Gayet basit arkadaşlar fonda 1 adet pay şuanda TL olarak 70 TL
%100 kar geldiğinde 140 TL 'ye ulaşacak
BTC olarak %100e ulaşınca fon payını çekmek isteyen birisine ödenecek btc tutarı 140 TL /3700 TL 'den = 0.03784 BTC'ye denk geliyor
TL olarak Kâr Oranı: %100 (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı)
BTC olarak Kâr Oranı: %89.2 (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı)
Yukarıda ki tutar 3700 iken geçerli diyelim ki fiyat 3400 Seviyesine kırıldı
------------------------------------------------------------------------------------------------------
3400 TL durumunda iken btc olarak almak isteyen birisinin alacağı btc tutarı :140/3400 TL = 0.04117 BTC'ye denk geliyor
TL olarak Kâr Oranı: %100 (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı)
BTC olarak Kâr Oranı: %105.85 (Brüt kârın maliyet tutarına göre yüzde oranı)
Ayrıca Edit : Güncellemeler
04.02.2017 Güncellemesi Pozisyonlar şuan kapatılırsa beklenen net kar %20,92 ----> 23.548 TL
Benim kafama yatmayan nokta. 140 TL olduğunda doğal olarak.
bence doğru anlamışsın, tl bazlı parayı ikiye katlamayı amaçlıyor fon, hiç trade yapmadan btc 2000 usd olursa fon hedefe ulaşıyor mesela,
@goraset'in dediği gibi bir durumda olmayacak mı? yani TL bazlı kar yapmanın TRY/BTC parametresinde faydasını anlayamadım veya kafam yetmedi. İkisi de doğru orantılı artıyor zaten. Yanlış anlamayın konuyu baltamalak değil amacım.
BTC - TL donusumlerinde tek seferde %10 kazanç elde ediliyor ortalama 10 gün boyunca sırf btc TL çevirimi yapılırsa bile fon %100 e ulaşacaktır ,
BTC paritesinin yükselmesi örnek veriyorum 2000 dolara ulaşması durumunda da reel getirisi artacağından % lik bazda karda artacak , Fonun TL bazda olması btc fiyatının olası düşüş durumunda daha fazla BTC elde edilimini sağlayacaktır. Btc düşüş ve yükselişlerde ki yani volatil piyasada da getiri sunmakta, 4 günde %20.91 elde edilmiş gözükmekte henüz fona gelen btclere dokunulmadı. Gelen TL ler ile kurdan düşük btc alınıp borsada Altcoin de değerlendiriliyor,Yaklaşık 10 BTC fonun cüzdanında duruyor olası pozisyon ters gitmesi durumunda Margine destek yapmak için kullanılacak, 4 günde yaklaşık 24k TL kazandırabilen varsa gelsin benim yerime otursun fonu o yönetsin diyorum , Bu fonu yaparken şartlar belliydi TL olarak daha fazla getiri imkanı sunuyoruz