Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 5. (Read 1070 times)

jr. member
Activity: 420
Merit: 1
Bountyhive.io
Hocam bırakın önce kendileri haram ve helale baksınlar ondan sonra halka söylesinler. İşlerine gelmeyene her türlü lafı söylüyorlar, işlerine gelirse ya bu böyleydi oldu canım. Devlet araştırma yapıyor yakında kendi kripto paramızı çıkar caz destek verin derler  Cheesy Cheesy Kimse bir şey demiyor zaten, karşı çıkanda olmaz. Eski söyledikleri hemen unutulur.
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
salatalıkta haramdır o zaman sayın müftü !

http://www.posta.com.tr/makatindan-salatalik-cikan-kayserili-imam-hakkinda-flas-aciklama-350118

Haram insanların neyi nasıl kullandıklarıyla ilgilidir. Bitcoin bir para birimidir. Sen bununla yaptığın ne ise ona göre durum oluşur. Hayır kurumuna bağış yaparsın yada gider uyuşturucu alırsın. Haram olan yapılan fiildir arada kullanılan araç değil.
full member
Activity: 571
Merit: 113
Şöyle saçma sapan konuşuyorlar ya sinir oluyorum şu tiplere kardeşim ozaman doları olanda haram altını olanda haram sonuçta onlarda ucuzdan alıp pahalıya satma peşinde değilmi
member
Activity: 630
Merit: 12
Stock
full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
bilip bilmeden fetva verirler anca.
lan bu kafa ile usd almakta haram euroda haram..
kaldıki altında almasın kimse tl de kalsınki tüm birikimi erisin diyecen ..amk
lan bu yavşaklar yüzünden işte millet dünden soğuyor nokta.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
Iste tamda bu aciklamalar yuzunden ulkemiz hic bir sekilde gelismis bir ulke olamayacak. Bu tarz yeniliklere ayak uydurmak yerine kotuluyoruz.
sr. member
Activity: 628
Merit: 251
Hiç bir bakanlık yetkilisinden Bitcoin konusunda kayda değer bir açıklama yapılmamışken, sadece müftünün yaptığı açıklamalar üzerinden bu konuyu tartışmaya açmak pek profesyonel olmadı diye düşünüyorum. Üstelik haram kelimesinin altını biraz doldurup, daha açıklayıcı olsalardı iyi olurdu. Kripto paralara yeşil ışık yakan islam ülkeleri var.
newbie
Activity: 82
Merit: 0
arkadaş gerçekten anlamıyorum. hala şu haram bu haram diye tartışıyoruz deliricem. lan biraz geliştirin kendinizi bilime yatırım yapın teknolojiye yatırım yapın. adamlar ileride uzaya şehir kurmak için çalışmalar yapıyorlar bunlar hala bu haram şu haram.
newbie
Activity: 155
Merit: 0
Geçenlerde bunlar açıklama yapmadı mı caiz değildir diye? Şimdi level mı atladı o günden bugüne. Ne oldu da haram oldu acaba ya da neye göre belirlediler bunu.
full member
Activity: 518
Merit: 100
Bıtcoını bılmemde dıgerı zaten scam patladı gıttı sımdıde deex var oda haram tokatladılar bı ton ınsanı beklıyorlar acılmasını bır kaç ınsanın pohpohlamasından sonra buda scam
jr. member
Activity: 112
Şu bitcoin ve diğer altcoinle birlikte Blockhain teknolojisinin insanlara gerçekten anlatılması gerekiyor. Bende bu işe dışarıdan baktığımda sadece sanal bir para birimi olarak görüyordum fakat işin aslı gerçekten öyle olmadığını büyük bir teknolojik girişiminin olduğunu kendi çabalarımla araştırarak öğrendim fakat bizim insanlarımızın çoğunda maalesef araştırayım öğreneyim bilinci yok ne duyarsan o doğrudur mantığı hakim. Gerçekten bu konuya hakim ve bu piyasa da söz sahibi olan bir kesimin bir şekilde insanlara ulaşarak gelecekte hayatımızın her kesiminde karşımıza çıkacak bu teknoloji hakkında bilgi vermesi gerekiyor artık.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Yazıdaki özellikle “imamlık ahlak ister dikkat ister” kısmına katılıyorum. Tabiki diğer memurlarla bir değil, görev icabı da ona yaraşır ayrı bir ağırlıkta yaşaması gerekiyor ancak bu kripto paralarla bu kadar alıp verilemeyen şey ne gerçekten çözemiyorum.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
Söyleyecek çok şey var ama aynı şeyleri söylemekten dilimizde tüy bittiği için daha bunları ciddiye almadan geçip gitmek istiyorum. Sorsan nedir ne işe yarar diye açıklayabilecek mi, haram derken dayanağı tam olarak nelerdir vs. Bunlar hep önemli, sırf söylemiş olmak için bir şeyler söyleniyor ülkede.
member
Activity: 364
Merit: 10
Bu işin helal haram kısmında takılıp kalmayı ve bu konuda ciddi ciddi açıklama yapılmasını anlayamıyorum gerçekten Cheesy
Bunları tartışırken düşünmekten, üretmekten o kadar uzaktayız ki..
jr. member
Activity: 168
Diger ulkeler hatta sirketler bile arastirma baslatiyor nasil kullaniriz diye bizde haramdir diyip kestirip atiyoruz. Cok yazik cok.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
Ramazana iki gün kala iyice heyecanlandım  Grin Bakalım ramazanda dini programlara nasıl sorular sorulacak kripto paralar ile ilgili merakla bekliyorum.
member
Activity: 406
Bir yerde okumuştum imamlardan birisi ben bitcoin almadım altcoin aldım diye savunma yapmış. Amca kesin ethereumcu.
member
Activity: 189
Çoğu imamın ve alimin bitcoinin asıl mantığını bilmediğini; mantığını anlayanların da olumlu yaklaşım gösterdiğini görüyoruz. Benim şahsi görüşüm de piyasada dump-pump etkisi yapabilecek işlemler yapılmadığı sürece borsada alış-satış helaldir. Sonuçta bir değer satın alıp değer satıyoruz.
full member
Activity: 742
Merit: 112
cokda üzerine gitmeyin bakın endonezyadaki raporu belki değerlendirecekler "helal" fetvası verebilirler. zaten bunun kapısını o verdikleri fetvalarda açık bıraktılar. hükümetin alacağı olumlu karar diyanete de işler. hükümet destekli olması gerekli. haa yarın yaparlar gibi durum yok. henüz o endonezyadaki rapordan sonra fikrini değiştiren ülke var mı pek göremedim.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Müftümüze çok teşekkür ederiz, umarım vergilerimizden aldığı son model mercedes'in tekerine taş değmez. Biz önemli değiliz
Pages:
Jump to: