söylemeyeceğim sadece örneklerle bir açıklama yapacağım, gömmeye hazır arkadaşlar token shilliyor falan demesin. Kimseye de şimdiye kadar gidin Ferrum alın çok yükselecek demedim. Ben içinde olduğum şeyi anlatıyorum. Parada karda zararda sizin olacak şekilde kendi kararınızı kendiniz verin. Sormak istediğiniz olursa da hem buradan hemde Telegram'dan cevaplarım her zaman.
(29/07/2020 - 09:50 itibariyle)
Ferrum Toplam Adedi: 331.718.749
Dolaşımda ki Ferrum: 115.531.410
Mcap = $4.702.624
Mcap Sırası: #4611.12 milyon ICO satışı ile hardcap yapan proje token arzı 4-5 katına çıkmasına rağmen 5 milyon mcap'e ulaşmadı. İnsanların fiyat yükselişi bekleme sebeplerinden birisi bu.
Staking ile 20 milyona yakın FRM kilitlendi, Unifyre'da 100k ve üstü FRM tutan avantajlarını almak için tutulan FRM miktarı 40 milyonu aştı. Yani 115 milyon dolaşımdaki tokenin fiilien yaklaşık 60 milyonu kilitli durumda.
Coingecko etiketlemesine göre rakipleri şöyle Ferrum'un;
https://www.coingecko.com/tr?category_id=17&view=marketŞimdi isim vererek başka projeyle kıyaslamaya sokmak istemiyorum ama bence bu listede en az ilk 20'de olması gerekir Ferrum'un ve bu da buradan 10x daha yapması anlamına gelir. Yapar mı bilemiyorum, ben kendim yapacağını düşündüğüm için hodl pozisyondayım. Umarım düşüncelerimi doğru aktarabilmişimdir.