S obzirom da je zadnji dan u mjesecu, krajnje je vrijeme da izbacim mjeseci pregled domaceg boarda za Prosinac 2022. Kao i svaki put do sada, pregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr
Merit Dashboarda i @TryNinja Ninjastic.spacea.
Broj postova tijekom Prosinca 2022Tijekom navdenog razdoblja na nasem boardu napisano je 273 posta sto je poprilicno manje u odnosu na Studeni tijekom kojeg je napisano cak 372 posta. Kao sto se vidi iz prilozenog pie charta dominiraju postovi napisani u Main boardu tako da je moguce alt sekcija bila manje aktivna nego inace. S obzirom da se pojavilo par novih clanova koji su aktivni, u slijedecom pregledu ocekujem dosta bolje brojeve.
Pregled situacije iz mjeseca u mjesec da se bolje vidi trend koji je i dalje nazalost uglavnom negativan iako je par prijasnjih mjeseci nagovjestalo mozebitnu promjenu. Nadam se da je 12. mjesec bio samo iznimka te da cemo nastaviti sa rastom.
Ovakva je situacija kad se usporedimo sa ostalim lokalnim boardovima. Rusi su standardno daleko ispred svih, dok ih slijede Turci i Nijemci. Mi se i dalje drzimo tu negdje oko sredine, a situcija bi po nas izgledala jos malo bolja da nisam prestao ukljucivati polumrtve/mrtve boardove kao Skandinavski, Nizozemski etc jer bi samim time bili vise prema sredini.
Analiza merita za Prosinac 2022Po pitanju merita i dalje smo odlicni. Naime, tijekom Prosinca 2022 na nasem lokalu podijeljeno je 249 merita sto je neznatno manje u odnosu na Studeni i 266 podijeljenih merita. Situacija po tom pitanju je jos bolja ako se uzme u obzir cinjenica da je tijekom 12/2022 napisano skoro 30% manje postova nego mjesec ranije tako da je ovo u stavi super broj.
A evo i liste svih onih koji su podijelili i primili merit. U odnosu na 11/2022 tijekom kojeg je 16 clabova poslalo merit a 18 primilo, 12/2022 je bio slican sa 14 merit sendera te 19 merit receivera.
U usporedbi sa ostalim boardovima kad je u pitanju broj podijeljenih merita, mislim da stojimo dosta dobro te smo i dalje u gornjoj polovici a vjerujem da nasi merit sourcevi imaju jos dosta prostora da podjiele i vise merita, samo da je malo vise aktivnih clanova ili jednostavno vise postova.
Dok smo nekad na ovom chartu bili redovno na dnu unatoc nasoj kvaliteti, situacija je sada dijametralno suprotna te smo reodvno medju boardovima sa najvecim merit/post ratiom. S ozbirom na kvalitetu naseg boarda i manjak spama i shitpostova, mislim da je to i vise nego zasluzeno. Inace, mislim da nam je ovih 0.91 merita po postu tijeko m Prosinca 2022 ujedno i najbolji rezultat ikada. Kad sam tek pocinjao ove preglede prije ~3 godine, mislim da nam je ratio bio cca 0.15, a jos je i vladalo misljenje da je to sasvim ok i da nam ne treba vise merit sourceva.
Lista aktivnih clanova tijekom Prosinca 2022Dok je tijekom Studenog 2022 broj clanova koji su napisali makar 1 post na nasem boardu bio prilicno veci (32), tijekom Prosinca taj broj je pao na 22. Pad se cini ogroman, ali koliko mogu primjetiti rijec je uglavnom o onima koji su napisali samo 1 post tako da to i nije neki veliki problem s obzirom da su core clanovi ostali i dalje aktivni.
Mislim da nije iznenadjenje da je slackovic i prosli mjesec bio na vrhu sa 50 postova, dok ga slijede Pmaalke sa 38 te Daniel91 i Trofo sa 27 napisanih postova a red je i spomenuti novog kvalitetnog clana SirJohnVonSlotty koji je na visokom 6 mjestu te je bas pravo osvjezenje za ovaj board. Svaka cast ekipa, samo tako dalje!
1.
slackovic [50]2.
Pmalek [38]3.
Daniel91 [27]4.
Trofo [27]5.
dkbit98 [23]6.
SirJohnVonSlotty [19]7.
casperBGD [19]8.
Rikafip [15]9.
cryptofrka [15]10.
FatFork [12]11.
ljiljan02 [5]12.