Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 7. (Read 1070 times)

member
Activity: 280
Merit: 10
müftü gitsin makam arabasıyla gezsin, ziyaret yapsın sağa sola, muhtarlara falan,  her şeye kafasını burnunu sokmasın.
full member
Activity: 350
Merit: 100
Bu konu müftülerin açıklama yapacağı bir konu değildir, bu bir bilim konusudur, bilim hakkında din görevlilerin yaptığı yorum,  galileye dünya dönmüyor diye belge imzalatmaya benzerdir.
member
Activity: 224
Bu adamlar beyaza beyaz deseler inanmam şüpheyle yaklaşırım. O yüzden yaptıkları açıklamayı çok da kale alamadım.
Herkes düşünerek doğru yolu bulabilir bence açıklamalar çok da gerekli ve anlamlı değil.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
daha önce aynı konudaki yorumumda kripto yatırımından dolayı hiç bir devlet memurunun görevden alımayacağını zaten belirtmiştim. sözde din adamlarının bitcoin haramdır açıklamasına ise artık gülecek kadar bile kıymet vermemekteyim.
newbie
Activity: 112
Merit: 0
Bitcoin ve OneCoin'i aynı kefeye koyup ikisine ortak yorum yapmak meseleden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor zaten.
newbie
Activity: 98
Bence bu görüşler diyanetten ziyade toplumun önyargısını oluşturan görüş gibi geldi bana
sr. member
Activity: 617
Merit: 250
Diyanetin iki imamı görevden uzaklaştırması konusu devlet memurlarını ilgilendiren yasalara uymamakla alakalıdır, ana sebep Bitcoinin haram veya helal olması değildir diye düşünüyorum. Fakat yapılan açıklama saçma olmuş bence.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
bu işlere müftüleri din adamlarını karıştırmamak lazım, yani ruhban sınıfı bu ilere göre değil, bu iş bilim işi bilimin ışığında hareket etmek gerekiyor.
sr. member
Activity: 588
Merit: 253
Adam araştırıyor demekki yakında ETH ve NEO da haramdır diye bilir. Bari blockchain haramdır demesinde mal .
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
Onecoin neymiş ya ilk defa duyuyorum. Artık bunların 2x2 dediğine zaten inanmıyorumda demek ki bizim bilmediğimiz coinleri biliyorlar
newbie
Activity: 126
Olayın pek inceliğiini bilmiyorum ama açıklama bu işi pek bilerek yapılmış gibi değil
newbie
Activity: 126
Kripto paralar ile alakalı olumsuz görüşler her tarafta bu haberlere hiç şaşırmamalı
member
Activity: 448
Üstüne elzem olmayan ne kadar kişi var ise kripto paralar ile ilgili yorum ve açıklama yapmaktan geri durmuyor, bilinçsizce araştırmadan herhangi bir kaynak belirtmeden haram demek ne kadar doğru ,ilk önce bir aynaya bakmasını tavsiye ediyorum müftü beye.
member
Activity: 238
Ne kadar da cahilce açıklamalar ya bunlar cidden hayret ediyor insan okurken. Devlet bitcoinden vergi almaya başlarsa da böyle açıklamalar yapacaklar mı cidden çok merak ediyorum
newbie
Activity: 42
İstanbul feth edilirken konstantiniyyede ki din adamları meleklerin erkek mi dişi mi olduğunu tartışıyolarmış bu olay doğru yanlış bilemem ama günümüz Türkiyesinin durumu da bu maalesef o kadar uğraşacakkarı konu var bitcoine takmışlar desem ki müftğ efendi senin payını ayırdık anında helal der
newbie
Activity: 196
neye göre harammış çok merek ediyorum nerede yazıyor bu .insan haklarını ufacık gözetilmediği ülkemizde hiçbir şey haram değil iyi olana güzele yöneltmek çocuk istismarını önlemek tecavüzleri önlemek hırsızlığı önlemek adına çalışmalar açıklamalar yapılmıyor ama bunlarla uğraşılıyor daha ne denir ki
newbie
Activity: 14
Ulkemizden farkli birsey beklenmezdi zaten. O teknoloji ve piyasaya uyum saglamak yerine bu tarz aciklamalarla onlari oyun disi birakmak.
member
Activity: 560
Merit: 57
İşi gücü bırakan diyanet yine bir teknolojinin önünü kapatmaya oynuyor. Anlamıyorum hocam nasıl oluyor da bu kadar memleketin zararına hareket edebiliyor bu kutsal kurum
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Devlet eliyle oynatılan şans oyunları varken, hatta bankacılık sektörü ülkemizde yasal iken Bitcoin neden Diyanetin hedefinde anlamak güç, her gün kendimizle daha fazla çelişen bir ülke olma yolunda ilerliyoruz.
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Dini açıdan bir otorite değilim, bu nedenle Bitcoini bu açıdan değerlendirmek bana düşmez fakat aynı dind mensup olduğumuz bir kaç ülke kendi kripto parasını çokarmaya hazırlanıyor. Bu nedenle kripto paraların haram olup olmadığı tartışmaya açık bence ama kripto paralar konusunu ekonomi uzmanlarının değerlendirmesini tercih ederim açıkçası. Kripto para gerçeğini diyanetin açıklsması ile gözardı etmenin bedelini ilerde ülke olarak ödemeyiz umarım.
Pages:
Jump to: