Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 10. (Read 1070 times)

member
Activity: 238
Merit: 10
One Token to Move Anything Anywhere
Haram olup olmadığını açıklamak ona mı kalmış ? Daha ne olduğunu işin nasıl döndüğünü bile bilmeyen insanlardan oo hemen haramdır demelerine gülüyorum.
Bu ülkede o zaman kimse x fiyattan alıp değerlenince xx fiyattan satmasın haramdır Cheesy
newbie
Activity: 18
Merit: 0
Türkiye gibi geri kalmış ülkeler için kripto paralar çok önemli bir gelir ve yatırım kaynağı olabilir. Umarım iş işten geçmez. Her yerde atıp tutuyorlar israil şöyle kötü böyle kötü diye. Kredi kartı piyasası visa, master veya american express kimlere ait bi baksınlar. Şuan kredi kartı gibi ödeme sistemlerine en büyük rakip kripto paralar, anlayana.
newbie
Activity: 210
neye göre haram acaba onuda bi açıklasaya . o zaman dolar ve euro da haram . bunların zekaları işlerine gelene göre çalışıyor
newbie
Activity: 182
Şu anda ortaya tez atılmış, bizim tavrımız bu. ne bitcoini tanıyoruz ne de bitcoin ticareti yapan memurlara izin vereceğiz özellikle imamlara. imamların soru üzerine açıklamasına öyle bir şey yok demesi akılda soru işareti uyandırmıyor mu? bitcoine gelinceye kadar dünya üzerine ne kadar çok haram var.
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
Talkımı verip salkımı yutmamışlar bu sefer en azından. Caiz değil dediler, açıklamanın gereğini yapmışlar. Gerçi biz blockchain konusunda yetkili kurumlardan bilimsel açıklamalar da duymak isterdik fakat henüz o seviyelere gelemedik yazık ki.
member
Activity: 280
yani bir şeye haramdır demek o kadar kolay değil, caiz değildir dersin, dinen uygun bulmuyorum dersin ama direk haramdır demek o kadar kolay bir şey değil dinen
member
Activity: 378
Merit: 11
valla bir bitmedi gittiler hayır açıklama yapsa nolacak zaten blockchainle ilgilenen adam neyin ne olduğunu helal mi haram mı olduğunu biliyor yani
member
Activity: 560
Merit: 57
Müftü ve diyanet işi gücü bıraktı blockchain işlerine çöktüler yemin ediyorum. Bir salsalar bunlar yerine çok daha fazla işleri var ama popüler olan her şeyi engellemekten kendilerini alıkoymuyorlar
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
Araştırma yapmadan bu tarz açıklamalar yapılmasını hiç doğru bulmuyorum.Müftü'ye blockchain nedir,nasıl çalışır diye sorsak hiçbir cevap verebileceğini düşünmüyorum.Maalesef bu tarz insanlar dinimize zarar veriyor.
member
Activity: 756
Merit: 17
Bu tip fetvalara gün geçtikçe yenisi ekleniyor ama bana hiçbirisi gereken araştırmalar yapılmış gibime gelmiyor yani biraz politika gereği gibi
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Açıkcası Müftü'nün bitcoin ve diğer kripto paraları haram ya da helal olarak nitelendirmeye yetecek kadar kripto para bilgisi olduğunu düşünmüyorum.Umarım yakın zamanda din adamlarımız daha sağlıklı açıklamalarda bulunmaya başlarlar.
full member
Activity: 434
Merit: 100
bu kadar embesil adamların olması bizi çok gerilere atıyor gerçekten. yeter bitirdiler bu ülkeyi resmen bu düşüncelerle. kendileri böyle der ama saman altında kendileri para kazanır bu işten yazık gerçekten.
full member
Activity: 252
Bunlar farklı bir açıklama yapsa şaşardım zaten. Hiçbir konuda kendilerini geliştiremeyecekler yeniliklere hep kapalı olacaklar heralde. Sorsan bitcoinin ne olduğunu anlatamaz ama haramdır fetvası verebiliyor.
member
Activity: 378
Merit: 20
Yani Bitcoin ve onecoin harammış, diğerleri değilmiş . Bunların dışında 1500 adet coin ve tokeni alıp satabilirsiniz.
Bu arada onecoin ne abi yaa. Bitcoinle onecoin demiş adam ya... Güleyim mi kızayım mı bilemedim
full member
Activity: 210
Bu tip fetvalara gerçekten anlam veremiyorum galiba insan bilmediğinin düşmanı oluyor gerçekten yani bu coinlerin haram olması için bir neden yok kendimce
member
Activity: 392
Al birini vur ötekine , müftü yaptığı bu açıklama ile diyanet işlerinden terfi alır artık.En önemli konu olan inanç ve iman konusunda halkı bu cahil ve bilinçsiz kişilere teslim eden diyanet işleri , sanada selam olsun.
newbie
Activity: 126
Bence bu karar siyasi kaygı ile verilmiş olma ihtimali yüksek bir karar
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Hocam peki ya dini eğitim almak için cemaatlere gönderilen çocukları taciz edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hocam alkol kullananlara haramzede diyorsunuz da maaşlarınızın o alkolden alınan vergi ile karşılandığını maaşlarınız hesabınıza yatırılıncaya kadar bankalarda faize yatırıldığını biliyorsunuz değil mi?
Hocam halk açlık sınırının altında yaşamaya çalışırken sizin başkanınızın milyon dolarlık özel korumalı araçla fink atması konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hocam 2017 yılında bizden kesilen vergilerle aldığınız 5 milyar lirayı ne yaptıklarını sordunuz mu?
Hocam rüşvete ne diyorsunuz?
diye uzar gider bu sorular.
member
Activity: 294
Merit: 11
şaşırdım mı hayır müftülerden ne zaman adam gibi bir açıklama geldi ki zaten bütün boş adamlar bizim ülkede zaten toplama kampı gibi anasını satayım bir de bunlara itaat edener var onlara daha çok yazık.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Bu kadar kesin ve net bir şekilde böyle bir hüküm vermek ne kadar doğru bilemiyorum. Neye dayanarak hangi kaynaklar gösterilerek böyle bir karara varılmış belirtmek gerekir.
Pages:
Jump to: