Pages:
Author

Topic: Müftü’den Açıklama: “Bitcoin ve Onecoin haramdır” - page 12. (Read 1070 times)

full member
Activity: 308
Merit: 100
Yine ortaya çıkmaya başladı haram-helal değerlendirmeleri. Gerçekten bu kafayla olmaz bu işler. Teknolojinin gerisinde kalmak demek bulunduğun çağın gerisinde kalmak demektir. Böyle açıklamaların dikkate alınmaması gerekir.
member
Activity: 574
Merit: 14
haram-helal kısmı orası farklı. yalnız coin aldı, sattı diye meslekten men edilmesinin kanuni gerekçesini ben bulamıyorum. haberlerde bahsediliyor, troll olma olasılığı da göz önünde bulundurarak iki holding tccoin çıkartabileceği konuşuluyor. ortaya atılmış ve ne düşünüyor millet diye böyle de olabilir bu iki holdingin hiç haberi de olmayabilir. ama ses soluk çıkartmamaları biraz şüphelendiriyor beni gerçek olması konusunda.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Dogruluk payi yok degil var kesinlikle. Ama arastirilmali bence. Ben sahsen gerekli yerlere sorulmadan inanilacagini dusunmuyorum. Sonucta ulkemizde yaptigi isi tam anlamiyla yapan merciler az bulunuyor ve diyanet bunlardan biri degil. Koru korune baglanilacak inanilacak aciklamalar yapilmiyor her zaman.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
neymiş haram mı? peki adnan oktarın diyanete söylediği çok güzel bir cevap var, hatırlarmısınız bilmem ama ' her konuda fetva veriyorlar da devletin içki ve kerhanelerden aldıkları vergilerle imamların maaşlarının ödenmesi caiz midir? diye sormuştu. ne güzel bir cevap bizim imamlara  Smiley Smiley Smiley
member
Activity: 322
Merit: 12
Borsanin haram olabilmesi icin para yatirdiginiz hissenin ait oldugu sirketin para kazandigi yollarin haram olmasi gerekiyor. Bunlar nedir icki uretimi, faizle para dondurme vs vs vs bu tarz seyler. Bitcoine haram diyebilmek icinde bitcoini ortaya cikaran sirketi ele almak lazim ama ortada bir merkez yok bu yuzden birsey soylemek zor.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
imamlik diger memurluklara benzenemez deyisini anlamadim. benzer. diger memurlarda ahlakli durust olmali imamlara ozgu birsey degil bu. once zihniyeti degistirmeli malum kisi. ayrica neyin zirvalamasi bu onu da anlamadim. paran karsili aldigin birseyi baska bir platformda isletiyosun ticaretini yapiyosun bu kadar basit bu karmasa niye anlamiyorum .
jr. member
Merit: 3
Gercekten haram diyebilmesi icin gosterebilecegi bir delil bir dayanak var mi acaba. Yoksa salliyor mu. Cunku yapmis oldugu sey kesinlikle cok yanlis.
member
Activity: 434
Merit: 14
Nikah için erkeklerde 12 yaş, kızlarda 9 yaş haram değil, Bitcoin haram..
Babanın kızına şehvet duyması haram değil, Bitcoin haram..
Millet açken 1 milyonluk arabayla gezmek haram değil, Bitcoin haram..
Çocuk tecavüzlerine,haksızlıklara karşı tek bir şey yayınlamayan diyanet denen gereksiz kurum saçma sapan şeylerle uğraşmayı bırakıp ilkokul yıllarında okuduğumuz dinin güzel yönlerini anlatmaya başladığında aldığı milyarlarca liralık bütçenin hakkını verir belki..Öyle tek bir adamın keyfine göre hareket edip, aklında kendine görevler edinip atıp tutmakla olmuyor bu işler.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
İlerleyen zamanlarda haram nasıl helal olacak göreceğiz hep beraber.
Yaw bide neden harammış bunu bi söyleseler.
Hem yarım ağızla bitcoin haram derler.
Hakkında en ufak bilgisi var mı desen yok.
Bitcoine gelmede daha neleri düşünmeleri gerek ama o kadar kapasite yok zaten.
full member
Activity: 336
Merit: 154
Dolar alıp satmakta haramdır. Hatta daha eskiye gidersek akçe altın alıp satmakta haramdır. Daha eskiye gidersek mal takası da haramdır diyebiliriz. Ama sakın ileri gitmeyelim. İnsan bilmediği muamma olan şeyden korkar ya bizim de teknolojiye bakışımız böyle. Anlamlandıramadığımız için korkuyoruz ve korkutuyoruz.
full member
Activity: 434
Merit: 112
Ne hallerdeyiz arkadaş. Adamlar işlerini unuttu nelerle uğraşmaya başladılar. Acaba bu işe girip para mı kaybettiler. Bir kuyruk acısı mi var onlarda o yüzden bunları yapıyorlar.
legendary
Activity: 1078
Merit: 1059
FROSTING
Görevden uzaklaştırılamazlar yasada geçmeyen bir şeyden. İmamlık ahlak işi ise diğer memurlar ahlaksızmı . 2017 de onecoin varmış da bizimde haberimiz yokmuş birde . Tam mal bunlar ; anca ellerin pamuk ile para kazanmaya bakarlar .
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
İmamlık, diğer memurluklarla karıştırılmamalıdır. İmamlık; ahlak ister, dikkat ister” dedi.

Ben bu kısıma takıldım, biz kullananlar olarak ahlâksız oluyoruz demek ki. Sizin aldığınız para asıl haram amk diyanet işleri başkanlığı ve alt kurumları devletin bütçesinin anasını belleyen ve bir skime yaramayan bir kurumdur gözümde.
member
Activity: 294
Merit: 10
Bu konu hakkında eksiklikler hakkında ciddi manada konuşmalar yapılır ve bitmez ama şimdi söylememiz gereken konu şu. İnsanlara karşı yapılan algılara karşı durmak lazım.
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Haklisiniz imamlik yapmak bazı şeyleri aşmakla mümkün Bitcoine yatırım yapan imamları elestirirken ahlaktan bahsetmişsiniz  fakat sizin imamlık yaparak maaş almanız ne kadar ahlaka sığar acaba ?
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Adam okumus demekki kitapta. Yaziyordur diye konusmak da istemiyorum ama adamlar yaptıkları ile günden güne dini bitiriyorlar.
Ağlanilacak bir haldeyiz. Muftunun degnmesi gereken o kadar acı konular var ki. Tecavüz hırsızlık sapkınlık azgınlık   tüm bunları bırakıp böyle bir açıklama yapmaları gerçekten ağlanilacak bir durum.

Çünkü o zaman kendilerine de dokunacak isin ucu. O yüzden onlari kendi hallerine bırakıyorlar.
jr. member
Merit: 3
Ağlanilacak bir haldeyiz. Muftunun degnmesi gereken o kadar acı konular var ki. Tecavüz hırsızlık sapkınlık azgınlık   tüm bunları bırakıp böyle bir açıklama yapmaları gerçekten ağlanilacak bir durum.
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
Allah ıslah etsin. Peygamber dahi herhangi birşeye haram veya helal deme hakkına sahip değilken diyanetin hocalarının demesi çok üzücü. İnsanlar da Kur'an okumadan bu hocalara göre hareket ediyorlar. Üç kuruşluk dünya malı için bir dünya insanın günahına sebep oluyorlar. Tekrar Allah ıslah etsin.

newbie
Activity: 135
Merit: 0
işine gelen helal işine gelmeyen haram. nasılsa insanımız sorgulamıyor bunlarda istedikleri gibi fetva veriyorlar. kullanın bakalım dini az daha kullanın.
member
Activity: 560
Merit: 57
Diyanet'in bu konu da tavrı çok net. Fıkhi bir araştırmam olmasa da mental anlamda yaklasarak ben yanlıi buluyorum hatta zarar verdiğini de düşünüyorum piyasaya
Pages:
Jump to: