Mladima internetski forumi, slično kao i FB, više nisu ''IN'' ili način komunikacije koji ih privlači i zanima.
Oni su puno aktivniji na Telegram grupama i Tik Toku.
To je realnost kao i činjenica da novine čitaju a klasični TV gleda uglavnom starija populacija.
Crypto scena je toliko narasla da je nažalost bitcointalk postao prilično irelevantan, ništa bitno u crypto svijetu ne najavljuje ili počinje ovdje (za razliku od ranih dana) tako da je to još jedan faktor zašto ekipa radije visi na recimo Twitteru gdje je aktivan skoro svatko tko imalo nešto znači na kripto sceni dok su isti ti davnih dana napustili bitcointalk.
bio već da privučemo nazad mnoge naše članove koji više nisu aktivni na ovom lokalu, jer naš današnji lokal jedva ima 15 % aktivnosti od nekad.
Kako to postići, ne znam.
Ja poznajem nekoliko bitcointalk veterana koje sam nagovarao da se ponovno aktiviraju, te je njihov odgovor uglavnom u stilu da izbjegavaju bitcointalk jer je po njihovom mišljenju postao jedan veliki signature campaign circlejerk + nisu fanovi Bitcoin maximalism spike koja ovdje prevladava.
Generalno kad pogledaš, većina novih članova na forumu dolazi iz zemalja trećeg svijeta gdje je prosječna mjesečna plaća manja od iznosa kojeg se može zaraditi u signature kampanji, a članovima sa ovih prostora ni te signature kampanje u biti nisu dovoljan dobar razlog da budu aktivni na forumu. Pojave se, postave par pitanja te odu dalje, što je u biti standardno ponašanje na svim forumima.
Mislim da bi se najlakše povećala aktivnost da se pokrenu neke zanimljive teme, kao što su neki nedavno predlagali. Uostalom, na portugalskom boardu nema ništa više aktivnih članova pa svejedno imaju 3 puta više postova što znači da se može, samo treba naći dobrih tema.