ono kad pokušavaš sačuvat energiju za eliminacionu fazu, pa u grupi igraš s drugom ekipom i adeje te mlatne, pa ovojiš turnir s minusom od 40 miliona.
previše je u ovoj igrici stvari koje nerviraju da s vremenom svi ne odustanemo od nje jedan po jedan.
Ti si audiopedia jel tako? Ako jesi pa daj budi malo realan, ima puno jačih ekipa koje imaju puno manje navijača od tebe. Moraju postojati neki mehanizmi da to dovedu u koliko toliko realne brojke. Kada ti dođe svjetsko prvenstvo naletit ćeš na ekipu koja ima veći OVR od tebe i 50M navijača, kada to izgubiš i popušiš 100M tek ćeš onda biti živčan. Prebrzo si se popeo toliko visoko, ti navijači ti u konačnici daju koji posto više na OVR ali ipak su igrači ono važno. Tu je Princ najbolji primjer. Farmanje navijača u konačnici radiš za nekoga drugoga ko će ih samo pokupiti od tebe ako nemaš dovoljno jaku ekipu.
Da se razumijemo ja sam isto iskoristio ovu promjenu i skupio 250M navijača ali ja odigram jedan ili maks dva diamond kupa dnevno i ne gubim utakmice. Ali igrači koji ja odmaram su samo prednja tri za koja sve koristim elite zamjene s odličnim traitovima i OVR mi ni u jednom trenutku nije ispod 1600.
Apsolutno se slažem. I činjenica da sam ja tu gdje jesam je znak da nešto ne štima i da igrica favorizira one koji su stalno online i da je manje-više samo to bitno. Prince će popušiti s ovim novim pravilima, bez obzira na tim koji ima i onda će se i on naljutiti i otići jer ću ja doći negdje u situaciju da napravim toliku razliku u navijačima da ga dobijem s bezveznom ekipom. Kao što sam već dobio neke od najboljih igrača. Džaba mu što ima najbolju ekipu, ako ja tu razliku pokrijem sa 20% na OVR s navijačima. Mi smo tad egal.
Ja ne volim ovoliku važnost navijača, bez obzira što mi to odgovara. I ne volim to što je bitno da samo puno igraš, bez obzira što mi i to odgovara. Draže mi je dobiti jednu utakmiicu gdje se ufuram da sam dobro odgovorio na taktiku protivnika, draže mi je dobiti turnir u kojem odradim dobru rotaciju, nego 50 ovih, iako znam da to vjerovatno nema nimalo veze. Nisam se ja ovdje uopće ljutio što sam izgubio ovu utakmicu gdje sam odmarao igrače, to je baš ono što želim, da donosim takav tip odluka i riskiram. Ljutim se što mi je bitno to što na sljedećem turniru odigram neriješeno u grupi s nekim i izgubim 5 miliona, a dobijem isti taj tim kasnije u finalu i dobijem milion. To ne bi trebalo bit toliko bitno, a jest.
Premalo je skillsa potrebno za igrati ovu igricu, previše je važnosti na sreći i vremenu provedenom online (na kraju krajeva, nije kerka najjači dosad bio zato što je nešto posebno pametan, već to je odigrao mali milion utakmica), da na kraju većina ne odustane, kao što to već polako rade neki koji su dosad biili stalno u vrhu. Ja bih volio da se navijači ukinu skroz ili marginaliziraju, bez obzira što bi me to unazadilo i da se igra više bazira na skillsima i razmišljanju i u konačnici na fcoinsima. Ne znam kako će to izvesti i vjervatno neće nikad, jer fcoinsi su nešto što bi trebali mi kupovat od njih
, ali bez toga nema jako dugoročnih igrača, svima će dosadit s vremenom. Farmanje bilo čega nije rješenje.