Pages:
Author

Topic: Girdiğiniz Sitelere Dikkat Edin (Habersiz Cpu mining ) - page 6. (Read 6667 times)

member
Activity: 266
Merit: 12
Bende bazı film sitelerinde dizüstü bilgisayarımın fanının hızlandığını fark etmiştim sanırım bu olabilir Cheesy
full member
Activity: 686
Merit: 104
vay vay olaya bakın; 450bin üyesi olan UFC maçlarını veren resmi web sitesi bile bu java kodu gömmüş sitesine gizlice mining yaptırmış;

https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/ufc-accused-secretly-mining-cryptocurrency-viewers-devices/
full member
olayın etik olup olmamasını geçtim hadi, şöyle bir hesap yaptım bunu niye yapıyorlar diye xmr olarak günde 1 pc sürekli açık kalsa 0.10 cent dolar bile getirmiyor. web üzerinden yaptırdığı için zaten tam verimli mining edemiyor. ki giren bir kişi bi sitede bi kaç saatten fazla durmaz.

on binlerce aktif kullancısı olması lazım ki az çok bir şey kazandırsın. deli saçması bir şeymiş anlamsız.
full member
5 günde 100 GB AKK si bitmiş ilk defa böyle olmuştu şaşırmıştım demekki bundan kaynaklı olabilir.

yok onunla hiç alakası yok. bu işlem için çok az veri alışverişi kullanır. internet bağlantınızı sömürmez. sadece bilgisayarın işlemci gücünü ve elektrik tüketimini arttırır.
member
Activity: 168
Merit: 12
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
arka planda browser mining yapan siteler var  , izinlere dikkat etmek gerek
member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
Bildiğin hırsızlık bu başka birşey değil
member
Activity: 322
Merit: 11
5 günde 100 GB AKK si bitmiş ilk defa böyle olmuştu şaşırmıştım demekki bundan kaynaklı olabilir.
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
Çok sıkıntı bir şey bu insanların işlemci güçleriyle bir çok alt coin kazıyorlar, boşuna başkasının hakkını yemiş oluyorlar, kimi site uyarılar koyuyor sitemize yardımcı olmak için vs. gibi. ama kimisi hiç haber vermeden alttan alta yapıyor.
member
Activity: 168
Merit: 24
Test etmedim ama adamlar adblocker'a takılmayan versiyon diye de ürün koymuşlar.

Non-Adblocked Version

AuthedMine - A version of our miner that is not blocked by adblockers but requires an explicit opt-in from the end-user.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
JavaScript ile yapılıyor. Ama bunları engellemek mümkün. Chrome kullanıcıları miner blocker extension diye aratsın Google'da, JavaScript kullanarak, tarayıcı aracılığıyla mining için kullanılmayı önleyebilirler.

Diğer tarayıcılar için de miner block vs. diye aratınca genişletmeler/uzantılar çıkar.
Firefox içinde bir şey var mı kullandığınız?
newbie
Activity: 42
Ben katılmıyorum. Bu olay insnaların gözünde bitkoinin yeni toparladığı imajı iyice kotuye götürecktir.
member
Activity: 182
Aslında akıllıca bir proje. Çoğu kişiye sorulduğunda kabul etmiyor böyle bir şeyi ama bazı sitelerde bulunan bezdirici reklamların yerini alması daha akıllıca olur. Bekleyip göreceğiz belki de bir sene sonra oldukça yaygın bir sistem haline gelecek.
newbie
Activity: 8
JavaScript ile yapılıyor. Ama bunları engellemek mümkün. Chrome kullanıcıları miner blocker extension diye aratsın Google'da, JavaScript kullanarak, tarayıcı aracılığıyla mining için kullanılmayı önleyebilirler.

Diğer tarayıcılar için de miner block vs. diye aratınca genişletmeler/uzantılar çıkar.
member
Activity: 588
Merit: 18
Adamlar her seferinde yeni bir yöntemle insanları şaşırtmayı başarıyorlar. Dünya milletin birbirini yolması veya sırtından çıkar sağlaması üzerine kurulu zaten.
member
Activity: 238
Merit: 30
bunun ne gibi sıkıntıları olabilir, bilgisayarı yıpratır mesela bunun dışında bir zararı olurmu bilgisayara bazı film siteleri çok kasıyor ordan anlıyorum bazen mining yaptığını.
newbie
Activity: 39
adblocker kullanıyorsanız uyarı ekranı çıkıyor, bu site sizin işlemcinizi kullanarak mining yapmak istiyor diye
member
Activity: 98
Uyarmadan yapılan cpu mining etik değil, en azından sorsunlar giren kişiye. Adam belki siteden faydalandı, bağış yapmak istiyor ve bunu cpu'sunu biraz kullandırtarak yapabilir Smiley
member
Activity: 115
Merit: 100
Ben o sitenin sahibi olan arkadaşlara özellikle Bayblade beyfendiye hiç güvenmemiştim zaten ki WhatsApp eski grubunda herkesi küçümseyerek ve mining ile ilgili sorulan sorulara şiddetli, öfkeli bir biçimde git forumdan bak git internetten araştır git foruma konu aç gibi cevapları verdiklerini gördüğümde anlamıştım üçkağıtı.
newbie
Activity: 101
Bu cpu mining olayına son zamanlarda bir çok site de denk gelmeye başladım. Çok kolay bir çözümü var. Adblock normal reklamları engelliyor ama cpu mining i standart filtreler ile engellemiyor. Adblock à tıklayıp filtrelerinin içerisinden "NOCOIN" filtresini adblock a eklerseniz mining duruyor. Ublock origin kullananlarda yapabilir açıkçası hepsi ile olur.  Tavsiye ederim. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum yakalayamadığı site olmadı.

Ayrıca bazı sitelerde  yavaş yavaş bu cpu mining i sitelerinden kaldırmaya başladılar sanırım şikayet çok oluyor. Ama yeni keşfeden sitelerde hemen ekliyor.

Tavsiyem ekleyin "NOCOIN" eklentisini keyfinize bakın.
jr. member
Activity: 59
Aylar önce bir arkadaşım fikir olarak söylemişti bunu.Belki duydu bilmiyorum ama olmayacak birşey değil. Ama okadar da basit değil diye düşünüyorum.

Çok basit coinhive giriyon kodu alıyon mining baslıyor 2dk sürüyor hiç bilgisi olmayanlar bile yapıyor.

vay bukadar basitmiş gerçekten. Gerçi hangi site bunun için kurban edilir tartışma konusu. Bilgi için teşekkür ederim.
Pages:
Jump to: