Kod Gigzi-ja mi se sviđa što planiraju bounty nagrade isplatiti u ETHu, to odmah daje projektu na ozbiljnosti, jer malo je takvih ICOa. No od daljnje analize projekta me odbilo što traže da se dobar dio postova signature kampanju piše na engleskom, a ja jedva i ovaj naš dio foruma pregledam.
Izvinjavam se na brisanju psotova koji su bili u quote ovog posta (cisto da bi bilo malo preglednije. Nakon razgovora sa BTCHadzijom ovo je promenjeno sada mogu svi postovi biti na nacionalnom jeziku
Sto se tice "beskorisnosti" bounty kampanja, iskreno jedan od problema koji ljudi ne gledaju je da vecina projekata unajmi nekog bounty managera i da nijedan bounty manager nece da prihvati isplatu nakon reachovanja soft capa nego hoce pare upfront. Cena vodjenja bounty kampanje ide od 2000-20000$ mesecno... Jako cesto ukoliko se odabere ovaj sto naplacuje 2000 nece ga zanimati ni sta je u interesu ICO-a ni sta je u interesu Bounty Huntera... tako da i tih 2000 budu baceni...
Posto smo mi imali konsultacije sa par "dobrih bounty managera" skontali smo da oni cak i gledaju interese bounty huntera kako bi imali grupu ljudi koji ce joinovati njihove kampanje i na taj nacin prakticno dizati sebi value kroz vreme... Mada jako cesto ljudi gledaju da naprave potpuno automatizovan sistem, a da se ne lazemo ima dosta posla u bounty kampanjama koji ljudi ne zale raditi (platiti sta god), i onda je jednostavnije ili napraviti relativno kratak bounty (sto nije u cilju ICO-a) ili automatizovati ceo sistem gde ce ljudi koji pisu article dobijate broj stakova samo na osnovu karaktera iako mozda taj od 3000 karaktera nema veze s'vezom...
Zbog ovih stvari smo mi odlucili da Bounty vodi neko iz tima (iliti ja xD) manje vise slozili dosta toga da bude automatizovano sa nekim dodatnim proverama u pozadini... ali cemo npr imati proofreading svih translationa npr, sto se videa tice imamo gomilu kriminalnih videa za koje sutra treba da imamo sastanak da vidimo da li ce uopste nesto dobiti, isto vazi i za article... a i opet ako neko snimi 5 losih klipova dobije 5 stakova a neko snimi jedan dobar pa dobije 20+20 bonus opet ce to biti bolje rasporedjeno...
Mislim po meni je i poenta za sve da ljudi koji se potrude iscimaju dobiju i bolje nagrade i ja cu se licno pobrinuti da to tako bude.
Sto se procenata tice tu se slazem 5% moze biti malo moze biti puno... ali opet ne treba zaboraviti cilj bounty kampanje koji ako se ostvari i ako je projekat smislen i dobar (a ne vidim zasto bi joinovali bounty ako ne mislite tako) takvi ce biti i rewardovi a kao sto sam rekao ko se vise potrudi i posveti promociji projekta dobice i vise $$$:)) Stojim na raspolaganju za pitanja ^^