ωραια λοιπον, ας κανουμε τους υπολογισμους.
5 ΕΤΗ χ 90Ε = 450Ε το μηνα
για να δουμε το ρευμα
1000w x 24 = 24KWh/μερα x 30 = 720KWh/μηνα x 4 = 2880ΚWh/4μηνο
οποτε συμφωνα με τους πινακες παραπανω ειμαστε στο 3ο κλιμακιο με 0,22420€/KWh
Αρα
2880 x 0,22420€ = 645E/4μηνο
ή αλλιως 161Ε/μηνα σε ρευμα
το μηνιαιο κερδος λοιπον ειναι
450-161=289Ε
καθολου ασχημα θα ελεγα!
ελπιζω να μην εκανα λαθος
Είσαι κοντά όμως δεν είναι ακριβώς έτσι
1) Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν ταβάνι. Που σημαίνει ότι μόλις φτάσεις το μέγιστο μετά όσα και να προσθέσεις πληρώνεις το ίδιο άρα διαιρείται το κόστος σου
2) 6 ΕΤΗ το μήνα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα (βέβαια είναι δύσκολο να το μετρήσεις σε βάθος χρόνου λόγω του dynamic difficulty)
3) Πρακτικά με 3 χ6 RIGS εγώ προσωπικά πληρώνω 360 Ευρώ το μήνα (Όχι 480 (3 χ 160)) (Δεν είμαι στη ΔΕΗ- γλυτώνω περίπου 20%). Με όποια μαθηματικά και να χρησιμοποιήσω ο λογαριασμός είναι ένας
οπότε 540 χ 3 = 1620
1620 - 360 = 1260 το μήνα
1260/3 = 420 Ευρώ το μήνα το κάθε RIG
Φυσικά έχω δεί και παραπάνω 600 ευρώ/μηνα/RIG, έχω δεί και παρακάτω 350 ευρώ/μηνα-RIG
Το 500αρικο που ανέφερα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και είναι ΑΦΟΥ αφαιρέσεις το κόστος του ρεύματος
Γενικά ήθελα να πώ ότι:
Μπορούμε να κάτσουμε εδώ και να διυλήσουμε τον κώνωπα
Όμως αυτό για μένα δεν είναι καθόλου παραγωγικό και δεν θα μας βοηθήσει καθόλου να βγάλουμε λεφτά που είναι και το ζητούμενο
Όποιος πιστεύει ότι δεν συμφέρει ή ότι τα νούμερα στα οποία αναφέρομαι δεν είναι ρεαλιστικά θα τον ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ να ΜΗΝ φτιάξει RIG
Έτσι θα
βρίσκω κάρτες όταν θέλω να αγοράσω με τα λεφτά που "ΔΕΝ" βγάζω απο το mining
Υ.Γ. Δεν το γράφω για σενα προσωπικά theoulis ΟΥΤΕ για τους προλαλήσαντες, απλά το γράφω γενικά για όλους όσους διαβάζουν το thread τώρα και για όσους πρόκειται να το διαβάσουν στο μέλλον. Δεν μπορώ να αναλώνομαι για πράγματα που δεν έχω καμμία ανάγκη να αποδείξω γι αυτό και δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το thread οτιδήποτε σχετικό με χρέωση ρεύματος (αν συμφέρει κ αν δεν συμφέρει κλπ). Νομίζω ότι το θέμα το έχω υπερκαλύψει και εδώ και σε άλλα άσχετα thread.
Δεν λέω να δεχόμαστε τα πάντα χωρίς έρευνα αλλά μερικές φορές όταν το κουράζεις καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο.