Koszi a kimerito valaszt. Ugy nez ki, elegge macerasnak tunik.
Teged amugy mi motival?
Lenne meg egy masik kerdesem is.
Az username resznel a taller alatt megjelent egy "Litecoin grand poobah" es egy " Ethereum exprert" resz..
Ez mi a fene?
Sosem lattam meg.
Nalad meg van egy "Round apologist".
Április 1 mindent megmagyaráz a rangokat illetően
Motiváció? Semmi extra, annyi csak, hogy ha már itt töltöm az időmet, akkor nem bánom, ha kapok érte pénzt
Meg így muszáj vagyok normálisat posztolni, normális angolsággal, azt meg úgyis gyakorolnom kell.
Legutóbb kereskedni megtanulni akartam itt a fórumról összeszedendő információk alapján, de aztán jött ez a BU SW Hard fork vagy nem hard fork dolog és most már hetek óta ezt olvasom, hogy mik a várható jövőbeli hatások, stb..
Meg ha már ilyen szépen megpezsdült a magyar rész, valakinek meg kellene próbálnia kibulizni a magyaroknak egy saját Local-t, ne csak az other language-ben legyünk már...
Na a BU hardfork engem is foglalkoztat mostansag.
Milyen iranyba megy jelenleg?
Ugy tudom, legutobbi fejlemenyek szerint kezd megegyezni a ket tabor.
Ill. itt van meg a mellekelt blokkok esete, amit a bitcoin core tagjai hoztak fel, mint lehetseges megoldast, de en nem latok meg semmi gyakorlati dolgot ezzel kapcsolatban.
Nektek mi a velemenyetek?
Egy esetleges hardfork utan, ha kettevalik a blokklanc milyen tarcat erdemes hasznalni, amivel konnyeden megoldhato, hogy mindket blokklancon hozzaferhessunk a bitcoinjainkhoz?
Mobil tarcaban van-e ilyen megoldas?
Ha gondoljatok, es egy kicsit felporgessuk a forumot, lehetne ez most egy kezdo tema, amit kifejthetnenk, megvitathatnank.
Ok, akkor beszélgessünk róla. Én sem állítom, hogy teljesen értem, jó lenne fejlesztői szinten benne lenni a dologban, de én is inkább csak felhasználó vagyok (egyenlőre, de nagyon szeretnék innen tovább lépni).
Szóval amennyire én értem a hardfork kérdést, arról van szó, hogy a bitcoin iránt az utóbbi években megnőtt az érdeklődés, és ezt már a jelenlegi blokkméretekkel nagyon nehézkesen lehet kiszolgálni. Sokan tapasztalhattunk az utóbbi hónapokban hosszú várakozási időket a tranzakcióknál, még akkor is, ha többszáz ezer sat-os fee-t küldtünk a tranzakciónk feldolgozásához. Néha több tízezer unconfirmed tranzakció is van.
Erre van két megoldás ötlet is, mindegyiknek vannak támogatói, és ellenzői. Az egyik a SegWit, a másik a BU. Ezek ha jól értem a tranzakciók skálázhatóságát tennék lehetővé valahogyan. Tehát a cél az, hogy újra emberi időben megérkezzenek a tranzakcióink.
A Bitcoin Core fejlesztők a SegWit-et támogatják. Ez egy továbbfejlesztése a core-nak, ami (amennyire tudom) már kész van, csak nem kapcsolták be.
A BU pedig magának a Bitcoin Core-nak egy hardforkja. Ezzel értelmezésem szerint gyakorlatilag egy altcoin jön létre (hasonlóan az Ethereum és az Ethereum Classic szétválásához). Két különböző coin lesz, de ugyanazt a blockchaint fogják használni.
Egy cikkben olvastam, hogy a forkolás pillanatában annyi lesz a balance-od a BU-n, mint amennyi BTC-d volt, tehát megkétszerezed a coinjaidat. Ekkor majd lehet, hogy az egyik elértéktelenedik, de előre nem tudhatod, h. melyik, ez attól is függ, h. mennyire válik be a BU.