Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 9. (Read 1070 times)

member
Activity: 196
Merit: 10
Bitcoine laf atasıya kadar ülkedeki bankalara laf atsana  imam bey. Bankalarda faizle kredi veriyor. Faizin her türlüsü haram değil mi.senin bankada hiç mi paran yok. Sen neden dini vazifelerini para alarak yapıyorsun. Herkes eve kira verirken sen bedava yaşıyorsun. İmamlıkta diğer memuriyetler gibi dikkat ve ahlak isteyen bir iş. Fazlası değil. Her işi yaparken  zaten ahlaklı olmak önemli. Müftü veya imam veya veznede çalışan bir memur. Fark yok.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Eskiden caiz değil demişlerdi, şimdi açıkça haram olduğunu söylemişler. Ülkemizde konu Bitcoine gelinceye kadar o kadar haram var ki, bu konularda da Diyanetten yorumlar duymak isterdik fakat sessiz kaldılar.
member
Activity: 63
btc haram değil ticaret kul hakkı yiyenlere baksınlar ortalıkta rüşvet almayan yok
member
Activity: 266
Bu kadar çabuk nasıl fetva verebildi müftü bey, gerçekten araştırdı mı koinleri yok sa kulaktan duyma bilgilerle mi fetva verdi. Verdiği fetva yakın zamanda müftünün canını sıkabilir hazırlıklı olsun müftü bey.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
müftüler çıkıyor kafalarına göre açıklama yapıyorlar bu doğru değil, hem ne zamandan beri müftülerin kararlarıyla memurlar açığa alınıyor?
jr. member
Merit: 1
Diyanet şu an için caiz değil dedi
Müftü haram olduğunu söyledi.
Yarın camimin imamı bitcoin ticaretini yapan cehennemliktir, cehenneme odun olacaktır derse şaşırmam.
member
Activity: 308
Neye göre haram neye göre helal olacak onu açıklar mısınız sayın müftüm? Yok imkansız öyle bir kapasite yok sizde çünkü. Araştırmadan haram diyerek geçiştirmiş siniz resmen cevabı.
full member
Activity: 476
Merit: 100
Diyanet işleri başkanlığının yapmış olduğu açıklamanın tersini yapabilme şansı var mı müftü beyin? Mümkün değil yaptığı gün meslekten ihraç edilir. Gel sonra özgürlük falan de hiç samimi olmuyor.
newbie
Activity: 154
Müftü olarak diyanetin yapmış olduğu açılamanın tersini söylemen zor tabi ki ama en azından bir araştırsan bitcoini ve blockchain teknolojisini ona göre yumuşak geçiş yapsan olmaz mıydı.
newbie
Activity: 210
Hiçbir açıklama yapmadan haram demek ne kadar akıllıca olabilir ki. Birileri haram de diyor kuklalar da açıklama yapıyor.
En ufak bir bilgi sahibi olduğunu ve akıl süzgecinden geçirdiğini hiç zannetmiyorum maalesef.

Adamlar bilgiyi, eğitimi yok etmek için yıllardır uğraşıyorlar sence akıl süzgecinden geçirirler mi? beyin onlar için en değersiz organ ve onu kullanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. onun yerine birilerinin ağzına bakıyorlar. oradan ne gelirse ona göre söylerler.
member
Hiçbir açıklama yapmadan haram demek ne kadar akıllıca olabilir ki. Birileri haram de diyor kuklalar da açıklama yapıyor.
En ufak bir bilgi sahibi olduğunu ve akıl süzgecinden geçirdiğini hiç zannetmiyorum maalesef.
member
Activity: 308
Sayın müftüm bu fetvayı neye dayanarak verdiniz. Yakında dünyanın her yerinde blok zincir teknolojisi kullanılacak bu teknoloji bitcoin sayesinde çıktı ortaya. Bitcoinin teknolojisi deyip kullanmayacak mısınız?
member
Activity: 252
Bitcoin haramdır ama adamların keyfine göre haramdır. islam dinine uygun karar verilmiş olsa ayetiydi hadisiydi açıklamalarını geçerlerdi. belli ki altını doldurabilecek herhangi bir bilgi yok ki o yüzden haram diyerek kestirip atmışlar.
member
Activity: 280
bu tip açıklamalar doğru değil gibi gözüküyor, baktığınız zaman doğru da değil kafaya göre şu haramdır bu değildir denemez, bence çok yanlış, en temizi ise şu bu konu şaibelidir deyip biraz vakit istemek
full member
Activity: 333
Merit: 101
Diyanet ile müftüleremi kaldı benim helal ve haramım kime ne. helal ile haramı ayırt etmesini ben bilirim buna kimse fetva veremez yönlendirme yapamaz.Haram ise Allah bilir zaten hesabını ben vericem kime ne. 
full member
Activity: 616
Merit: 100
Haram-Helal konusunda konuşulacak daha o kadar çok konu var ki, diyanetin bu konuyla alakalı kendi personeline yönelik bu derece aşırı bir tepki vermesi bence çok yanlış.Şu an genelevlerden vergi alınıyor ve bu vergilerden bir kısmı da memur maaşlarına aktarılıyor. Şimdi bu alınan maaşı nasıl yorumlamalıyız. Uzun lafın kısası ülkemizin çok daha ciddi sorunlara çözüm bulması gerkiyor.
member
Activity: 364
Merit: 20
Haram oldugunu soylemek bu kadar basit olamaz. Uzerinde ciddi anlamda tartisilmasi gereken bir konu bence.
member
Activity: 224
Maalesef ulkemizde isin basina gelen insanlar isten anlamiyorlar bu yuzden bu tarz aciklamalar oldukca normal.
member
Activity: 448
Ölçü bilmez ,bilgisiz cahil birini kalkıp müftü yaparsanız zaten farklı bir açıklama beklemeniz hata olur , onu oraya atayan diyanet zaten batmış durumda , devlet eli ile İslam dinine bu kadar zarar veren ülke yoktur sanırım . 3 yıl sonra devlet kripto paraları kabul ettiğinde bu yüzsüzlerin açıklamalarını merek ediyorum.
member
Activity: 350
Merit: 11
Başımıza müftü yapılan adamın zırvalamasına bak sen , adam çıkıp haramdır deyip kestirip atıyor , hangi hükme göre kaynağın delilin ne , birilerine yaranmak için cahilcene bilgisizce ortaya atılan bir yorum müftü efendiden.
Pages:
Jump to: