Pages:
Author

Topic: Mjesečna Analiza za Hrvatsku Lokalnu Zajednicu (Bitcointalk Croatian) - page 13. (Read 21022 times)

hero member
Activity: 616
Merit: 570
#NeverForgetGoba
Mislim, sad sam možda tebe izdvojio, nemoj mislit da te osobno napadam Grin Dosta često vidim jadikovanja bez akcije u ovom tredu pa me triggalo i ti si prvi koji je sjeo na volej. Ako izgleda kao da kenjam ili pričam gluposti slobodno mi reci.

Ako nešto znam i mogu pomoći naravno, to ću napraviti i bez posebne pozivnice ali inače, zašto bih si nametao još jednu dodatnu obvezu u moje slobodno vrijeme?
Hvala na prijedlogu ali ne, hvala  Grin

Fork i Rika se ne bi složili s time, oni će svoje teme ažurirati što god bilo, bili plaćeni ili ne, čisto jer su dio communitija, njih boli kikać za merite i postove od tamo. Ofc Forku će nekad trebat desetljeće ili dva da ažurira glavni thread, but you get the point Grin

Osobno mislim da ako generalno imaš koristi od foruma (i zarađuješ neku kintu od njega) bi trebao imati neki osjecaj odgovornosti za lokalni board, a sad na koji način tu odgovornost realizirati je na svakome individualno.

legendary
Activity: 2632
Merit: 1239
Imamo mi jako puno dobrih tema ovdje ali je najveći problem što nemamo moderatora da uredi cijelu sekciju. Recimo da neke bitne teme stavi na vrh. Najbolje čemu se možemo nadati je da će neki globalni moderator doći temeljem prijave i malo počistiti.
legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
Ono što sam rekao je samo generalna konstatacija, a ne kritika bilo koga. Uostalom, mlađa ekipa se puno više druži na Tik Toku, Telegram grupama i sl. i većinu njih internet forumi ne zanimaju kao način komunikacije.
Trend pada aktivnosti je na cijelom ovom forumu, ne samo na našem lokalu a slična situacija je i na svim drugim internetskim forumima za koje znam. Za mlade je to zastarjeli način komunikacije koji ih ne privlači.
Ja sam osobno pozvao desetak ljudi da dođu na ovaj forum, ali njih to jednostavno ne zanima.
A što se tiče nekog value ovog lokala i da bi ga trebali promovirati, da se radi o mojem projektu ili firmi, ili da vodim neki kripto projekt kao ti, onda da, ali inače zašto bih ja trebao ulagati svoje vrijeme ovdje i promovirati ovaj lokal? Što zapravo imam od toga i koja bi to bila razlika za mene ako na našem lokalu bude 10, 20 ili 30 aktivnih članova?
Ako nešto znam i mogu pomoći naravno, to ću napraviti i bez posebne pozivnice ali inače, zašto bih si nametao još jednu dodatnu obvezu u moje slobodno vrijeme?
Hvala na prijedlogu ali ne, hvala  Grin
hero member
#NeverForgetGoba
Nekadašnje velike brojke danas očito možemo samo sanjati.

S ovakvim pristupom def nećeš privlačit nove talente Tongue

Fali vam nekoliko stvari ovdje, recimo osobno sam dofurao troje ljudi na forum koji su sad već mog ranga, i većinu stvari koje ih zanima pitaju na stranim boardovima umjesto da se ovdje uključe, a razlog je taj što ovaj podforum ne nosi nikakav konkretan value osim svega par threadova.

#1. Imamo hardverske teme koje Rika i Fork drže živima.
#2. Imamo sig thread kojeg isto Fork drži živime
#3. Imamo moj AMA kojeg ja držim živime

I što se generalnog value tiče, to je to. Sve ostalo je samo generic druženje za nabijanje postova i upoznavanja ekipe i kako dišu. (ofc isprike ako je netko nešt radio od prije što je sad zakopano i nije na prvoj stranici)

A nije da se ne može stvorit još valuea. Dosta toga još fali di vidim da se newbiji pojave, bubnu glupost, mi ih pokopamo i nastavimo dalje.

e.g.
- Imaš svoj projekt? Evo kako i gdje ga promovirati besplatno na pravilan način bez da ideš protiv pravila.
- Hoćeš se promovirati plaćeno na forumu? Evo guide što se može radit na forumu, neke okvirne cijene i koga pingati ovdje.
- Hoćeš "zarađivati online"? Evo kako zarađivati preko foruma, di se aktivirati i koje threadove pratiti, pojašnjavanje koliko vremena treba da se dođe do sig kampanje etc.
- Hoćeš više merita i activitija? Evo kako doprinositi zajednici s novim temama, linkovi na te teme za nabijanje postova aka filmovi, novosti i slično.
- Hoćeš vidjet što su drugi napravili? Evo popis korisnih forum projekti koji su već aktualni (tipa ona telegram skripta kao jedan primjer, ovaj alat di Rika ludi gleda statistike i slično)

I onda nakon što se to lijepo sastavi i uredi se ide redom:
- Promovirati podforum na lokalnim izvorima, pingat druge forume i portale (pogotovo ove koji se konstantno kurvaju ovdje tipa crobitcoin) i zamolit ih za neki oblik promocije/partnerstva, tipa di mi njih uključimo u našu listu crypto projekata worth reading, a oni nama daju fixni banner ili nešto.
- Saznat koje su lokalne telegram/chat grupe aktivne i vidjet jel se s njima može napraviti slična priča.
- Dovlačenje lokalne crypto ekipe za AMA sesije (evo, opet, ja imam hrpu pitanja za Crobitcoin i vjerujem da bi ih izgnjavio s pitanjima).

Etc etc.

Naravno, najlakše je sad ovo sve gore preskočit uz neku random izliku "ma tko će to sad ić radit/gledat" i čekat da se aktivni useri stvore organski, ali vidite po dati da se to ne događa, te ako se ne napravi neki twist budu brojke bile još gore.

legendary
A dobro, nema veze, bitno da smo te konačno nagovorili i da si se aktivirao u gamblingu, vidiš da to nije nikakav bauk.
Koliko si samo propustio signature kampanja zbog svog odbijanja prije da pišeš u gamblingu a sada si se tamo već udomaćio  Cheesy
Da, ja obično pišem vikendom jer onda imam najviše vremena ali mi se nekada čini da pričam sam sa sobom jer obično ovdje na lokalu vikendom nema nikoga osim mene  Grin
Sreća pa smo u pravo vrijeme tražili i dobili ovaj lokal, kada su nam brojke još bile super  Cheesy

Da nema tog natjecanja u gamblingu, bilo bi mi stvarno teško pisati tamo. Ovako je gušt Grin

Što se tiče lokala, otkako sam ovdje (negdje sredina 2017. godine), imamo lokalnu sekciju tako da ste se izborili valjda to vi koji ste tu bili prije toga.

Koliko se sjećam, ovaj lokal smo dobili 2014 godine, kada nam je aktivnost bila puno veća nego danas, gotovo 2 000 postova mjesečno u odnosu na sadašnjih jedva 300 postova, od kojih su gotovo trećina ili četvrtina tvoji postovi  Grin
Dakle, u pravo vrijeme smo tražili i dobili ovaj local board a čak je jedno vrijeme bila aktualna i ideja da dobijemo lokalnog moderatora.
Da sada tražimo local board, sa trenutnom aktivnošću, mislim da nema šanse da bi išta dobili.
Dakle, može se reći, tražili smo i dobili ovaj lokal u pravo vrijeme a sada živimo na ''staroj slavi''  Grin

legendary
A dobro, nema veze, bitno da smo te konačno nagovorili i da si se aktivirao u gamblingu, vidiš da to nije nikakav bauk.
Koliko si samo propustio signature kampanja zbog svog odbijanja prije da pišeš u gamblingu a sada si se tamo već udomaćio  Cheesy
Da, ja obično pišem vikendom jer onda imam najviše vremena ali mi se nekada čini da pričam sam sa sobom jer obično ovdje na lokalu vikendom nema nikoga osim mene  Grin
Sreća pa smo u pravo vrijeme tražili i dobili ovaj lokal, kada su nam brojke još bile super  Cheesy

Da nema tog natjecanja u gamblingu, bilo bi mi stvarno teško pisati tamo. Ovako je gušt Grin

Što se tiče lokala, otkako sam ovdje (negdje sredina 2017. godine), imamo lokalnu sekciju tako da ste se izborili valjda to vi koji ste tu bili prije toga.
legendary
~snip
Slackovic nas ponovno spašava sa svojim doprinosom i da ga nema, trebalo bi ga izmisliti  Cheesy

da, 20% postova na lokalu je njegovih, impresivan procenat
i ovih 300 postova za mesec dana se cini dosta kad se pogleda da, recimo, vikendom nema po dva-tri posta sve zajedno, sto je prilicno cesta situacija

a prosecno bi trebalo biti 10 postova dnevno, za 300 postova mesecno
opet, dosta clanova sa lokala je aktivno na engleskom delu foruma

Ali i mojih 60 postova mjesečno je osjetno manje nego što sam prije znao pisati. Razlog je, naravno, što sam postao aktivan u Gambling sekciji. Istina, samo u jednom topicu za natjecanje koje su organizirali Trofo i cryptofrka. Ali nema veze... Tamo se zna zaredati priličan broj postova pa onda manje pišem ovdje...

legendary
~snip
Slackovic nas ponovno spašava sa svojim doprinosom i da ga nema, trebalo bi ga izmisliti  Cheesy

i ovih 300 postova za mesec dana se cini dosta kad se pogleda da, recimo, vikendom nema po dva-tri posta sve zajedno, sto je prilicno cesta situacija

Ali i mojih 60 postova mjesečno je osjetno manje nego što sam prije znao pisati. Razlog je, naravno, što sam postao aktivan u Gambling sekciji. Istina, samo u jednom topicu za natjecanje koje su organizirali Trofo i cryptofrka. Ali nema veze... Tamo se zna zaredati priličan broj postova pa onda manje pišem ovdje...

Inače, kad sam se dotaknuo teme, za sve koji se žele priključiti natjecanju idući tjedan je zadnji tjedan trenutne sezone nakon koje počinje nova pa se prijavite dok još možete. Ekipa je stvarno super, nije teško jednom tjedno odvojiti 30 minuta za analizu pitanja, a skoro svako mjesto na kraju sezone zaradi nešto love. Osim toga, najbolji iz svake divizije svaki tjedan dobije po $30, $20 ili $10 freebet nagrade, ovisno u kojoj se diviziji. A k tome još pišete u Gamblingu što vam omogućuje sudjelovanje u većem broju kampanja Smiley
legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
~snip
Slackovic nas ponovno spašava sa svojim doprinosom i da ga nema, trebalo bi ga izmisliti  Cheesy

legendary
Hvala ti na još jednoj zanimljivoj analizi našeg lokala Rikafip.
Na žalost, brojke nam baš ne idu u prilog, pad aktivnosti je zaista velik u odnosu na zadnji mjesec, a kada još još usporedimo sadašnje brojke sa nekadašnjim, kada smo imali blizu 2 000 postova mjesečno, pad je stvarno drastičan.
Da nam se nije priključilo nekoliko novih članova u zadnje vrijeme, situacija bi bila još gora i vjerojatno bi slackovic, ja i još par nas međusobno pričali jedni s drugima dok si ne dosadimo  Grin
legendary
Activity: 1722
Merit: 5937
Posto je bilo nekih upita kad ce pregled naseg boarda, uhvatio sam malo vremena iako sam na putu pa eto ga sada. Kao i svaki put do sada, rregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr Merit Dashboard and @TryNinja Ninjastic.space.

Analiza broja postova tijekom Travnja 2023

Tijekom proslog mjeseca na nasem boardu je napisano 301 post sto je poprilican pad u odnosu na Ozujak tijekom kojeg je napisano 361 postova. Nadam se da je pad samo privremen te cemo slijedeci pregled imati bolje brojke.

Pogled na situaciju na duzi vremenski period te se vidi da jos i dobro stojimo kad se usporedi situacija od prije par mjeseci ali nazalost i dalje daleko od brojki od prije par godina koje ne ocekujem da cemo ikada vise vidjeti ako se nesto drasticno ne promjeni.

U usporedbi sa ostalim boardovima takodjer ne stojimo najbolje jer smo nekad bili u top 7-8 dok smo sada na zalost pri samome dnu aktivnih boardova. Situacija bi izgledala bolje da sam ubacio i mrtve boardove ali mislim da nema smisla samozavaravati se, ovo ipak daje realniju sliku stvarne situacije na forumu.

Analiza merita za Travanj 2023

Tijekom gore navedenog razdoblja na nasem boardu je podijeljeni 211 merita sto je primjetan pad u odnosu na Ozujak i 289 merita. S obzirom da smo imali solidan pard broja postova, ovo je bilo skroz ocekivano. Unatoc tome, mislim da su to i dalje dobre brojke te da dobri postovo sigurno nisu ostali bez merita sto je na kraju i najbitnije.

Lista onih koji su podijelili i primili merit. Brojka se u biti i nije puno promijenila u odnosu na Ozujak tijekom kojeg je 16 clanova poslalo a 20 primilo merit.

A evo i usporednog charta da se vidi kako stojimo u odnosu na ostale boardove na kojem se vidi da smo i ovdje pri dnu, sto na kraju krajeva i ne cudi jer smo i po aktivnosti tu negdje.

Kad se gleda merit/post ratio chart, tu i dalje odlicno stojimo kad se uspredimo sa ostalim lokalnom boatdoima unatoc dosta velikom padu podijeljenog merita te smo i dalje tu negdje oko godisnjeg prosjeka.

Lista aktivnih clanova tijekom Travnja 2023

Tijekom Travnja 2023, 22 clana su napisala minimalno 1 post na nasem boardu, sto je primjetan pd u odnosu na Ozujak tijekom kojeg smo imali 20 aktivnih clanova. Na prvu pad zvuci ogromno (cca 25%), ali vecina tih koji fale su zapravo napisali samo jedan post tijekom Ozujka tako da situacija i nije
tako losa kako se cini na prvu.

Na vrhu je i dalje neprikosnoven slackovic sa 60 napisanih psotova a slijedi ga Danel91 sa 28 te cryptofrka sa 26 postova.

1. slackovic [60]
2. Daniel91 [28]
3. cryptofrka [26]
4. dkbit98 [22]
5. Pmalek [20]
6. FatFork [18]
7. Grim_Fandango [18]
8. Trofo [18]
9. big_daddy [18]
10. Rikafip [16]
11. casperBGD [16]
12. JooBra [12]
13. SirJohnVonSlotty [8]
14. examplens [5]
15. Bitcoin Store [4]
16. ovcijisir [3]
17. Ratimov [2]
18. ivek2021 [2]
19. pmemorex [2]
20. Bajpas [1]
21. CryptoBonanza10 [1]
22. RSttt [1]

legendary
Ma nas dio foruma je premija kad se pogledaju ostale sekcije. Naročito ako se pogleda Gambling. Budući da većina kampanja zahtijeva pisanje u Gamblingu, tamo ima svakakvih gluposti. Mi zapravo imamo sreću da nas je malo zato jer onda nema puno nepotrebnih postova. Većinu tema obradimo kratko i tko god novi dođe, relativno se lako može snaći u svemu. A i uvijek smo spremni pomoći novima koji dođu.

Slažem se.
Naša je velika prednost što nas je malo i svi se jako dobro poznajemo, a neki od nas su se i osobno sreli i upoznali.
Također, imamo na ovom lokalu vrlo kvalitetne i profesionalne članove, koji vode kladionice, signature kampanje, kripto businesse...
S obzirom na to, nema spamera, razgovori su vrlo kvalitetni i zanimljivi, i svatko može naći nešto za sebe.
Kada pogledam razinu rasprava na drugim dijelovima foruma, kod nas je stvarno super, i nikakvih problema nema.
Nadam se da će tako in ostati i da će se priljev novih i kvalitetnih, mladih članova nastaviti  Grin

legendary
Ma nas dio foruma je premija kad se pogledaju ostale sekcije. Naročito ako se pogleda Gambling. Budući da većina kampanja zahtijeva pisanje u Gamblingu, tamo ima svakakvih gluposti. Mi zapravo imamo sreću da nas je malo zato jer onda nema puno nepotrebnih postova. Većinu tema obradimo kratko i tko god novi dođe, relativno se lako može snaći u svemu. A i uvijek smo spremni pomoći novima koji dođu.
legendary
Bitno je da smo zaustavili negativan trend i da smo se stabilizovali a sa vremenom se nadam da ce novi ljudi doci i doprinjeti jos vecem rastu foruma.
Nadam se da ce se nastaviti ubuduce ovako mada ja mislim da ce April biti losiji sad mjesec jer je toliko praznika bilo i vecina je na neki manji odmor bila, ali bitna je ta generalna tendencija rasta. Nesto imam osjecaj da ce forum jos vise dobiti na vrijednosti narednih godina, jer ovaj kvalitet postova, ljudi, znanja je tesko postalo naci na drugim mjestima. U tome je prednost svega ovoga.

Drago mi je vidjeti tvoj doprinos ovom našem lokalu, kao i doprinose novih lokalnih ''zvijezda'' poput Grim_Fandango, SirJohnVonSlotty i drugih.
U top 10 postera imamo gotovo pola novih članova što je super za ovaj naš lokal jer sam prije ponekad imao osjećaj da pričam sam sa sobom, s obzirom da je uvijek istih 4-5 članova odgovaralo na postove i već si unaprijed znao tko će što reći.
Znamo se već godinama i točno znam koga što zanima i čime se bavi od starih članova, i što će odgovoriti pa to baš i nije bilo poticajno za neke diskusije.
Zahvaljujući vama diskusije su opet postale zanimljive i lokal je živnuo.  Grin
Samo tako dalje a nadam se da će se uskoro uključiti i novi članovi.

Mislim da ljudi vremenom shvataju vaznost ovog foruma, kvalitet postova, ljudi, kolicine znanja. Sve to je tesko pronaci na drugim mjestima dje samo kvantitet vlada. Zato mislim da slijede lijepe godine pred nama.
Sad sto se Aprila tice mislim da se malo slabiji biti zbog kolicine praznika kojih je bilo ovaj mjesec, ali generalno rastemo sto je dobro.

Da, vjerujem i nadam se da će biti tako i da će sve više ljudi shvaćati važnost ovog foruma i priključiti nam se.
Lokalna zajednica nam je zaista dobra, imamo odličnu ekipu, ljude koji vode vlastite kampanje, kockarnice, ili kripto mjenjačnice, i od kojih se može dosta toga naučiti a i prvi saznati za neke nove ponude.
Imamo i odličnog poreznog stručnjaka koji puno toga zna.
Član sam i nekih kripto telegram grupa ali razmišljam da ih napustim zbog količine gluposti i spama koje svaki dan čitam tamo.
Ovaj naš lokal je spam free zona i to mi se sviđa.
full member
Activity: 1204
Merit: 162
Bitno je da smo zaustavili negativan trend i da smo se stabilizovali a sa vremenom se nadam da ce novi ljudi doci i doprinjeti jos vecem rastu foruma.
Nadam se da ce se nastaviti ubuduce ovako mada ja mislim da ce April biti losiji sad mjesec jer je toliko praznika bilo i vecina je na neki manji odmor bila, ali bitna je ta generalna tendencija rasta. Nesto imam osjecaj da ce forum jos vise dobiti na vrijednosti narednih godina, jer ovaj kvalitet postova, ljudi, znanja je tesko postalo naci na drugim mjestima. U tome je prednost svega ovoga.

Drago mi je vidjeti tvoj doprinos ovom našem lokalu, kao i doprinose novih lokalnih ''zvijezda'' poput Grim_Fandango, SirJohnVonSlotty i drugih.
U top 10 postera imamo gotovo pola novih članova što je super za ovaj naš lokal jer sam prije ponekad imao osjećaj da pričam sam sa sobom, s obzirom da je uvijek istih 4-5 članova odgovaralo na postove i već si unaprijed znao tko će što reći.
Znamo se već godinama i točno znam koga što zanima i čime se bavi od starih članova, i što će odgovoriti pa to baš i nije bilo poticajno za neke diskusije.
Zahvaljujući vama diskusije su opet postale zanimljive i lokal je živnuo.  Grin

Mislim da ljudi vremenom shvataju vaznost ovog foruma, kvalitet postova, ljudi, kolicine znanja. Sve to je tesko pronaci na drugim mjestima dje samo kvantitet vlada. Zato mislim da slijede lijepe godine pred nama.
Sad sto se Aprila tice mislim da se malo slabiji biti zbog kolicine praznika kojih je bilo ovaj mjesec, ali generalno rastemo sto je dobro.
legendary

Zahvaljujući vama diskusije su opet postale zanimljive i lokal je živnuo.  Grin

hero member
#NeverForgetGoba
Retardirana ideja u tom periodu nabavit 4 mjeseca starog cucka, čijem je životna misija zapišati cijeli stan čim ga se pusti iz kućice, uz povremeno (ali regularno) sakriveno govance ili dva ispod stolova, stolica ili garniture Grin
A nije problem ako malo zapiša i AMG Mercedes?  Cheesy

Launch drugog kasina (https://www.spinfever.com/)
Pa i ovaj drugi casino ima deposit opciju za kriptovalute... nisu samo fiat valute.

Pokupio sam ju iz Hrvatske/Karlovca i vozio ju nazad na Maltu, četiri dana mi je trebalo, i srecom se u niti jednom trenu nije popišala ili pokenjala u njemu Cheesy Al frend je išao samnom pa je bilo malo lakše. Da njega nije bilo bi vjerojatno poludio.

Biznis model SpinFevera je komplet drugačiji.

Coinslotty će uvijek ostat crypto-exclusive i radit samo sa crypto-related projektima/forumom, nikad ga nećeš vidjet da sponzorira nogometni team, na TV-u ili nešt tog tipa.
SpinFever je komercijalniji i on će s vremenom još dobiti sportsbook i počet sa sponzorstvima i tak tim stvarima, standardni KYC.

To je onaj što si nabavljao kada smo se našli pretpostavljam?

Da da, gremlin mali. Tad sam ga išao zakaparit, sad sam ga išao pokupit jer je napunio 4 mjeseca.
full member
Activity: 1204
Merit: 162
legendary
Activity: 2212
Merit: 7064
Retardirana ideja u tom periodu nabavit 4 mjeseca starog cucka, čijem je životna misija zapišati cijeli stan čim ga se pusti iz kućice, uz povremeno (ali regularno) sakriveno govance ili dva ispod stolova, stolica ili garniture Grin
A nije problem ako malo zapiša i AMG Mercedes?  Cheesy

Launch drugog kasina (https://www.spinfever.com/)
Pa i ovaj drugi casino ima deposit opciju za kriptovalute... nisu samo fiat valute.
legendary
Activity: 2646
Merit: 2691
Join the world-leading crypto sportsbook NOW!
4. Retardirana ideja u tom periodu nabavit 4 mjeseca starog cucka, čijem je životna misija zapišati cijeli stan čim ga se pusti iz kućice, uz povremeno (ali regularno) sakriveno govance ili dva ispod stolova, stolica ili garniture Grin
Bitno je da je cucak tu. To je onaj što si nabavljao kada smo se našli pretpostavljam? Nemam šta drugo pametno napisati nego postaviti i sliku svog cucka. Moja je cura već u godinama ali još uvijek vrlo rado uživa u morskim aktivnostima svakog ljeta.

Pages:
Jump to: