Pages:
Author

Topic: Geçtiğimiz Yılki ICO’ların Yüzde 46’sı Başarısız Oldu - page 6. (Read 632 times)

sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Sırf pastadan pay alabilmek adına çıkarılan o kadar çok ico varki %46 başarısızlık oranı az bile. Bir kısmı da iyi bir projesunmadığı halde sırf para kazanmak maksadıyla yatırım yapanlar sayesinde ayakta duruyor şimdilik. Arada güzel olan projelerde kaynayıp gitmese bari.
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
Bu istatistiklerin zamanla daha da artacağını düşünüyorum. Piyasaya eşsiz proje sunmak için sürekli anlamsız projeler ortaya atılıyor. Haliyle hiçbir işe yaramayan ico sayısıda artmaya devam ediyor.
full member
Activity: 742
Merit: 112
her önüne gelene para verilmemesini düşünürsek %46 müthiş oran. ikide bir icoya katılıyorsun ve ethere para demiyorsun, onlara bu batıp gitme olayları koymaz da asıl sorun yanlış ata kısıtlı para ile binen küçük yatırımcıda. topiclerde arada bir karşıma çıkıyor. araştırın, paranızı parçalara bölün.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Projeler de kalite farkı çok önemli. Şu sıralarda hal böyleyken sürekli yeni projeler ve fikirler atılıyor. Yatırımcılar için çok çeşitli bir durum söz konusu oluyor. Bu noktada istikrarlı ve emin çalışmalar sunan projeler bu yüzdelik kısımdan sıyrılıp başarıl bir giriş yapıyorlar. Destek olurken neye olduğunu iyice araştırın Cheesy
member
Activity: 560
Merit: 11
%46 oranı çok yüksek bu kadar olduğunu bilmezdim. gerçi zırt, bırt yeni icolar için konular açılıyor. iki tanesinden biri çöp oluyor demek bu. paranızı icolara yatıracaksanız artık daha fazla düşünmeniz, değerini bilmeniz lazım. Hardcap yapanlar bile borsada sürünür hale geliyor. Balinaların taktiği de olsa ilerde yükseliş olabilir.
newbie
Activity: 224
Merit: 0
yani 233 milyon dolar dolandırıldı, çöpe gitti..dolandırılan bu para bitcoine ya da diğer ana coinlere aktı ve onların piyasasını yükseltti.birileri kaybedecek ki birileri kazanacak.
newbie
Activity: 14
Merit: 0
Bu yıl bu oran kesinlikle bu rakamın üzerine çıkacaktır.Keza ico ve yatırımcı sayısında artış olmakta her geçen gün.Tabi bunu fırsat bilen Jet Fadılgiller boş durmayacak haliyle.Bu yüzden her ico'ya zıplamamak lazım.İyi araştırmak lazım.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Artık icolara yatırım yapmak kumar oynamaktan farksız. Proje ve ekibe bakıyorsun çok iyi ama başarısız oluyor. Bazılarının ne işe yaradığı belli değil, fiyata bakıyosun uçmuş. İnsanların ico seçerken sabit bir kriteri olmadığından aralarda çok iyi projelerde ziyan olabiliyor. Bir kısmı ise piyasadan para toplayıp gitmeyi hedefliyor, piyango gibi kimlere denk gelirse yatırım sıfıra iniyor. Bu tip icoların oranı bu kadar yüksekken icolara güvenmek gitgide zorlaşıyor malesef.
full member
Activity: 630
Merit: 103
adını sanını duymadığımız, hardcapte hedefi 1000 eth toplamak olan saçma sapan yüzlerce ico yapılıyor. %46 güzel bir oran bile Smiley
çoğu ico belli bir grubun kendi cebini doldurup ortadan kaybolabilmesi amacıyla yapıldı. ödül dağıtımlarını da yapıp kaçıp gittiler
hero member
Activity: 644
Merit: 502
Geri kalan %54 ün içinde çok iyi kazandıranlar da olduğunu unutmamak gerek .
full member
Activity: 196
Merit: 100
Bu rakam şaşırtıcı değil. Durmadan yeni coinler piyasaya sürülüyor ve bunların birçoğu geröekten çöp. Zaten başarılı projeler hayat buluyor ve ICO satışlarında da alınlarının akları ile çıkıyorlar. Bu orana hiç şaşırmadım açıkçası daha fazla bekliyordum bu oranı. Böyle yatırımlar yapmadan önce çok iyi bir ön araştırma yapılmalıdır.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
araba cekici hizmeti diye ico çıkınca bu tür haberlere hazırlıklı olmak gerekiyor.
projelerin olabilitesine bakmadan yatırım yapan arkadaşlar düşünsün çoğu proje çıkarken batacağı belli oluyor.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Yüzde 59 başarısızlık çok yüksek bir oran. Bu da yeni çıkacak ico lara olan güveni çok azaltıyor. İnsanlar bundan sonra ico lara nasıl güvenip para yatıracaklar acaba. Angry
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Piyasaya girmeye çalışan pek çok ICO‘nun büyük ihtimalle başarısız olacağı biliniyor. Bu başarısızlık para toplama aşamasında da olabiliyor, artık iş gerçekten ortaya bir ürün sunma kısmına geldiğinde de olabiliyor. Geçtiğimiz yıl ICO’lar aracılığıyla halka sunulan projeler news.bitcoin.com tarafından incelendi ve çıkan sonuca göre bu ICO’ların %46’sı -toplamda 104 milyon $’dan fazla toplanmasına rağmen- başarısız oldu.

ICO’lar Zannedilenden Daha Riskli
Yeteri kadar zamanınız varsa pek çok şeyin ortadan kaybolduğunu görebiliyorsunuz. Bazen en büyük kurumlar dahi ortadan kayboluyor bazen ise en popüler ICO’lar. 2017 yılı içerisinde düzenlene ICO’lar da istisna değillerdi ancak bu ICO’ların ne kadar hızlı gelip ne kadar hızlı göçtüklerini bilmek biraz şaşırtıcı gelebilir. Kapsamli bir ICO takip hizmeti sunan Tokendata geçtiğimiz yıl yapılan 902 adet toplu satış sıralıyor. Bu projeler içinden 142’si para toplama aşamasında başarısızlığa uğrarken 276’sı ya parayı alıp kaçıyor ya da yatırım aldıktan sonra vaat ettiği şeyleri yerine getiremeyip başarısızlığa doğru yöneliyor. Bu da geçtiğimiz yıl düzenlenen ICO’ların %46’sının başarısız olduğu anlamına geliyor.

Bir de ne tam başarılı olan ne de tam başarısız olanlar var. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ICO’lardan 113’üne “yarım-başarısız” diyebiliriz çünkü bu projelerin ekipleri ya sosyal medya üzerinden iletişim kurmayı artık bırakmış ya da bu projenin takipçileri, destekçileri o kadar az ki projenin artık başarı görme şansı kalmamış. Bunları da hesaba katarsak diyebiliriz ki geçtiğimiz yıl düzenlenen ICO’ların %59’u ya başarısız ya da başarısız olmak üzere.

Dijital Mezarlık
Hazırlanan listede dediğimiz gibi 900 tane ICO bulunuyor ve oturup bu ICO’ları tek tek incelerseniz moraliniz bozulabilir. Artık kullanılmayan Twitter hesapları, bomboş Telegram grupları, artık erişilemeyen websiteler, umursamayı bırakmış destekçiler… Ortalık resmen dijital mezarlığa dönmüş durumda. Bu ICO’lardan bazıları hiç para toplayamazken bazıları birkaç bin dolar, çok azı ise 10 milyon $’dan fazla toplayabildi. Ama ne kadar topladıklarına bakmaksızın sonuç aynı oldu.

Şu anda ölü olarak atfettiğimiz ICO’ların çoğu aslında zaman içinde ölmedi, ölü doğdu. Mesela Clitcoin, Neverdie ve Zero Traffic gibi projelerin başarısız olduklarını öğrenmek kimseyi şaşırtmaz. Para toplama aşamasında başarısızlığa uğrayan bazı projeler bu yıl tüm sürece sıfırdan başlıyorlar ve 2017’deki yaşadıkları başarısızlığı “tecrübe” olarak görüyorlar. Yük taşımacılık platformu olan Doft bunlara örnek gösterilebilir. Başarısız olan ICO’ların ortaya çıkartıldıkları ülkelere bakacak olursak gelişme olan ülkelerde -ve Afrika’nın tamamından- çok fazla proje çıktığını görüyoruz. Tabii bu demek değil ki gelişmiş ülkeden başarısız proje çıkmıyor. Çıkıyor.

Ders Alındı…Mı?
Başarısız olmuş ya da oldu olacak durumda olan 531 ICO’nun çoğu projeye başlandığı andan beri büyük bir gelecek vaat etmiyordu. Bu projeler yatırımcılardan da doğal olarak büyük ilgi çekemedi. Para toplayamadılar mı? Topladılar. Bu projeler kendi aralarında toplamda 233 milyon $ toplamayı başardılar.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ICO’ların bu kadar ciddi bir oranı başarısız oldu olmasına ancak 2018 yılında başlatılan ICO’larda pek bir azalma görünmüyor ve ortaya yepyeni projeler çıkıyor. Bu projelerden bazıları maalesef 2017 yılındakilerden pek farklı değil.

Kaynak: https://www.bitcoin.com/ Çeviri: Ömer SAKMAR
Pages:
Jump to: