Nekadašnje velike brojke danas očito možemo samo sanjati.
S ovakvim pristupom def nećeš privlačit nove talente
Fali vam nekoliko stvari ovdje, recimo osobno sam dofurao troje ljudi na forum koji su sad već mog ranga, i većinu stvari koje ih zanima pitaju na stranim boardovima umjesto da se ovdje uključe, a razlog je taj što ovaj podforum ne nosi nikakav konkretan value osim svega par threadova.
#1. Imamo hardverske teme koje Rika i Fork drže živima.
#2. Imamo sig thread kojeg isto Fork drži živime
#3. Imamo moj AMA kojeg ja držim živime
I što se generalnog value tiče, to je to. Sve ostalo je samo generic druženje za nabijanje postova i upoznavanja ekipe i kako dišu. (ofc isprike ako je netko nešt radio od prije što je sad zakopano i nije na prvoj stranici)
A nije da se ne može stvorit još valuea. Dosta toga još fali di vidim da se newbiji pojave, bubnu glupost, mi ih pokopamo i nastavimo dalje.
e.g.
- Imaš svoj projekt? Evo kako i gdje ga promovirati besplatno na pravilan način bez da ideš protiv pravila.
- Hoćeš se promovirati plaćeno na forumu? Evo guide što se može radit na forumu, neke okvirne cijene i koga pingati ovdje.
- Hoćeš "zarađivati online"? Evo kako zarađivati preko foruma, di se aktivirati i koje threadove pratiti, pojašnjavanje koliko vremena treba da se dođe do sig kampanje etc.
- Hoćeš više merita i activitija? Evo kako doprinositi zajednici s novim temama, linkovi na te teme za nabijanje postova aka filmovi, novosti i slično.
- Hoćeš vidjet što su drugi napravili? Evo popis korisnih forum projekti koji su već aktualni (tipa ona telegram skripta kao jedan primjer, ovaj alat di Rika ludi gleda statistike i slično)
I onda nakon što se to lijepo sastavi i uredi se ide redom:
- Promovirati podforum na lokalnim izvorima, pingat druge forume i portale (pogotovo ove koji se konstantno kurvaju ovdje tipa crobitcoin) i zamolit ih za neki oblik promocije/partnerstva, tipa di mi njih uključimo u našu listu crypto projekata worth reading, a oni nama daju fixni banner ili nešto.
- Saznat koje su lokalne telegram/chat grupe aktivne i vidjet jel se s njima može napraviti slična priča.
- Dovlačenje lokalne crypto ekipe za AMA sesije (evo, opet, ja imam hrpu pitanja za Crobitcoin i vjerujem da bi ih izgnjavio s pitanjima).
Etc etc.
Naravno, najlakše je sad ovo sve gore preskočit uz neku random izliku "ma tko će to sad ić radit/gledat" i čekat da se aktivni useri stvore organski, ali vidite po dati da se to ne događa, te ako se ne napravi neki twist budu brojke bile još gore.