Pages:
Author

Topic: Girdiğiniz Sitelere Dikkat Edin (Habersiz Cpu mining ) - page 5. (Read 6667 times)

newbie
Activity: 29
Merit: 0
Yasal olmamakla birlikte kullanan site sayısı oldukça fazla. Bu konular hakkında bilgisi olmayan insanların o sitelerde saatlerce dolaşmasına ne demeli peki? Insanları uyarmak gerekiyor. Çok şükür bunları engellemenin bir yolu var. Roll Eyes
hero member
Activity: 896
Merit: 519

Avast engelliyor bu virüslere geçit vermiyor. Bir kere girdiğim de uyarıyla karşılaştığım sitelere tekrar giriş yapmıyorum.

Böyle rezil yazılarda varmış maalesef.
http://www.hurriyet.com.tr/coinhive-nedir-nasil-mining-yapilir-40622901

"İşin bir diğer güzel yanı ise sadık ziyaretçi olarak adlandırabileceğimiz kişilerin, tıklamadıkları reklamlar yerine biraz daha CPU yükü ile favori sitelerine katkı sağlamak konusunda duyacakları mutluluk. Bu nokta favori sitenizin bir sekmede açık olması yeter de artar bile."

Bak sen mutluluk duyacakmışız kendi sitelerine eklesinler neden eklemiyorlar, bakalım mutlu olan çıkar mı.

member
Activity: 308
Merit: 10
ilk zamanlarda virüsler donanım arızası vermek üzere programlanmışlardı. sonraki nesilde ise trojan türleri çıktı ve veri çalma popüler oldu. şimdilerde ise karşı tarafın cihazlarını kullanmak suretiyle kişinin kendisine kazanç sağlama noktasına ulaştı. bakalım devamı ne olacak
hero member
Activity: 896
Merit: 519
Giderek yaygınlaşıyor neredeyse her gün karşılaşmaya başladım. Az önce de virüs programı uyarı verdi siteyi engelledi, tarayıcıya virüs bulaştırarak sadece siteye girildiğinde değil her zaman çalıştırmak için böyle virüsler yaygınlaşabilir dikkatli olmak lazım. Mining yapsam ben yaparım kendim bilgisayara kıyamıyorum başkasına neden yaptırayım. Eğer geç fark edersem bir site bilgisayarımı kötü emellerine alet ederse hemen gerekli yerlere başvuru yapacağım yasal yollardan hakkımı arayacağım. Ayrıca bir liste yapalım belki emin olamayan bilmeyen kişilere yardım amaçlı olur, isteyen kişiler listeyi kontrol ederler. Böylelikle böyle siteleri de ifşa etmiş oluruz daha fazla yayılmasını bir nebze engellemiş oluruz. Listeden silmek olmasın işte dün yapmıştı bugün kaldırmış gibi şeyler olamaz listeye bir kere giren kalıcı olarak durmalı. Para kazanırım gözüyle bakın siz, yarın mahkemeye çıkarırlar siciliniz bozulur o zaman görürüz. Botnet saldırısı yapılıyorsa hapis cezası bile alırsınız.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Hakuna Matata
Browser Extensions kullanarak engellenebilir.

Mining blocker olarak Mozilla'da var.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/miningblocker/
full member
Activity: 910
Merit: 105
Günlük 1.000 falan değil büyük sitesi olanlar için güzel kazanç olabilir.
100k hitli sitesi varsa adamın, kullanıcıyı kaçırma pahasına yapıyor olabilir.
Zaten 100k hitli siten var bunlarla mı uğraşıyorsun deyyus diyebilirsiniz ama belli ki değecek kadar kazandırıyor.
newbie
Activity: 42
Buzzfeed'de reklamlar yerine bunu kullanabileceklerini açıklamıştı
member
Activity: 266
Merit: 12
Macbooklarda da mümkün mü bu? Yoksa sadece pc ler için mi geçerli? benim de macbook airimde geçen gün avast taramasında bi coin sitesininin html sini gördümi. Şüphelendim.

Mac de değişen bir şey olmaz maalesef onda da mümkün.
full member
Activity: 210
Merit: 103
🤖UBEX.COM 🤖
Ya böyle saçmalık olur mu zaten sitelerde gir çık yani bi tek bu Bitcointalk'ta biraz vakit geçiriyoruz. Bizim i3 cpu'dan mining yapsa ne kazanacak bu köylü kurnazlığı. Böyle siteleri tespit edip herkese yaymak lazım kimse girmesin.
member
Activity: 114
İlk defa böyle birşey duyuyorum gerçekten ilginç hiç başına gelen birisi var mı acaba?
full member
Activity: 392
Merit: 101
Bu cpu mining işleri çok zor değil mi, çünkü cpu ile kazılan coinlerin zorluk seviyesi zirvelerde. yani adam site açacak taş çatlasın 1000 tane cpu yu kullanacak, bu 1000 cpu nun hash gücü gene çok düşük. yani ayda 50 dolar-100 dolar kazanmak için sadık kullanıcılarından oluyorlar haberleri yok insanların.
newbie
Activity: 47
Macbooklarda da mümkün mü bu? Yoksa sadece pc ler için mi geçerli? benim de macbook airimde geçen gün avast taramasında bi coin sitesininin html sini gördümi. Şüphelendim.
jr. member
Activity: 33
Merit: 1
Bende bir ara ytpara.com sitesini takip ediyordum hatta forumu acik birakiyordum, pc aldim alali belki elektrik kesintisi disinda hep acik. Son gunlerde kasmaya basladi, sonra da biri konu acti forumda cpu mining oldugunu yakaladi ve konu apar topar kapandi, o gunden beri de ugramiyorum o siteye. Bu forumda da oradan cok sayida kisi var bildigim kadari ile nickinden tanidigim.
member
Activity: 364
Merit: 20
Bilgisayarimda VPN yok DNS ayarları otomatik herhangi bir program yok bunlara benzeyen. ama geçen gün  YouTube'dan video izlerken saçma sapan Almanca reklamlar çıkmaya başladı  onu da geçtim önceden wikiye giremiyordum rahat rahat girmeye başladım. Ne oluyor bu bilgisayara derken kapatıp tekrar açtım reklamlar Türkçeye döndü Wikipedia yine yasaklandı.
 Çözemedim hala bu işi
member
CPU yanında kullanılan elektriği de unutmamak gerek . PC sarzi 2 saat gidiyorsa bu şekilde çok daha hızlı bitebiliyor
full member
Activity: 192
Merit: 100
Bugün başka bir forumda böyle bir videoya rastladım. Siz bitcoin haberleri okurken adamlar malı götürüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=mR9ltszT4Ag

Evet, geçen gün bir film sitesinde bunu farkettim ve mobilden girdiğim anda telefonum hem kasıyor hem de şarjı hızlıca bitiyordu. Bu mining olayının mobil işlemcilere etki etmesi çok kötü olmuş, resmen şarj telefonu bozacak kadar hızlı bir şekilde akıyor dikkatli olmakta fayda var.
member
Activity: 266
Merit: 12
Geçenlerde googledan dizipuba girecekken  açıklama kısmında wallet gibi bir adres yazıyordu. Başta fark etmedim ama şimdi burayı görünce aklıma geldi. Dizipub da mining yapıyor olabilir.

Film ve dizi sitelerinin çoğunda mevcut sanırım.
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
Geçenlerde googledan dizipuba girecekken  açıklama kısmında wallet gibi bir adres yazıyordu. Başta fark etmedim ama şimdi burayı görünce aklıma geldi. Dizipub da mining yapıyor olabilir.
member
Kafamı rahata erdirince planladigim bir projeydi adamlar yapmış türevleri de artabilir
full member
Activity: 840
Merit: 111
bilgisayarım çok çekirdekli ve sıvı soğutma var kastığını bile hissetmiyorum ama cpu-z gibi programlar ile bakarsam farkediyorum aslında reklamsız ve kaliteli hizmet veren siteler yapmasını doğru buluyorum (abartmadıkları sürece).
Ama her yerde reklam ve vasat bir içerik varsa hemen o siteyi terk ederim.
Çok güzel fikir arkadaşımın sitesi var bu öneriyi ona 1 ay kadar önce söyledim sitenin tamamında yapmayalım sadece bir kısmında yapalım dedim kabul etti, şu an araştırma sürecinde sitede aktif 60k üye var site gideri gelirinden fazla ve reklam almadan hizmet ediyor.Bende böyle şeyler güzel olabilir sitede anket yaptık başa baş gidiyor evet ve hayır.

Aslında google bunu bir yapacak hayal edemiyorum sonrasını Cheesy
Pages:
Jump to: