Jel itko ovdje iskesirao vise od par milijuna kuna od Bitcoina? Kako pravdate porijeklo imovine, te kakav porez placate?
Eh, to je i mene zanimalo. Doduse, nemam bas problem s milijunima..ali prosle godine nesto manje od 10.000,00kn...preko Bitstampa sjelo na racun. Pravim se blesav dok me netko ne pita. Ali mislim da ima neka fora kod nas u zakonima da do 10k ni ne pitaju i ne moras prijavljivat..? Ali to nisam 100% siguran, pa bolje sami provjerite.
Inace, frend iz Norveske je prosle godine majnao cca 500USD dnevno...porezna pitala odakle mu, on rekao da je kopao bitcoine, pokazao im racune za graficke i ostalo sto je koje je kupovao za farmu, objasnio im kako to funkcionira, uslikao farmu sa papirom na kojem je njegovo ime i prezime...i rekli sve 5 majstore, obracunali nekakav porez. Al to je Norveska...
Kod nas imam feeling da bi se usrali da im dodjes prijavit parsto tisuca kuna i kad bi im isao objasnit odakle ti to...vjerojatno bi te pustili pa tek za par godina te dosli hapsit jer kao nisi prijavio
Bas me zanima da li je netko to uspio regulirati s poreznom i po kojoj stopi je platio porez, pa da je miran.
Ja sam dosad nekih sto tisuca kuna s Bitstampa prebacio na racun. Nitko me nista nije pitao zasad.
Ali sad je tu stvar s puno vecom kolicinom novca. Ne majnam, tako ne mogu pravdat. A neznam bi li mi vjerovali da vide da trejdam... Ili mogu posrat da mi je Primedice dao sve to
Sta ja znam, ne vjerujem da su toliko pametni da znaju pratit porijeklo Bitcoina, pa bi se tu mozda moglo nesto smutit, neznam.