Nece biti nikakvog PoW kopanja, to zaboravi. Pa nisu glupi da prepuste mrezu 51% napadima. Uzet ce PoS nesto tipa NXT i sebi ostaviti 50% coina, nema teorije da
ih nakon toga sjebes jer ne mozes imati dovoljno coina za double-spend napad ili nesto slicno. Posto ce oni iskopati 50% blokova to znaci i u prosjeku 50% coina od
transakcija, ma milina. Ovo ostalo (kopanje blokova i transaction fees) neka se raja igra.
Znam ja to neče dozvolit ni to malo rudarenja,Ali produkcija novca preko privatnih banaka po sistemu (njemačkih-židovskih-anglo saksonskog bankarstva) banaka iz srednjeg vijeka je neodrživa.To kažu i građani izraela na raznim protestima(ovo sam spomenuo da neko ne bi rekao da sam rasist-antisemit)
Mi smo imali šansu se riješiti toga kad smo uveli hrvatski dinar i malo poslije kunu kao sredstvo plačanja.
Ove brojke su mi ostale aktiva banaka 2000 godine je bila 112 miljardi kuna a s druge strane pasiva-štednja građana 60 miljardi i sve tvrtke žiro račun 12,62 miljarde kuna
Kapital banaka je 11% pasive banaka.
a 2013 ukupna aktiva banaka je 400 miljardi kuna a pasiva je oko 196 miljardi kuna
znači banke su u RH u 10 godina povečale svoju čistu imovinu nakon oporezivanju u 10 godina za 22 miljarde eura po stopi od 20% +- godišnje (-koliko ste vi povečali svoju imovinu.??)
taj sistem je stvarno više neodrživ pogotovo u društvima koji imaju inflaciju manju od 10% i porezni sistem veči od 20% jednostavno matematički je obavezna kriza.i što se duže sistem održava kapital se sljeva u sve manji broj osoba.Recimo svi misle da je agrokor vlasništvo Todorića a u stvarnosti svi putovi na kraju vode u obitelj rotschfield 74%.Agrokor je jednostavno rečeno u Lizingu prema todoriču a todorić ne smije sam ga voziti nego ima vozaća,a i odječa s kojim smije ući u vozilo je isto u lizingu(ako je pametan vjerovatno ima po off-shore bankovnim računima par milja eura)
inače je tema/stvar namjerno za-prekomplicirana i trebalo bi napisati najmanje 1000 knjiga da se uhvati rep-glava od cijele stvari.Ja inače nisam David Icke smatra normalnim ali izgleda da je 100% u apsolutnom pravu
Uglavnom da probam skratit
svi građani su garanti i jamci novčane mase u nekoj državi
novi novac se poklanja privatnim bankama sa negativnim kamatama ili minimalnim kamatama
sama država je isto jamac(servis građana zdrastvena zaštita,mirovinsko,socijalna zaštita itd) smije novac primati samo od privatnih banaka uz kamatu tržnu i od poreza građana)
ako je rast dobar plodove rasta beru samo banke a ako pada BDP banke nemaju nikakvu odgovornost i gubici se prevaljuju na leđa građana i države.
Ja imam samo jedan mali,mali,malecki prijedlog.novi novac u optjecaju nek se pušta preko tekučih računa građana i državnog proračuna,a ako ga banke žele sebi nek se dogovore sa građanima a za povlačenje novca iz optjecaja se riješi starom dobrom inflacijom.a i porez na kapital ne bi bio loš do 100000 eura 0% 1 miljon 30% 10 miljona 60% 100 miljona 90% miljarda 99% 100 miljardi 99.99999%
a i porez na imovinu do 1 miljon 0% više od 1 miljona 20% godišnje 10 30% 1 miljardu 99%