Sviđa mi se iznos koji su prikupili ali hard cap zvuči nerealno visoko. To je jako usko područje interesa tako da vjerujem da su većinu love skupili u fiatu malo lobirajući preko poznanika iz branše (CEO). Jel piše negdje šta primaju kao valute ako znaš napamet? Ako je naveden fiat onda taj brojčanik može vrlo lako skočiti na kraju mjeseca (obračunskog razdoblja) kada odluče osvježiti.
Kažeš da mogu biti uspješan primjer upotrebe blockchaina ali ja ne vidim na prvu zašto njima baš treba blockchain, a ne obična databaza. Vjerojatno piše u WP, bacit cu pogled kad/ako stignem.
@Dzeronimo
Dobra analiza, drago mi je da si se odlučio uključiti.
Primaju EUR, CHF, ETH i BTC. Ne pise koliko su cega skupili, ali me ne bi iznenadilo da je ogroman procenat fiat. Neki od kolekcionara imaju ogroman novac i nije im problem da uloze par miliona u projekat koji im je zanimljiv. I meni je hard cap nerealan, ali mislim da su ga stavili vise onako, odokativno, nego sto stvarno jure taj iznos. Mislim da je blockchain njime zgodan zbog nepromenjivosti podataka, a baze se lako menjaju. Jedna od prednosti je i to sto ce moci da se prate prodaje, pa ce autor moci da dobije procenat i neke naredne prodaje, a ne samo prve. Kazem, na papiru stvarno dobro zvuci. Mene samo brine da li ce ta tehnologija prepoznavanja originala dobro raditi.
Mene kod ICO-ova (pogotovo kod ovih koji prikažu da su skupili jako puno sredstava) uvijek nekako strah da ne muljaju. Jer nigdje ne postoji dokaz da su stvarno skupili koliko piše. To je zapravo čudno jer se radi o kripto svijetu gdje bi sve trebalo biti transparentno, a nisam nikad vidio da neki ICO stavi BTC/ETH adresu na kojoj drže ICO sredstva. OK, za one koji primaju fiat. Jasno mi je da oni ne mogu staviti da se vidi koliko novca su prikupili, ali većina ICO-ova prima samo crypto i smatram da bi bilo OK da objave wallete na kojima drže prikupljena sredstva. Jer ovako ulagači i svi zainteresirani nemaju izbora nego vjerovati onome što oni stave na web, a potreba za "povjerenjem" između dviju strana je upravo korištenjem blockchain tehnologije trebala nestati.